Forum

Kuchenne porady

kurki co z nimi zrobić?

  • Autor: kasiachodziez Data: 2012-08-09 21:56:50

    Moje drogie Żarłoczki pomocy,dostałam od znajomego 3kg kurek część zamroziłam,była juz jajecznica z kurkami,sosik kurkowy,dziś znowu zostałam uszczęśliwiona zastanawiałam sie nad zapakowniem ich w słoki ale niestety w tej dziedzinie mam kiepskie doświadczenie,proszę pomóżcie może macie jakiś ciekawy przepis na kurki w zalewie,a może proponujecie coś innego za każdy pomysł i poradę będę Wam ogromnie wdzięczna.

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-08-09 22:04:03

    mnie wyślij mnie i będziesz mieć po kłopocie:)

  • Autor: kasiachodziez Data: 2012-08-09 22:07:14

    Czekam czym chata bogata....:)

  • Autor: megi65 Data: 2012-08-09 22:28:52

    No to wpadamy z Agusią i po kłopocie . :D

    A tak na serio ... zblanszuj , osusz ręcznikiem papierowym i w pojemniczki do zamrożenia ...

    Przychodzi zima a ty ...wypasiony sosik z kurkami i sztuka mięsa ... rarytasio .. ::))

    A następnym razem znajomego przekieruj do mnie ... poradzimy sobie z kurkami

  • Autor: mgronik Data: 2012-08-09 22:55:12

    to robiłam i nam bardzo smakowało:

    http://wielkiezarcie.com/recipe51638.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe35583.html

    a to mam w ulubionych, ale jeszcze nie próbowałam:

    http://wielkiezarcie.com/recipe62230.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe50700.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe84848.html

    A najchętniej też bym wpadła i pozbawiła Cię kłopotu:)

  • Autor: kasiachodziez Data: 2012-08-10 07:36:53

    Kochane dziękuje za wasze pomysły ale ja szukam przepisu na zawekowanie tych kurek,myślałam że któraś z Was robiła coś takiego lub ma sprawdzony przepis,no cóż szukam jakiegoś przepisu i zabieram sie za robote słonecznego i ciepłego dzionka życzę

  • Autor: peggy83 Data: 2012-08-10 12:40:46

    Do marynowania to podgrzybki... kurki są twardsze i wydaje mi sie, ze marynowane są nadal takie łykowate... najlepiej zblanszowac i zamrozić... zawsze tak robię z nadmiarem kurek i szczerze polecam :) Nadają sie do sosu, do zupy, do jajecznicy, omletu... mniam! Chyba skoczę do lasu :)

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-08-10 15:40:43

    Niemki i opieńki robię z przepisu "grzyby po cygańsku" są świetne to i kurki pewnie też mogą być tak zrobione. Przepis jest na WŻ tylko w tej chwili nie mogę go znaleźć.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-08-10 19:41:44

    Kasiu, zrób pierogi z kurkami, coś wspaniałego:)

    http://wielkiezarcie.com/recipe50820.html

  • Autor: boroweczka25 Data: 2012-08-10 21:54:57

    Mozesz smialo zamarynowac jak inne grzyby sa swietne.

  • Autor: kasiachodziez Data: 2012-08-11 07:53:42

    Kochane kurki zamarynowane,przeczytałam kilkadziesiąt przepisów i stworzyłam swoj własny oj czuje coś że będzie uczta dla podniebienia ale o tym sie przekonam za kilka tygodni,bardzo Wam dziękuje za pomoc na Was naprawdę można zawsze liczyć

     Różyczko pierogi z kurkami też już były i nawet troche udało mi się schować i zamrozić

     

  • Autor: anqe Data: 2012-08-11 21:26:29

    obgotowuje w wodzie z solą jak opieńki i do słoika puki gorące zakręcam i po kłopocie czekają w szafce aż będę miała na nie ochote pasują do każdego dania od sosu po wspomnianą już przez Ciebie  jajecznicę 

    ja osobiście lubię je na kolorowym makaronie (wstążki) w sosiku o składzie serek topiony, kurki oczywiście, bekon, koniecznie doprawione białym pieprzem, danie takie posypuję pokrojonymi w cienkie paseczki ogórkami kiszonymi do tego lampka wina i ..... ciąg dalszy zależy od Ciebie

Przejdź do pełnej wersji serwisu