Moze ktos z Was ma przepis na domowa mieszanke przypraw do kurczaka, takiego z piekarnika. Od wakacji nie uzywam juz do zup kostek rosolowych, wegety itp, nauczylam sie robic pyyszny rosol. Teraz pracuje nad innymi potrawami i marzy mi sie pyszny m in kurczak z piekarnika na domowej mieszance :)))
Ja właśnie przyprawiłam swojego kurczaka, bo jutro mam gości. Do miski dałam, sos sojowy, czosnek, majeranek, papryka słodka i ostra- bez oleju, bo się wytopi podczas pieczenia. Wszystko wymieszałam i włożyłam kurczaka. Dokładnie go wymieszałam z marynatą i do lodówki. Jutro będę go piec. Czasem też robię marynatę z octu balsamicznego, miodu, soli, pieprzu i tymianku- tak zazwyczaj marynuję pierś z kurczaka lub indyka.
Moze ktos z Was ma przepis na domowa mieszanke przypraw do kurczaka, takiego z piekarnika. Od wakacji nie uzywam juz do zup kostek rosolowych, wegety itp, nauczylam sie robic pyyszny rosol. Teraz pracuje nad innymi potrawami i marzy mi sie pyszny m in kurczak z piekarnika na domowej mieszance :)))
http://passionfruit.blox.pl/2012/03/Domowa-przyprawa-gyros.html
http://domiwkuchni.blox.pl/2012/10/Domowa-przyprawa-do-kurczaka.html
mozna sobie poeksperymentować.
http://domiwkuchni.blox.pl/2012/10/Domowa-przyprawa-do-kurczaka.html mozna
Dzieki, wyprobuje :)))sobie poeksperymentować.
polecam tę moja ulubiona zmniejszyłam ilości soli oraz pieprzu bo nie lubię http://wielkiezarcie.com/recipe47896.html
Dzieki :)))
Ja kurczaka przed pieczeniem nacieram zmiażdżonym czosnkiem i obsypuję solą, papryką słodką, majerankiem oraz lekko papryką ostrą lub chili.
Taka mieszanke dawalam oprocz majeranku, wiec moze jego mi brakowalo
ja dodaje do pieczonego kurczaka bardzo podobne przyprawy ale robie je w formie marynaty
do odrobiny oleju dodaje sol pieprz majeranek oregano czosnek papryke ostra i slodka- ucieram calosc nacieram kure i do piekarnika
Ja w oleju rozrabiam tylko jak robię kurczaka w kombiwarze, wtedy tak nie wysycha.
Przyprawy kupione wiec jutro bede probowac wg Waszych wskazowek, dzieki :)))
Ja właśnie przyprawiłam swojego kurczaka, bo jutro mam gości. Do miski dałam, sos sojowy, czosnek, majeranek, papryka słodka i ostra- bez oleju, bo się wytopi podczas pieczenia. Wszystko wymieszałam i włożyłam kurczaka. Dokładnie go wymieszałam z marynatą i do lodówki. Jutro będę go piec. Czasem też robię marynatę z octu balsamicznego, miodu, soli, pieprzu i tymianku- tak zazwyczaj marynuję pierś z kurczaka lub indyka.
Sos sojowy tez mam, wiec wyprobuje. Z miodem chyba raczej nie lubie, pamietam raz zrobilam skrzydelka i niezbyt mi smakowaly ale dzieki za rade :)))
Heh, też skorzystam z Waszych propozycji :)