Mój synek nie lubi uszek, a już na pewno nie z kapustą. Nie wiem co bym mogła zrobić do barszczu wigilijnego jak nie uszka - to takie wżarte we mnie tradycją jest :) Możecie coś mi poradzić?
U nas tez nie wszyscy preferują uszka (i to nie tylko dzieci) to dla nich robimy zapiekaneczki takie zwykle domowe buleczka masełko same pieczarki i serek żółty starty i do piekarnika. Do barszczyku idealne.
A uszka ja robie bez kapusty same grzybki, cebulka i przyprawy, spróbuj moze przypasuje Twojemu dziecku
U mine zawsze była zupa grzybowa z lazankami i barszczyk z uszkami ale moje dzieci nie lubialy ani zupy grzybowej ani uszek. W związku z tym zawsze jedzą barszczyk z lazankami:)
Mój synek nie lubi uszek, a już na pewno nie z kapustą. Nie wiem co bym mogła zrobić do barszczu wigilijnego jak nie uszka - to takie wżarte we mnie tradycją jest :) Możecie coś mi poradzić?
Polecam http://wielkiezarcie.com/recipe52909.html
Te krokiety BARDZO polecam, są wspaniałe :)
dziękuje Ewuniu :)
U nas co roku podaje się do barszczu pieczone paszteciki z pieczarkami. Pasują idealnie, polecam :)
http://wielkiezarcie.com/recipe94182.html
Może krokiety z pieczarkami. Moim dzieciom bardzo też smakują pieczone pierożki z pieczarkami.
My gotujemy ziemniaki do smażonego karpia.Możesz dać je również do barszczu.
Biała fasolka.
Tak, tak, biała fasola z barszczykiem jest pyszna!
A tą fasolkę to tak po prostu ugotować osobno i potem dodać? Czy z jakimiś przyprawami dodatkowymi?
Ugotować osobno , podać razem z barszczykiem. U mie na Wigilii tylko taki barszczyk jemy...
Dopisano 12-12-19 22:17:56:
Oczywiscie miało być.. ".mnie" ....Zrób tylko z grzybami
A może coś z ciasta francuskiego?? Ja kiedyś jadłam coś ala paluszki z ciasta francuskiego. Długie poskręcane.
Jak ślicznie wyglądają. To tak po prostu uplecione z ciasta francuskiego?
Świderki z ciasta francuskiego z serem
Pierożki pieczone z farszem ze świeżej kapusty i grzybów
Pierożki smażone z farszem z kiszonej kapusty i jajek
Babkę ziemniaczaną
Krokiety
Paluszki ziemniaczano-orzechowe
Kruche babeczki z farszem pieczarkowym
Mini cebularzyki
Kulebiak z ciasta drożdżowego
Kulebiak z ciasta francuskiego
oj jest tego do wyboru do koloru :)
Aaa! Zakręciło mi sie w głowie. :)
U nas tez nie wszyscy preferują uszka (i to nie tylko dzieci) to dla nich robimy zapiekaneczki takie zwykle domowe buleczka masełko same pieczarki i serek żółty starty i do piekarnika. Do barszczyku idealne.
A uszka ja robie bez kapusty same grzybki, cebulka i przyprawy, spróbuj moze przypasuje Twojemu dziecku
Dzięki Wam wszystkim. Do jutra muszę się zdecydować.
U nas byl zawsze barzcz z jajkami na twatrdo????
U mine zawsze była zupa grzybowa z lazankami i barszczyk z uszkami ale moje dzieci nie lubialy ani zupy grzybowej ani uszek. W związku z tym zawsze jedzą barszczyk z lazankami:)