Wyczytałam ostatnio że kwas z buraków jest bardzo zdrowy,niektóre osoby wyleczyły nim nawet jakieś schorzenia.Proszę o opinie tych którzy pili bądz piją.Jak długo można pić?
Ja piłam taki soczek,sama sobie robiłam ten przepis jest super http://wielkiezarcie.com/recipe49630.html ,ponieważ oprócz buraków są jabłka,seler... Miałam anemię i po miesiącu bardzo poprawiły mi się wyniki badań .Moj tato pił taki sok po operacji serca chyba ze 3 miesiące tez go ten sok bardzo pokrzepił ,warto sobie go robić,jest smaczny,zwłaszcza zimny :) zauważyłam też że dobrze wpływa na trawienie.
Piłam przez miesiąc ... walory samkowe mnie nie zachwyciły . Walczyłam z anemnią w drodze na stół operacyjny . Poprawiłam stan hemoglobiny ,sok był tak przy okazji innych specyfików . Wygarłam .. ::))
Dobrze,że mi przypomniałaś,bo dawno go nie robiłam.Mnie osobiście bardzo smakuje.Czy są jakieś ograniczenia co do ilości i czasu picia,nie wiem.Podobno (?) nie można przedawkowac witamin spożywanych w postaci naturalnej.Z pewnością,tak jak już Megi pisała,pomagają przy anemii,ma poza tym dużo witaminy C
Właśnie dziś na nim ugotowałam szybki barszcz czerwony zabielany.
Zakwas w zakręconym słoiku, w lodówce może stać nawet rok i się nie psuje. Tylko na długie przechowywanie lepiej do słoików dać gorący ale nie gotujący się by nie stracił koloru i witamin.
Wyczytałam ostatnio że kwas z buraków jest bardzo zdrowy,niektóre osoby wyleczyły nim nawet jakieś schorzenia.Proszę o opinie tych którzy pili bądz piją.Jak długo można pić?
Ja piłam taki soczek,sama sobie robiłam ten przepis jest super http://wielkiezarcie.com/recipe49630.html ,ponieważ oprócz buraków są jabłka,seler... Miałam anemię i po miesiącu bardzo poprawiły mi się wyniki badań .Moj tato pił taki sok po operacji serca chyba ze 3 miesiące tez go ten sok bardzo pokrzepił ,warto sobie go robić,jest smaczny,zwłaszcza zimny :) zauważyłam też że dobrze wpływa na trawienie.
Piłam przez miesiąc ... walory samkowe mnie nie zachwyciły . Walczyłam z anemnią w drodze na stół operacyjny . Poprawiłam stan hemoglobiny ,sok był tak przy okazji innych specyfików . Wygarłam .. ::))
Dobrze,że mi przypomniałaś,bo dawno go nie robiłam.Mnie osobiście bardzo smakuje.Czy są jakieś ograniczenia co do ilości i czasu picia,nie wiem.Podobno (?) nie można przedawkowac witamin spożywanych w postaci naturalnej.Z pewnością,tak jak już Megi pisała,pomagają przy anemii,ma poza tym dużo witaminy C
Ja mam w swoich przepisach inny soczek przepis znalazłam w wydzieranym kalendarzu, przetestowany na córce,polecam http://wielkiezarcie.com/recipe44532.html
Rowniez polecam, wlasnie go pijemy :)))
piłam wczasie ciąży na anemię, pomogło, lekarze i połozne też bardzo polecają
http://wielkiezarcie.com/recipe43502.html
Bardzo dobry, polecam!
Właśnie dziś na nim ugotowałam szybki barszcz czerwony zabielany.
Zakwas w zakręconym słoiku, w lodówce może stać nawet rok i się nie psuje. Tylko na długie przechowywanie lepiej do słoików dać gorący ale nie gotujący się by nie stracił koloru i witamin.