Forum

Kuchenne porady

Domowa przyprawa do kurczaka

  • Autor: piszczalka Data: 2012-10-30 17:33:09

    Moze ktos z Was ma przepis na domowa mieszanke przypraw do kurczaka, takiego z piekarnika. Od wakacji nie uzywam juz do zup kostek rosolowych, wegety itp,  nauczylam sie robic pyyszny rosol. Teraz pracuje nad innymi potrawami i marzy mi sie pyszny m in kurczak z piekarnika na domowej mieszance :)))

  • Autor: piszczalka Data: 2012-10-30 18:56:40

    http://domiwkuchni.blox.pl/2012/10/Domowa-przyprawa-do-kurczaka.html  mozna
    sobie poeksperymentować.

    Dzieki, wyprobuje :)))

  • Autor: hanah30 Data: 2012-10-31 11:07:21

    polecam tę moja ulubiona zmniejszyłam ilości soli oraz pieprzu bo nie lubię http://wielkiezarcie.com/recipe47896.html

  • Autor: piszczalka Data: 2012-10-31 14:25:37

    Dzieki :)))

  • Autor: ewka63 Data: 2012-10-31 16:46:25

    Ja kurczaka przed pieczeniem nacieram zmiażdżonym czosnkiem i obsypuję solą, papryką słodką, majerankiem oraz lekko papryką ostrą lub chili. 

  • Autor: piszczalka Data: 2012-10-31 18:50:19

    Taka mieszanke dawalam oprocz majeranku, wiec moze jego mi brakowalo

  • Autor: Kormag Data: 2012-11-02 14:58:07

    ja dodaje do pieczonego kurczaka bardzo podobne przyprawy ale robie je w formie marynaty

    do odrobiny oleju dodaje sol pieprz majeranek oregano czosnek papryke ostra i slodka- ucieram calosc nacieram kure i do piekarnika 

  • Autor: ewka63 Data: 2012-11-03 18:22:18

    Ja w oleju rozrabiam tylko jak robię kurczaka w kombiwarze, wtedy tak nie wysycha.

  • Autor: piszczalka Data: 2012-11-02 15:40:04

    Przyprawy kupione wiec jutro bede probowac wg Waszych wskazowek, dzieki :)))

  • Autor: Ania35 Data: 2012-11-02 17:32:05

    Ja właśnie przyprawiłam swojego kurczaka, bo jutro mam gości. Do miski dałam, sos sojowy, czosnek, majeranek, papryka słodka i ostra- bez oleju, bo się wytopi podczas pieczenia. Wszystko wymieszałam i włożyłam kurczaka. Dokładnie go wymieszałam z marynatą i do lodówki. Jutro będę go piec. Czasem też robię marynatę z octu balsamicznego, miodu, soli, pieprzu i tymianku- tak zazwyczaj marynuję pierś z kurczaka lub indyka.

  • Autor: piszczalka Data: 2012-11-02 20:17:32

    Sos sojowy tez mam, wiec wyprobuje. Z miodem chyba raczej nie lubie, pamietam raz zrobilam skrzydelka i niezbyt mi smakowaly ale dzieki za rade :)))

  • Autor: je7mima Data: 2012-11-04 15:09:07

    Heh, też skorzystam z Waszych propozycji :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu