Forum

Kuchenne porady

muszle nadziewane

  • Autor: urszulka Data: 2012-10-15 09:39:34

    Czesc wszystkim chce na impreze zrobic muszle nadziewane czy ktos to robił  i z czym sa najlepsze.

  • Autor: hope30 Data: 2012-10-15 09:57:09

    robiłam: z twarogiem+szpinak z czosnkiem posypane żółtym serem i zapieczone

    -z nadzieniem jak do spagetti polane sosem pomidorowym

    -z samym mięsem pod beszamelem...

    u mnie schodzą naczęściej te 3 warianty

  • Autor: urszulka Data: 2012-10-15 10:01:53

    A masz je w swoich przepisach  a jak nie to mogłabys mi podac bo ja to zupełnie laik w tych sprawach jestem

  • Autor: hope30 Data: 2012-10-15 10:13:37

    poszło na pw

  • Autor: hira Data: 2012-10-15 10:21:30

    robiłam z pieczarkami i żółtym serem, były bardzo dobre

  • Autor: Paola_r Data: 2012-10-15 10:23:02

    U nas najbardziej "schodzą" dwa rodzaje, jak u Hope, ze szpinakiem i z mięsem, jak do spaghetti. Farsz szpinakowy wzięłam stąd.

    A farsz mięsno-pomidorowy: cebula i czosnek bardzo drobno posiekane, wrzucone na olej lub oliwę. Potem na zeszklone warzywa wrzucam paczkę tatara wołowego (ok. 350 g) i starannie rozdrabniam w trakcie podsmażania drewnianą łopatką, żeby się nie zbryliło. Kiedy mięso zmieni kolor, dorzucam puszkę lub dwie krojonych pomidorów i podduszam całość. Potem dodaję przyprawy: bazylię, pietruszkę (wzmocni smak i zapach bazylii), trochę oregano. Sól (ostrożnie, jeśli tatar był solony), trochę tabasco, słodkiej papryki. Na koniec świeżo zmielony pieprz. Odparowywuję sos i pakuję go do muszli.

  • Autor: mamusia_muminka Data: 2012-10-15 13:57:50

    Nadziewałam je sałatką z tuńczyka:)

  • Autor: Paola_r Data: 2012-10-15 13:59:55

    Fajny pomysł. Rzuć szczegółami sałatkowymi

  • Autor: mamusia_muminka Data: 2012-10-16 12:48:23

    Oj już nie pamiętam dokładnie, ale to był tuńczyk, jajka,ryż , kukurydza , cebulka i ser żółty:)

  • Autor: urszulka Data: 2012-10-17 09:18:12

    Ale nadziewałąs je na zimno rozumiem

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-10-15 14:47:05

    Często takie robimy, możesz zrobić też z łososiem:)My ze szpinakiem bardzo lubimy , niestety nie wszyscy nasi goście go lubią:)

    http://wielkiezarcie.com/recipe62584.html

  • Autor: alpabe Data: 2012-10-15 17:30:37

    Nam też najczęsciej smakują te ze szpinakiem i te z mięsem mielonym. Czasem idę na łatwiznę i polewam je gotowym beszamelem, sosem pomidorowym lub sosem serowym.

  • Autor: urszulka Data: 2012-10-17 09:20:57

    A czy te muszle musze byc obok siebie poukładane czy moze byc jedna na drugą mysle ze nie ale poradzcie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu