Wkrótce wyjeżdżam na 2 tygodnie. Jako, że mąż wraca późno z pracy chciałabym ułatwić mu życie i przygotować gotowe, zamrożone obiadokoloacje. Wymogi sa takie: danie musi nadawać się do zamrożenia, być szybkie do przygotowania dla mnie i szybkie do przygotowania dla niego :) Myślałam o kotlecikach z piersi kurczaka (wystarczy ugotować ryż), pulpetach w sosie koperkowym i ew. chilli con carne. No właśnie- jesli chodzi o to ostatnie danie, to jak wiadomo zawiera fasolę czerwoną i kukurydzę- myślicie, że nie straci na wartości po rozmrożeniu? Czy któraś z Was ma na nie swój ulubiony przepis (jest ich sporo na WŻ). Może jeszcze ktoś ma jakies pomysły?
Pulpety w sosie wlasnym (wystarczy kasze ugotowac), bigos z mlodej kapusty, gulasz z karczku lub łopatki (moj maz nawet z chlebem zjadal), kotlety mielone tez mozesz zrobic
Ja gotuję zawsze wielki gar sosu bolońskiego i mrożę poporcjowany(tylko bez soku pomidorowego),pierogi ugotowane,krokiety z kapustą i mięsem,bigos,ryba po grecku.
bigos, fasolka po bretońsku, pierogi, gołąbki, kotlety i sznycle (panierowane i usmażone), krokiety, mięsa pieczone (drobiowe i wieprzowe). Kapustę zasmażaną też mroziłam.
prawie wszystko można mrozić: bigos, fasolka po bretońsku, pierogi, gołąbki, kotlety i sznycle (panierowane i usmażone), krokiety, mięsa pieczone (drobiowe i wieprzowe). Kapustę zasmażaną też mroziłam.
Owszem, można, ale pytałam o dania szybkie w wykonaniu, a np. pierogi, gołąbki do nich nie należą.
Witajcie!
Wkrótce wyjeżdżam na 2 tygodnie. Jako, że mąż wraca późno z pracy chciałabym ułatwić mu życie i przygotować gotowe, zamrożone obiadokoloacje. Wymogi sa takie: danie musi nadawać się do zamrożenia, być szybkie do przygotowania dla mnie i szybkie do przygotowania dla niego :) Myślałam o kotlecikach z piersi kurczaka (wystarczy ugotować ryż), pulpetach w sosie koperkowym i ew. chilli con carne. No właśnie- jesli chodzi o to ostatnie danie, to jak wiadomo zawiera fasolę czerwoną i kukurydzę- myślicie, że nie straci na wartości po rozmrożeniu? Czy któraś z Was ma na nie swój ulubiony przepis (jest ich sporo na WŻ). Może jeszcze ktoś ma jakies pomysły?
Pulpety w sosie wlasnym (wystarczy kasze ugotowac), bigos z mlodej kapusty, gulasz z karczku lub łopatki (moj maz nawet z chlebem zjadal), kotlety mielone tez mozesz zrobic
polecam do mrozenia jeszcze ta potrawke
http://wielkiezarcie.com/recipe51764.html smaczna i sycaca , jezeli chodzi o kukurydze i fasole jest ok po rozmrozeniu
Mojemu mezowi jeszcze to robilam
http://wielkiezarcie.com/recipe11875.html i to
http://wielkiezarcie.com/recipe36868.html
Ja gotuję zawsze wielki gar sosu bolońskiego i mrożę poporcjowany(tylko bez soku pomidorowego),pierogi ugotowane,krokiety z kapustą i mięsem,bigos,ryba po grecku.
prawie wszystko można mrozić:
bigos, fasolka po bretońsku, pierogi, gołąbki, kotlety i sznycle (panierowane i usmażone), krokiety, mięsa pieczone (drobiowe i wieprzowe). Kapustę zasmażaną też mroziłam.
prawie wszystko można mrozić: bigos, fasolka po bretońsku, pierogi,
Owszem, można, ale pytałam o dania szybkie w wykonaniu, a np. pierogi, gołąbki do nich nie należą.gołąbki, kotlety i sznycle (panierowane i usmażone), krokiety, mięsa
pieczone (drobiowe i wieprzowe). Kapustę zasmażaną też mroziłam.
A moze gołąbki inaczej, szybko w sumie sie robia :)
moze kup tez 1 paczke jakis pierogow lub pyz z miesem.