Forum

Kuchenne porady

Dobry pączkowy przepis

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-22 11:42:57

    Dzień dobry

    Mam mały problem, otóż zostałam przegłosowana w domu przez wszystkich (ach ta demokracja ) miałam robić muffinki z konfiturą różaną, ale większość sobie zażyczyła pączków... Nigdy ich nie robiłam, nie mam doświadczenia nie wiem jaki przepis i wogóle nic o nich nie wiem, oprócz tego że bardzo lubie z powidłami śliwkowymi :D. Czy możecie polecić dobry i stosunkowo łatwy i szybki przepis pączkowy. Poszukiwania już robiłam w wyszukiwarce ale nie potrafie się zdecydować bo za duży wybór :/ i często można znaleźć, "nie udało mi się" albo "za tłuste" czy co innego a ja bym właśnie chciała żeby się udało i żeby smakowało. Dodaje, że potrzebuje porcji dla 3 łakomczuchów :) Pozdrawiam i czekam na wsparcie :)

  • Autor: APM Data: 2012-11-22 11:48:12

    http://wielkiezarcie.com/recipe57768.html Polecam te :-)

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-22 12:05:30

    dziękuje :) ale mam zestaw pytań :)

    co to znaczy wybijać ciasto?

    jak je formować po prostu formowac kulke z placka?

    rzucanie o stolnice? a nie rozpłaszczy się?

    jakiś pomysł na wykorzystanie białek z tych 5 jaj?

    Oj chyba to nie bedzie takie łatwe...

  • Autor: APM Data: 2012-11-22 12:56:22

    Ja nic nie wybijałam, normalnie wyrobiłam ciasto, z rzucaniem była radocha :-) Nic się nie rozpłaszczyło, no chyba że zrobisz to z całej siły ;-) Białka możesz zamrozić i wykorzystać do zrobienia pianki do jakiegoś ciasta np. sernika z brzoskwiniami. Po wyrośnięciu odrywałam mniejsze kawałki każdy rozpłaszczałam, nakładałam nadzienie, dobrze zaklejałam i formowałam kulki. To były pierwsze pączki jakie robiłam i na prawdę wyszły pyszne!

  • Autor: Weron!ka Data: 2012-11-22 12:08:49

    na tłusty czwartek i w niedzielę co była robiłam z tego przepisu krążki oraz pączki pół na pół. Pączki faszerowałam powidłami śliwkowymi wyszły przepyszne, szybko je się smaży http://wielkiezarcie.com/recipe65593.html

    Dopisano 12-11-22 12:31:17:

    a teraz? http://wielkiezarcie.com/recipe65593.html

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-22 12:13:41

    buu, nie chce mi się otworzyć

     

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-22 12:42:06

    o takie cos mi się wyświetla... Witryna sieci Web nie może wyświetlić strony

  • Autor: ulla* Data: 2012-11-22 13:25:20

    http://wielkiezarcie.com/recipe65593.html

    może teraz będzie ok.;)

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-22 15:31:13

    On mnie chyba nie lubi... nadal nie działa . Ale spokojnie :)

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-22 15:32:04

    Ten przepis wydaje mi się odpowiedni i są super zdjęcia. Dziękuje :)  Oj, miało być do tego wpisu poniżej, ale nie wiem jak go tam przekleić ?

  • Autor: ulla* Data: 2012-11-22 13:23:58

    te pączki były moimi pierwszymi,co smażyłam , polecam,bo wyszły super, są łatwe w przygotowaniu http://wielkiezarcie.com/recipe40740.html

  • Autor: skopolendra Data: 2012-11-22 14:25:34

    ja tez polecam te paczki sa pyszne i zawsze sie udaja

  • Autor: gosiekb Data: 2012-11-23 00:35:59

    Tez polecam ten przepis :)

  • Autor: a. Data: 2012-11-22 13:28:52

    Polecam Ci te

    http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6889

    To wprawdzie inne forum, ale myślę, że nikt się nie obrazi. Ja z tego przepisu zrobiłam moje pierwsze udane, bo wcześniej miałam problem z zawijaniem. W pierwszym poście masz podany link do przepisu i nikn do filmiku o zawijaniu. Z przepisu wychodzi 40 szt dużych pączków. Ja na próbę zrobiłam z 1 jajka - czyli 8 sztuk. Rodzina mojego męża jest w tych pączkach zakochana, chociaż jeszcze niedawno twierdzili, że ich sąsiadka robi najlepsze na świecie. Ja je piekę we frytownicy bo tam mam stałą temperaturę tłuszczu ;)

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-22 15:33:02

    Filmik z formowaniem ciasta jest po prostu "the best of ..." też tak bede robić, no może tylko troszke wolniej ;)

  • Autor: mysha2006 Data: 2012-11-22 16:18:25

    A ja polecam te http://wielkiezarcie.com/recipe29718.html

    Robiłam kiedyś z innego przepisu ale spróbowałam ten i przy nim zostanę.

  • Autor: ave82 Data: 2012-11-22 17:56:29

    Ja robiłam te: http://wielkiezarcie.com/recipe15423.html. Robiłam pączki pierwszy raz i wyszły super. A  w dodatku przepis jest łatwy i nie zbyt drogi. Szczerze powiem, że kiedy widzę np. 8 zółtek w przepisie to trochę mnie to przeraża (ze względu na koszty).

  • Autor: mysha2006 Data: 2012-11-22 19:28:03

    Link aktywny http://wielkiezarcie.com/recipe15423.html

  • Autor: bytomianka Data: 2012-11-22 20:12:52

    Potwierdzam, pączki są pyszne  i nie drogie.!!

  • Autor: Alicja9 Data: 2012-11-22 22:54:54

    Potwierdzam pączki z lodówki są przepyszne i tanie, a do tego łatwe. Polecam

  • Autor: Marrakesh Data: 2012-11-23 10:42:40

    Dziękuje za wszystkie rady i porady :) Pączki zrobione i już prawie zjedzone rano były już tylko 4. Zdecydowałam sie na przepis Pączki wg Mamy Różyczki bardzo łatwe, faktycznie są bardzo łatwe z tej porcji wyszło mi 36 pączków ( kazdy w innym rozmiarze :) jedynym moim problemem był tylko zaczyn, który niespodziewanie mi wykipiał z miski ( a wziełam taką cąłą sporą 1,2 l). Zachęcona pierwszym sukcesem będe dalej próbować, ciekawi mnie przepis ave. Bo przyznaje się zamroziłam te 10 białek ale nie mam bladego pojęcia co z nich zrobić?

    Ściskam wszystkich i każdego z osobna :) Marrakesh

Przejdź do pełnej wersji serwisu