Forum

Gawędy o jedzeniu

Paczki MR,faworki WKN:-)

  • Autor: gosiaw70 Data: 2013-02-07 12:24:09

    No i po pracy,a jak u Was?

  • Autor: jannaj Data: 2013-02-07 12:33:34

    Piękne - chyba dziś będzie przyjęcie.

    Też zakończyłam smażenie pączków z przepisu MR. Moje wyszły strasznie brzydkie ale w środku pyszne.

     

  • Autor: gosiaw70 Data: 2013-02-07 12:42:46

    Ja niestety nie próbowałam(dieta),ale mój synek mówi,że pyszne:)Przyjęcia nie będzie,idę do pracy:)Ale ,jak zawsze muszę rozdać większość :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 13:03:07

    Czemu pączki wyszły Ci brzydkie?

  • Autor: jannaj Data: 2013-02-07 15:46:23

    Nie wiem - ciasto wyszło mi mało plastyczne. Tak jakby do mojej mąki trzeba było dać więcej tłuszczu.  Nie mogłam z nich ulepić zgrabnych kulek. Po wyrośnięciu się rozwarstwiały, miały pełno rogów i wypustek.

    Do walorów smakowych nie mam zastrzeżeń. Jak wspomniałam moje były jak stara panna na wydaniu - z zewnątrz mało urodziwe ale przecież liczy się wnętrze.

     

  • Autor: ania205 Data: 2013-02-08 13:54:00

    jannaj...ale się uśmiałam..-)) to jest dobre..)))))!!!

  • Autor: agacia3323 Data: 2013-02-07 12:42:45

    Chyba trochę popaliaś te pączki stąd tyle lukru, za duży miałaś ogień.Kiedyś też robiłam te pączki z tego przepisu i też pierwsza partia mi się zdeczko popaliły ale potem to już tak ustawiłam ogień ,że następne wyszły idealne.Pozdrawiam i życzę smacznego:)

  • Autor: gosiaw70 Data: 2013-02-07 12:48:16

    Nie ,nie są spalone,ja nie mam gazu,płyta miała dobrą temperaturę:)u mnie lubią dużo lukru:)a kolor ciemny z powodu cukru w cieście:)Smażyłam na fryturze gastronomicznej,ona się rozgrzewa idealnie i ciężko ją przypalić:)

  • Autor: mirabelka200377 Data: 2013-02-07 12:57:18

    a u mnie dzis faworki własnej roboty, a pączki ze sklepu. Domowe pączki były w sobotę.

  • Autor: anrubi Data: 2013-02-07 12:54:47

    Tytuł wątku odczytałam jako " Pączki MR kontra faworki WKN "


  • Autor: Wkn Data: 2013-02-07 14:34:28

    taka Pascalowa kontra Okrasowa - dobre, dobre :)

    Gdyby nam ktoś zapłacił tyle, ile Ci słynni panowie pewnie dostają za udział w reklamach, to myślę, że biegłybyśmy w podskokach do udawanej rywalizacji, hihi :D

  • Autor: mggi63 Data: 2013-02-07 12:56:21

    Ale naprodukowałaś,ze hoho!

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 13:01:44

    Gosiu, widzę że ładnie Ci pączki wyrosły:)

    To moje pączki, a te drugie mojej mamy, za dużo tego więc zaraz zamrożę.

  • Autor: mggi63 Data: 2013-02-07 13:43:29

    Twoje pączki to Nr 1 WŻ !!! Gratuluję

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 14:08:54

    Dziękuję:) Mojej mamy jeszcze lepsze wyszły, normalnie jak puszek :)

  • Autor: bettybez Data: 2013-02-07 14:36:08

    Dziękuję:) Mojej mamy jeszcze lepsze wyszły, normalnie jak puszek :)

    Jak wszyscy, to ja też. MR, powinnaś wydać książkę kucharską, pączki mi wyszły! Wielkie dzięki za dzielenie się przepisami

  • Autor: mahika Data: 2013-02-07 16:12:53

    A miało być delikatnie - pieczone :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 17:55:40

    Ano miało być , ale nie jest:)

  • Autor: mahika Data: 2013-02-07 18:16:20

    Za to pięknie jest :)

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2013-02-07 20:13:07

    Mamo Różyczki pytanie o zamrażanie. Jak taki zamrożony pączek odmrażać, kiedyś próbowałam w mikrofalówce, ale się nie udało ?

