Forum

Kuchenne porady

inny- bardziej dietetyczny spód do tarty

  • Autor: Alia Data: 2012-08-07 16:03:15

    Witajcie,

    Może ktoś z Was może mi podpowiedzieć jaki można zrobić dietetyczny, zdrowszy spód do tarty. Chodzi o to, że co jakiś czas robię tartę na słodko z owocami- z tym, że ten spód jest dosyć kaloryczny (mąka, dosyć dużo tłuszczu, cukier). Tak się zastanawiam, czy można zrobić taką tartę żeby potem jeść ją z mniejszymi wyrzutami sumienia :)

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-08-07 17:05:09

    możesz wysypać na spód płatki typu musli. Tylko ile to kalorii mniej tego nie wiem :) . Lepiej zjeść sobie kawałek tarty a pożniej iść na długi spacer ;)

  • Autor: cerekm Data: 2012-08-07 17:18:33

    hihihiih ;-))) jestes swietna !;-)

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-08-07 17:32:49

    :)

  • Autor: anrubi Data: 2012-08-07 17:27:02

    Pół szklanki cukru + pół kostki KASI

    http://wielkiezarcie.com/recipe3256.html

    Piekłam z tego przepisu, okroiłam go maksymalnie, bo również nie przepadam za nadmiarem słodyczy i tłuszczu :)

  • Autor: mysha2006 Data: 2012-08-07 21:22:46

    I tak bomba kaloryczna. Najprostsze i najgorsze połączenie węglowodanów i tłuszczy. Najlepiej jest jeść po prostu z umiarem. Piecz np. tartę czy jakiekolwiek inne ciasta tylko w weekend czy w jakieś święto i wtedy sobie ulżyj. A w tygodniu zdrowe odżywianie i brak słodyczy.

  • Autor: dorotaibasia Data: 2012-08-07 18:47:12

    życie jest zbyt krótkie żeby ciągle sobie czegoś odmawiać;)

  • Autor: Alia Data: 2012-08-07 19:57:42

    hehe- ja też wychodzę z tego założenia- problem w tym, że chyba za często :)

    pozdrawiam

  • Autor: dorotaibasia Data: 2012-08-07 20:23:05

    no jakiś umiar zachować trzeba-ale bez przesady:) 

  • Autor: Laugasel1 Data: 2012-08-08 09:37:35

    Daj trochę otrębów i orzechów zamiast mąki. będzie zdrowiej i smaczniej.

  • Autor: Alia Data: 2012-08-08 16:54:52

    właśnie o czymś takim myślałam...

Przejdź do pełnej wersji serwisu