Forum

Kuchenne porady

kwas burakowy

  • Autor: pasia50 Data: 2012-11-04 10:30:10

    Wyczytałam ostatnio że kwas z buraków jest bardzo zdrowy,niektóre osoby wyleczyły nim  nawet jakieś schorzenia.Proszę o opinie tych którzy pili bądz piją.Jak długo można pić?

  • Autor: stokrocia Data: 2012-11-04 11:04:27

    Ja piłam taki soczek,sama sobie robiłam ten przepis jest super  http://wielkiezarcie.com/recipe49630.html  ,ponieważ oprócz buraków są jabłka,seler... Miałam anemię i po miesiącu bardzo poprawiły mi się wyniki badań .Moj tato pił taki sok po operacji serca chyba ze 3 miesiące tez go ten sok bardzo pokrzepił ,warto sobie go robić,jest smaczny,zwłaszcza zimny :)  zauważyłam też że dobrze wpływa na trawienie.

  • Autor: megi65 Data: 2012-11-04 11:28:06

    Piłam przez miesiąc ... walory samkowe mnie nie zachwyciły . Walczyłam z anemnią w drodze na stół operacyjny . Poprawiłam stan hemoglobiny ,sok był tak przy okazji innych specyfików . Wygarłam .. ::)) 

  • Autor: jolka60 Data: 2012-11-04 11:46:52

    Dobrze,że mi przypomniałaś,bo dawno go nie robiłam.Mnie osobiście bardzo smakuje.Czy są jakieś ograniczenia co do ilości i czasu picia,nie wiem.Podobno (?) nie można przedawkowac witamin spożywanych w postaci naturalnej.Z pewnością,tak jak już Megi pisała,pomagają przy anemii,ma poza tym dużo witaminy C

  • Autor: hanah30 Data: 2012-11-04 15:20:55

    Ja mam w swoich przepisach inny soczek przepis znalazłam w wydzieranym kalendarzu, przetestowany na córce,polecam http://wielkiezarcie.com/recipe44532.html

  • Autor: piszczalka Data: 2012-11-04 21:35:14

    Rowniez polecam, wlasnie go pijemy :)))

  • Autor: hira Data: 2012-11-04 17:01:38

    piłam wczasie ciąży na anemię, pomogło, lekarze i połozne też bardzo polecają

  • Autor: gosiekb Data: 2012-11-06 13:50:29

    http://wielkiezarcie.com/recipe43502.html

    Bardzo dobry, polecam!

  • Autor: as Data: 2012-11-06 15:17:43

    Właśnie dziś na nim ugotowałam szybki barszcz czerwony zabielany.

    Zakwas w zakręconym słoiku, w lodówce może stać nawet rok i się nie psuje. Tylko na długie przechowywanie lepiej do słoików dać gorący ale nie gotujący się by nie stracił koloru i witamin.

Przejdź do pełnej wersji serwisu