Forum

Kuchenne porady

Filet z łososia ze skórą

  • Autor: ewpa7 Data: 2012-09-27 08:49:35

    Witam! Dzisiaj zakupiłam kilogram łososia ze skórą. Nie ukrywam, że pierwszy raz. Pomóżcie jak ciekawie przygotować taką rybkę.

  • Autor: anqe Data: 2012-09-27 09:08:21

    z części proponuję przygotować carpaccio z łososia wg mojego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe67317.html, a resztę na grill bądź w piekarniku przygotować na obiadek

  • Autor: aneta85 Data: 2012-09-27 09:31:13

    ja ostanio robilam tak na obiad takie fileciki 

    pokroilam na paski 5 cm

     natarlam kostka rosolowa pomieszana z oliwa z oliwek i sok z cytryny kilka kropel tym natarlam i pieklam  w  folii alum. w [piekarniku  25 min w 160 s pozniej otkrylam dalam 190 i sie pieknie zrumienilo(nakladalam lopatka i skora przypiekla sie do folli i nie mialm problemu sam filecik byl)

    i bylllo naprawde pyszne

  • Autor: Olciaa Data: 2012-09-27 09:39:37

    łososia zazwyczaj podaje zapieczonego w cieście francuskim,przyprawiam tylko sokiem z cytryny i odrobina pieprzu i soli http://wmojejpachnacejkuchni.blogspot.com/2012/05/filet-z-ososia-w-ciescie-francuskim.html.polecam

  • Autor: aneta85 Data: 2012-09-27 13:23:27

    jutro wyprobuje w ciescie ciekawe jak smakuje :)

    czesto robie piersi z kurczaka w ciescie a lososia nie probowalam

     

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-09-27 14:12:01

    http://wielkiezarcie.com/recipe90734.html

    Ale był dobry:)

  • Autor: makusia Data: 2012-09-27 14:49:54

    Jak łosoś to bez żadnych panierek...

    polecam z grilla, lub rusztu, można w piekarniku, na patelni, uprzednio zamarynować, poezja, dla mnie to najsmaczniejsza rybka;)

    http://wielkiezarcie.com/recipe84242.html

  • Autor: ewpa7 Data: 2012-09-27 15:03:32

    Dziękuję za wszystkie porady. Skropiłam łososia cytryną, potraktowałam pieprzem, solą, poleżał sobie i usmażyłam. Pycha! W prostocie siła.

Przejdź do pełnej wersji serwisu