Mam pytanie - jaką pizzę wolicie - na grubym czy cieniutkim cieście? Ja lubię tylko na cienkim z dużą ilością dodatków jednak ostanio spotkalam się z ulubieńcami pizzy na grubaśnym cieście? Jak jest u was?
A ja będę "odmieńcem" wolę pizzę na średnim cieście, choć również ze sporą ilością dodatków (a zwłaszcza sera). Nie lubię kiedy pizza wygina mi się w palcach
Witaj w klubie :) ja też chyba jestem odmieńcem. Nie lubię pizzy na cienkim jak nalesnik cieście. Żadko jem pizze, bo nie przepadam za takim jedzeniem, ale jeśli już, to zawsze wybieram grube ciasto. Najlepsze!
Witaj w klubie :) ja też chyba jestem odmieńcem. Nie lubię pizzy na cienkim jak nalesnik cieście. Żadko jem pizze, bo nie przepadam za takim jedzeniem, ale jeśli już, to zawsze wybieram grube ciasto. Najlepsze!
ja takiej cienizny jak naleśnik tez nie lubie. hmm tą co robię tez nazwałabym średnią ale na pewno nie grubą, i uwazam ze srednia najlepsza ;)
Porządna pizza ma cienkie ciasto, które nie wygina się w palcach. I ma mnóstwo dodatków, które to właśnie najbardziej czuć a nie smak ciasta. Ja uwielbiam z rucolą i szynką parmeńską no i oczywiście dużo sera. Wątke podobny btył całkiem niedawno.
Pizza powinna mieć ciasto grubości 3-4 mm (albo inaczej - środkiem ok 2 mm a brzegi nie więcej niż 1 cm, jeżeli pizze robi się tylko ręcznie bez wałka) ale taką pizze nie jest tak prosto zrobić aby po rozkrojeniu na kawałki każda część wzięta do ręki nie wyginała się jak banan a była upieczona i w samym środku jak i na zewnątrz, tak więc pewnie dlatego pizzernie promują grube ciasto, bo nie mają dobrego piazzollo i odpowiedniego pieca do pizzy ...
Ja też pizze robię w domu bo jakoś się tak przyzwyczailiśmy, a po drugie koszt wytworzenia moich dwóch dużych pizzy 40 cm średnicy to jakieś 18 zł, a nie 60
Lubię pizzę na cienkim spodzie, za to moja córka na grubym i puchatym :) więc raz jemy taką, a raz taką. Moja ulubiona jest z pomidorami, cebulą, papryką chilli i z pastą z ciecierzycy zamiast sera.
Robię pizzę w domu, nie lubię tych kupionych. I swoja jest zdecydowanie tańsza. Ja lubię na grubym spodzie , mąż na cienkim, więc robię, tak jak lubia dzieci na średnim i wszystkich zadowalam. Najczęciej dodaję cebulkę, pomidory, kiełbaskę, pieczarki i oczywiście ser.
My lubimy na serednio grubym ciescie i dziewczynki z serem wylacznie za to dorosla czesc rodziny z wieksza iloscia skladnikow - ser kozi, pesto, ser wedzony, pieczarki, cebulka, pomidorki, oliwki itd
ja jak mowilam lubie na srednim i duzooo sera i dodatkow , jezeli zamawiam to tylko w Polsce bo smakuje mi najlepiej a tak to robie sama i najczescie musze dzielic smaki i dodatki :P
Mam pytanie - jaką pizzę wolicie - na grubym czy cieniutkim cieście? Ja lubię tylko na cienkim z dużą ilością dodatków jednak ostanio spotkalam się z ulubieńcami pizzy na grubaśnym cieście? Jak jest u was?
Też lubię na cienkim cieście, dużo sera, dodatków i lekko pikantnie, dziś robię z chorizo(z lidla) i ostrą papryczką, właśnie w piekarniku.
nienawidzę pizzy na grubym...wtedy jest mało dodatków,bardzo kaloryczna
wolę tą na cienkim, duzo pieczarek, szynki i seeera :D
cienkie, chrupiace ciasto
My lubimy na cienkim, chrupiącym :)
widzę, że więcej zwolenników cienkiego ciasta jak ja:) dzięki bo juz dziś zwatpiłam:)
A ja będę "odmieńcem" wolę pizzę na średnim cieście, choć również ze sporą ilością dodatków (a zwłaszcza sera). Nie lubię kiedy pizza wygina mi się w palcach
Witaj w klubie :) ja też chyba jestem odmieńcem. Nie lubię pizzy na cienkim jak nalesnik cieście. Żadko jem pizze, bo nie przepadam za takim jedzeniem, ale jeśli już, to zawsze wybieram grube ciasto. Najlepsze!