  • Autor: pa1982 Data: 2013-02-07 20:17:11

    chyba najlepiej wyjąć go z zamrażalnika i poczekać aż sam rozmarznie

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 21:58:03

    Pa ma racje, wyjmuję pączki i zostawiam aż same się odmrożą.Pączki pod odmrożeniu są świeżutkie i bardzo smaczne:)

  • Autor: anrubi Data: 2013-02-07 20:37:47

    Idealne, w smaku na pewno też

    A teraz czekamy na Twój wyjazd do Karpacza i na relację z pobytu. To nadal aktualne?

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 22:00:36

    Aktualne, oczywiście, ale nie mam zamiaru tutaj zdawać relacji nikomu:)

  • Autor: góralka Data: 2013-02-09 09:44:02

    W jakim terminie będziesz w Karpaczu,jeśli można wiedzieć:)

  • Autor: anrubi Data: 2013-02-09 12:10:54

    Coś czuję, że plany się zmieniły. U mnie tak jest, że jak coś ogłoszę to potem d... i tak za każdym razem, więc od pewnego czasu planuję w "ciszy"

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-09 12:38:33

    Jeszcze nie wiem dokładnie, to zależy w jakim terminie mąż zakończy wszystkie zlecenia w pracy.

  • Autor: megi65 Data: 2013-02-07 13:02:16

    Brawooo dla Gosi ... za odwagę i kreatywnosć .. ))) Czekam na doniesienia z kuchni as .. :D

  • Autor: dajanka Data: 2013-02-07 13:02:25

    Jestem w szoku.. Jak Ty byłaś w stanie się im oprzeć? Ja bym nie dała rady...:(

  • Autor: gosiaw70 Data: 2013-02-07 13:05:27

    :)Jak już pisałam jestem nałogowcem i to nie przenośni,dopóki nie spróbuję nic słodkiego to mnie nie ciągnie,a nie jem słodyczy od 21.01.2013:)

  • Autor: ania205 Data: 2013-02-07 13:09:37

    u mnie dziś powtórka. jak zawsze...z przepisu..MR-)) pychotka))

  • Autor: krysta Data: 2013-02-07 14:04:39

    To i ja się pochwalę,połowa z dżemem i druga bez nadzienia.

  • Autor: marzena89gb Data: 2013-02-07 14:07:55

    Pączki, pączki ,chrusty, chrusty

    niech nam żyje "czwartek tłusty"

    niech się w pracy ulitują

    " tłusty czwartek" Wam darują!

  • Autor: Wkn Data: 2013-02-07 14:32:50

    Poczułam się wywyłana do tablicy. U mnie bilans wciąż 0, ale do wieczora wszystko się może jeszcze zmienić. Choć chyba to mało prawdopodobne, bo właśnie dojadłam ostatni kawałek szarlotki dyniowej. Ja często tak na przekór - gdy wszyscy wcinają pączki w czwartek, to ja je sobie usmażę w niedzielę przed śledzikiem :D

    Gosiu, porcja wygląda imponująco!

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 14:43:45

    A ja myślałam że  się uślinie do zdjęcia Twoich faworków bąbelkowych, które są przepyszne.:)a Ty Dorotko  objadasz się szarlotką:)

  • Autor: ZANTA Data: 2013-02-07 18:37:01

    To na dzisiejszy dzień okrągłe pączusie.

  • Autor: czarnykot Data: 2013-02-07 19:38:11

    mniam mniam...ilość imponująca...przyznaję się, że 'prawdziwych' pączków nie robiłam, muszę się odważyć, bo popadam w kompleksy...wczoraj smażyłam donaty Wkn...wyśmienite...

