Moje drogie Żarłoczki pomocy,dostałam od znajomego 3kg kurek część zamroziłam,była juz jajecznica z kurkami,sosik kurkowy,dziś znowu zostałam uszczęśliwiona zastanawiałam sie nad zapakowniem ich w słoki ale niestety w tej dziedzinie mam kiepskie doświadczenie,proszę pomóżcie może macie jakiś ciekawy przepis na kurki w zalewie,a może proponujecie coś innego za każdy pomysł i poradę będę Wam ogromnie wdzięczna.
Kochane dziękuje za wasze pomysły ale ja szukam przepisu na zawekowanie tych kurek,myślałam że któraś z Was robiła coś takiego lub ma sprawdzony przepis,no cóż szukam jakiegoś przepisu i zabieram sie za robote słonecznego i ciepłego dzionka życzę
Do marynowania to podgrzybki... kurki są twardsze i wydaje mi sie, ze marynowane są nadal takie łykowate... najlepiej zblanszowac i zamrozić... zawsze tak robię z nadmiarem kurek i szczerze polecam :) Nadają sie do sosu, do zupy, do jajecznicy, omletu... mniam! Chyba skoczę do lasu :)
Niemki i opieńki robię z przepisu "grzyby po cygańsku" są świetne to i kurki pewnie też mogą być tak zrobione. Przepis jest na WŻ tylko w tej chwili nie mogę go znaleźć.
Kochane kurki zamarynowane,przeczytałam kilkadziesiąt przepisów i stworzyłam swoj własny oj czuje coś że będzie uczta dla podniebienia ale o tym sie przekonam za kilka tygodni,bardzo Wam dziękuje za pomoc na Was naprawdę można zawsze liczyć
Różyczko pierogi z kurkami też już były i nawet troche udało mi się schować i zamrozić
obgotowuje w wodzie z solą jak opieńki i do słoika puki gorące zakręcam i po kłopocie czekają w szafce aż będę miała na nie ochote pasują do każdego dania od sosu po wspomnianą już przez Ciebie jajecznicę
ja osobiście lubię je na kolorowym makaronie (wstążki) w sosiku o składzie serek topiony, kurki oczywiście, bekon, koniecznie doprawione białym pieprzem, danie takie posypuję pokrojonymi w cienkie paseczki ogórkami kiszonymi do tego lampka wina i ..... ciąg dalszy zależy od Ciebie
Moje drogie Żarłoczki pomocy,dostałam od znajomego 3kg kurek część zamroziłam,była juz jajecznica z kurkami,sosik kurkowy,dziś znowu zostałam uszczęśliwiona zastanawiałam sie nad zapakowniem ich w słoki ale niestety w tej dziedzinie mam kiepskie doświadczenie,proszę pomóżcie może macie jakiś ciekawy przepis na kurki w zalewie,a może proponujecie coś innego za każdy pomysł i poradę będę Wam ogromnie wdzięczna.
mnie wyślij mnie i będziesz mieć po kłopocie:)
Czekam czym chata bogata....:)
No to wpadamy z Agusią i po kłopocie . :D
A tak na serio ... zblanszuj , osusz ręcznikiem papierowym i w pojemniczki do zamrożenia ...
Przychodzi zima a ty ...wypasiony sosik z kurkami i sztuka mięsa ... rarytasio .. ::))
A następnym razem znajomego przekieruj do mnie ... poradzimy sobie z kurkami
to robiłam i nam bardzo smakowało:
http://wielkiezarcie.com/recipe51638.html
http://wielkiezarcie.com/recipe35583.html
a to mam w ulubionych, ale jeszcze nie próbowałam:
http://wielkiezarcie.com/recipe62230.html
http://wielkiezarcie.com/recipe50700.html
http://wielkiezarcie.com/recipe84848.html
A najchętniej też bym wpadła i pozbawiła Cię kłopotu:)
Kochane dziękuje za wasze pomysły ale ja szukam przepisu na zawekowanie tych kurek,myślałam że któraś z Was robiła coś takiego lub ma sprawdzony przepis,no cóż szukam jakiegoś przepisu i zabieram sie za robote słonecznego i ciepłego dzionka życzę
Do marynowania to podgrzybki... kurki są twardsze i wydaje mi sie, ze marynowane są nadal takie łykowate... najlepiej zblanszowac i zamrozić... zawsze tak robię z nadmiarem kurek i szczerze polecam :) Nadają sie do sosu, do zupy, do jajecznicy, omletu... mniam! Chyba skoczę do lasu :)
Niemki i opieńki robię z przepisu "grzyby po cygańsku" są świetne to i kurki pewnie też mogą być tak zrobione. Przepis jest na WŻ tylko w tej chwili nie mogę go znaleźć.
Kasiu, zrób pierogi z kurkami, coś wspaniałego:)
http://wielkiezarcie.com/recipe50820.html
Mozesz smialo zamarynowac jak inne grzyby sa swietne.
Kochane kurki zamarynowane,przeczytałam kilkadziesiąt przepisów i stworzyłam swoj własny oj czuje coś że będzie uczta dla podniebienia ale o tym sie przekonam za kilka tygodni,bardzo Wam dziękuje za pomoc na Was naprawdę można zawsze liczyć
Różyczko pierogi z kurkami też już były i nawet troche udało mi się schować i zamrozić
obgotowuje w wodzie z solą jak opieńki i do słoika puki gorące zakręcam i po kłopocie czekają w szafce aż będę miała na nie ochote pasują do każdego dania od sosu po wspomnianą już przez Ciebie jajecznicę
ja osobiście lubię je na kolorowym makaronie (wstążki) w sosiku o składzie serek topiony, kurki oczywiście, bekon, koniecznie doprawione białym pieprzem, danie takie posypuję pokrojonymi w cienkie paseczki ogórkami kiszonymi do tego lampka wina i ..... ciąg dalszy zależy od Ciebie