Sałata pod każdą postacią, sałatka z pomidorów i w ogóle praktycznie każda surówka się nadaje. Ogórki kiszone też. Zamiast ziemniaków może być chleb, ryż czy inna kasza (wtedy dobrze jest zrobić sos), puree z warzyw np. z kalafiora czy zielonego groszku. Bo dlaczego nie? Jeśli nam takie połączenia smakują, to jedzmy, a nie patrzmy, że nikt tak nie je.
Sałata pod każdą postacią, sałatka z pomidorów i w ogóle praktycznie każda surówka się nadaje. Ogórki kiszone też. Zamiast ziemniaków może być chleb, ryż czy inna kasza (wtedy dobrze jest zrobić sos), puree z warzyw np. z kalafiora czy zielonego groszku. Bo dlaczego nie? Jeśli nam takie połączenia smakują, to jedzmy, a nie patrzmy, że nikt tak nie je.
ja bym dała klasycznie sos koperkowy, frytki, lub smażone ewentualnie zapiekane plasterki ziemniaków z ziołami , a surówka taka jaką lubimy, każda pasuje, najlepiej z warzyw świeżych, dostępnych, ogólnie sezonowa
Co jeszcze moge podac z ryba pieczona/smazona oprocz tradycyjnych ziemniakow i surowki z kapusty kiszonej?
Spróbuj może taką suróweczkę: http://wielkiezarcie.com/recipe46145.html
choć majonezu nie musi być aż tyle i ostrożniej z cukrem :)
Ziemniaczki mogą być też.
Lubię mizerię i uważam, że jak najbardziej pasuje do ryby
Ostatnio wymyśliłam taki sos do łososia,http://wielkiezarcie.com/recipe84246.html połączenie znakomite, polecam:)
fajny ten sos i ten łosoś grillowany,narobiłaś smaku!
Frytki, surowka z czerwonej kapusty.
Sałata pod każdą postacią, sałatka z pomidorów i w ogóle praktycznie każda surówka się nadaje. Ogórki kiszone też. Zamiast ziemniaków może być chleb, ryż czy inna kasza (wtedy dobrze jest zrobić sos), puree z warzyw np. z kalafiora czy zielonego groszku. Bo dlaczego nie? Jeśli nam takie połączenia smakują, to jedzmy, a nie patrzmy, że nikt tak nie je.
Sałata pod każdą postacią, sałatka z pomidorów i w ogóle
praktycznie każda surówka się nadaje. Ogórki kiszone też.
Zamiast ziemniaków może być chleb, ryż czy inna kasza (wtedy dobrze
jest zrobić sos), puree z warzyw np. z kalafiora czy zielonego groszku. Bo
dlaczego nie? Jeśli nam takie połączenia smakują, to jedzmy, a nie
patrzmy, że nikt tak nie je.
Jak ryż, to najlepiej taki: http://wielkiezarcie.com/recipe25921.html
Kasza nie bardzo mi się widzi...
Ryba bardzo dobrze smakuje z kaszą jęczmienną, zwłaszcza rybka na parze lub z sosem pomidorowym.
Ryba bardzo dobrze smakuje z kaszą jęczmienną, zwłaszcza rybka na parze
No ale autorka wątku pyta o dodatki do ryby smażonej.lub z sosem pomidorowym.
ja bym dała klasycznie sos koperkowy, frytki, lub smażone ewentualnie zapiekane plasterki ziemniaków z ziołami , a surówka taka jaką lubimy, każda pasuje, najlepiej z warzyw świeżych, dostępnych, ogólnie sezonowa
Wiem, do smazonej też pasuje, ja jadam z rybą na parze bo smażonej nie mogę jesć.
http://wielkiezarcie.com/recipe60996.html - taki sosik, do tego kasza jaglana albo kuskus, surówka marchew-jabłko.
U nas dawniej tylko ziemniaczki i surówka z kiszonej ale od jakiegoś czasu wolimy frytki, sos czosnkowy majonezowo-jogurtowy i kiszone ogórki
My lubimy z salatka ziemniaczana. Zrobilo sie cieplo, wiec pasuja zimne dodatki, polecam i pozdrawiam...
Uwielbiam ryby i wcale mi nie przeszkadza podawanie rybki np. z ziemniaczanymi krokiecikami. Do tego mini marchewki z masełkiem i zielony groszek.
Do gotowanych rybek, babeczki z ryżu polane sosem z zieloną pietruszką i cytrynką.
Może być także sos kaparowy albo z zielonym pieprzem.