Witaj w klubie :) ja też chyba jestem odmieńcem. Nie lubię pizzy na cienkim
ja takiej cienizny jak naleśnik tez nie lubie. hmm tą co robię tez nazwałabym średnią ale na pewno nie grubą, i uwazam ze srednia najlepsza ;)jak nalesnik cieście. Żadko jem pizze, bo nie przepadam za takim jedzeniem,
ale jeśli już, to zawsze wybieram grube ciasto. Najlepsze!
ja też lubię średnią- nie za cienką i nie za grubą lecz w sam raz i duuuuużo dodatków.
Ja też Reniu, pieczemy razem?
tez lubie taka srednim ciescie :) i duzo, duzo sera :D
Porządna pizza ma cienkie ciasto, które nie wygina się w palcach. I ma mnóstwo dodatków, które to właśnie najbardziej czuć a nie smak ciasta. Ja uwielbiam z rucolą i szynką parmeńską no i oczywiście dużo sera. Wątke podobny btył całkiem niedawno.
No to jest nas wiecej "odmieńców",też taka lubię.
Pizza powinna mieć ciasto grubości 3-4 mm (albo inaczej - środkiem ok 2 mm a brzegi nie więcej niż 1 cm, jeżeli pizze robi się tylko ręcznie bez wałka) ale taką pizze nie jest tak prosto zrobić aby po rozkrojeniu na kawałki każda część wzięta do ręki nie wyginała się jak banan a była upieczona i w samym środku jak i na zewnątrz, tak więc pewnie dlatego pizzernie promują grube ciasto, bo nie mają dobrego piazzollo i odpowiedniego pieca do pizzy ...
Ja lubie pizze na średnim cieście..
Pizze robię tylko w domu- nie kupuje gotowców.
Jeśli już się skuszę na kupną to jest to Pizza Hut- na cieście puszystym (wbrew pozorom nie jest grube)
Cienkie ciasto jakoś tak nie do końca mi pasuje.
A to mój przepis zapraszam do wypróbowania :)
http://wielkiezarcie.com/recipe71978.html
Ja kupuję pizzerinki, Rozrabiam dość cienkie ciasto i sos i daję każdemu żeby dodał swoje ulubione składniki. Fajna zabawa dla dzieciaków:)
http://mojegotowanie12.blogspot.com/
Ja też pizze robię w domu bo jakoś się tak przyzwyczailiśmy, a po drugie koszt wytworzenia moich dwóch dużych pizzy 40 cm średnicy to jakieś 18 zł, a nie 60
Lubię pizzę na cienkim spodzie, za to moja córka na grubym i puchatym :) więc raz jemy taką, a raz taką. Moja ulubiona jest z pomidorami, cebulą, papryką chilli i z pastą z ciecierzycy zamiast sera.
Robię pizzę w domu, nie lubię tych kupionych. I swoja jest zdecydowanie tańsza. Ja lubię na grubym spodzie , mąż na cienkim, więc robię, tak jak lubia dzieci na średnim i wszystkich zadowalam. Najczęciej dodaję cebulkę, pomidory, kiełbaskę, pieczarki i oczywiście ser.
My lubimy na serednio grubym ciescie i dziewczynki z serem wylacznie za to dorosla czesc rodziny z wieksza iloscia skladnikow - ser kozi, pesto, ser wedzony, pieczarki, cebulka, pomidorki, oliwki itd
ja jak mowilam lubie na srednim i duzooo sera i dodatkow , jezeli zamawiam to tylko w Polsce bo smakuje mi najlepiej a tak to robie sama i najczescie musze dzielic smaki i dodatki :P
Jeśli pizza to tylko na cienkim cieście. Tuńczyk, cebula i ser - za to dam się na kawałki pokroić