Forum

Kuchenne porady

nadmiar białek

  • Autor: sylwia63 Data: 2013-02-07 10:25:06

    Witam,jakie ciasta można zrobić wykorzystując pozostałe z pączków i faworków białka.

  • Autor: Ewa1982 Data: 2013-02-07 10:36:17

    Tort Pavlova, są babki z wykorzystaniem białek, bezy.

  • Autor: kasias85 Data: 2013-02-07 11:40:18

    W wyszukiwarce wyskakuje sporo przepisów na Pavlova i nie wiem który wybrać. Może jakas podpowiedź?

  • Autor: Ewa1982 Data: 2013-02-07 12:30:16

    http://wielkiezarcie.com/recipe59569.html

  • Autor: kasias85 Data: 2013-02-07 14:26:42

    dziękuję

  • Autor: pa1982 Data: 2013-02-07 10:36:28

    jest gdzieś na wż przepis na sernik z wykorzystaniem duuuużej ilości bialek

    sprawdziłam:"sernik bialy puch",nie robiłam ale sądząc po komentarzach i opiniach może być dobry

  • Autor: ekkore Data: 2013-02-07 11:56:08

    Sernik biały puch jest przepyszny. u mnie na stałe gości w repertuarze.

    ostatnio odczarowałam bezy - i zrobiłam Pavlovą. Pyszna - przepyszna.

    Robiłam z przepisu Anovi

  • Autor: as Data: 2013-02-07 12:23:37

    Jak nie chcesz teraz nic z nich robić to podziel na odpowiednie porcje. Opisz i za mroź.

  • Autor: Ania35 Data: 2013-02-07 14:22:41

    Można podzielić i zamrozić. Ja wykorzystałam białka do bezów. Moje dzieci mają jutro zabawę karnawałową w przedszkolu, więc z białem narobiłam bezów. Do ubitych białek dodałam barwników spożywczych i dzieciaczki zabiorą na zabawę kolorowe bezy. Pozdrawiam

  • Autor: megi65 Data: 2013-02-07 16:53:58

    Proponuje sernik alidab .... odlotowy

    Torcik dacquoise ... rozkosz dla podniebienia .

    Nie czekaj na szczególne okazja , każda chwila jest cudowna z zapachem domowego ciasta w tle .

  • Autor: sylwia63 Data: 2013-02-07 19:17:43

    A mogę prosić o przepisik na ten torcik?

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-07 19:48:26

    Np. : http://wielkiezarcie.com/recipe66516.html

  • Autor: megi65 Data: 2013-02-08 18:38:19

    Mysho .. dziękuje dopiero teraz wczytałam sie w wątek ..

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-08 19:27:21

    Muszę powiedzieć, że sama mam smaka na ten torcik :)

  • Autor: Melasia Data: 2013-03-04 20:01:51

    Zapraszam do moich przepisów.Ja polecam ptasie mleczko.

  • Autor: bronislawa70 Data: 2013-02-07 20:53:09

    Ciasto makowe z białek "Piegusek".:) Ja ostatnio jak robiłam przełożyłam go bitą śmietaną z galaretką i wykorzystałam biszkopt,który został mi z pieczenia tortu i wyszedł tort z resztek.:) Pozdrawiam.

  • Autor: sylwia63 Data: 2013-02-11 11:57:53

    Zrobiłam torcik bezowy Pavlowa,bitą śmietanę wymieszałam z serkiem mascarpone.Przepyszne i bardzo,bardzo słodziutkie.

  • Autor: megi65 Data: 2013-03-04 20:11:36

    Suuuuuuper ! Ostatnio stwierdziłam , że białka powstały ze wzgledu na Pavlową i Daquoise

Przejdź do pełnej wersji serwisu