  • Autor: gosiaw70 Data: 2013-02-08 16:39:17

    Bo przepisy Wkn są wyśmienite:))polecam:)

  • Autor: czarnykot Data: 2013-02-09 19:12:01

    znów popełniłam Donataty jak mówi koleżanka mojej Zu...notabene też Zu, trzeciej Zu też bardzo bardzo smakowały...tak tak 3 Zu, nocuja na jednej kanapie...ktoś też tak ma??? Wkn DZIĘKI

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-07 19:43:10

    Moje skromne ale przepyszne :)

  • Autor: ewka63 Data: 2013-02-07 20:11:20

    Ooooooooo, właśnie takie uwielbiam najbardziej: lekko przyklapnięte i polukrowane :)))))))))))))))))))))))

    Tych całkiem okrągłych nie jem wcale :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 22:06:55

    Ale to  nie ma problemu z tymi okrągłymi, przykrywa  się papierem, siada tyłkiem i już są przyklapnięte:)))

  • Autor: ewka63 Data: 2013-02-08 19:30:07

    Taaaaa, a potem się chodzi papierem przyklejonym do tyłka.

  • Autor: a. Data: 2013-02-09 17:27:07

    Ja swoje spłaszczam specjalnie ;) przed wyrastaniem (taki patent od Pana co miał kiedyś cukiernię).

    pozdrawiam :)

  • Autor: smakosia Data: 2013-02-07 21:03:30

    A nie mówiłam, że Twoje wyglądają zawodowo

  • Autor: bubus Data: 2013-02-07 22:08:03

    piekne sa te twoje paczki z jakiego przepisu robilas

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-07 22:12:29

    Dziękuję bardzo :) Robiłam z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe29718.html Margarynę standardowo zastępuję masłem. Wychodzą mięciutkie, puszyste i przepyszne :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 22:15:46

    Myślałam że nigdy nie zrezygnujesz z przepisu Nutelli :)

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-07 22:19:26

    Kto szuka nie błądzi :)

  • Autor: makusia Data: 2013-02-07 23:11:53

    Dziękuję bardzo :) Robiłam z tego
    przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe29718.html Margarynę
    standardowo zastępuję masłem. Wychodzą mięciutkie, puszyste i przepyszne
    :)

    Wyglądają na mięciutkie...mmm pysznie, w takim razie na przyszły rok też zrobię z tego przepisu:)

  • Autor: bubus Data: 2013-02-08 03:46:26

    dziekuje     :)  .Sprubuje z tego przepisu wstyd sie przynac ale moje byly niewypalem ;(

    Dopisano 13-02-08 4:11:28:

    a czy mozna spirytus zastapic wodka ? (tak zrobilam w moim ostatnim przepisie)  

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-08 16:41:30

    Myślę, że można, może po postu wlej całego kielicha :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 22:13:07

    Musisz sie w cukierni zapytać:)))Żartuje:)

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-07 22:13:58

    Skarbie ja nie biegam po pączki w tłusty czwartek do cukierni tylko smażę sama :) Co Ty masz ostatnio z tymi cukierniami ??

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-07 22:16:56

    To tak jak ja , też nie biegam po cukierniach, a to był żart:)

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-02-07 22:19:00

    Wiem :)

  • Autor: gosiekb Data: 2013-02-08 03:56:40

    Dzis po raz kolejny zrobilam paczki wg Mamy-Rozyczki i nie zawiodlam sie, paczki wyszly przepyszne.

  • Autor: ania205 Data: 2013-02-08 13:51:50

    u mnie w tym roku pobity rekord z ilością pączków-))przepis..MR-))

    jak ostatki..to ostatki-)))

    Dopisano 13-02-08 14:11:32:

    S M A C Z N E G O !!!

    A oto mały tłuściutki pączek,
    jest pudrowany i nie ma .. rączek.
    Ma za to smaczną brązową skórkę,
    a w środku dziurkę na konfiturkę. -))))

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-08 15:31:29

    Super pączki:)

  • Autor: w jesiennym stroju Data: 2013-02-10 15:55:08

    Pączków nie potrafię usmażyć, natomiast aby podkreślić, że ostatnia niedziela karnawału usmażyłam faworki.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-10 16:22:15

    Potrafisz, tylko musisz spróbować, to naprawde nic trudnego:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu