Forum

Kuchenne porady

Twaróg na sernik

• Autor: irenab Data: 2013-04-03 13:04:57

Witajcie.Został mi z świąt twaróg na sernik taki z wiaderka z firmy Wło...owa(nie wiem czy mogę napisać nazwę firmy)jest go ok 0,5 kg i nie wiem do czego mogę go wykorzystać nie chcę już sernika ani żadnych ciast,ciasteczek itp jakieś danie obiadowe naleśniki,twaróg zapiekany z makaronem już się znudziły co innego proponujecie??? 

• Autor: matani Data: 2013-04-03 13:06:46

Pastę do pieczywa?

• Autor: irenab Data: 2013-04-03 13:45:09

Jaką pastę proponujesz??

• Autor: anusia_m Data: 2013-04-03 13:10:55

Możesz zrobić knedle twarogowe http://wielkiezarcie.com/recipe2160.html. Zwykle robię je z twarogu w kostce, ale myslę, że z takiego też wyjdą, ewentualnie dodać więcej mąki.

Bardzo lubię też te paszteciki http://wielkiezarcie.com/recipe37481.html. Zamiast serka homogenizowanego dać twaróg. Na słodko to ciasto też jest bardzo dobre.

• Autor: irenab Data: 2013-04-03 13:47:57

Paszteciki niekoniecznie ale knedle hmmm ja z synem się najem gorzej z mężem, póki co obstaję przy knedlach ale i tak czekam jeszcze na inne propozycję...:)

• Autor: balbisia19 Data: 2013-04-03 15:32:01

Pyrki z gzikiem :)

Do sera dajesz szczypiorek, sol, pieprz. Do tego ziemniaki ugotowane w mundurkach, pycha :). A po swiatecznym obzarstwie jak znalazł

• Autor: as Data: 2013-04-03 19:11:48

Tylko czy ten ser nie jest słodki lub zapachowy? Nie wiem bo nigdy nie kupowałam.

• Autor: irenab Data: 2013-04-03 21:06:51

Tylko czy ten ser nie jest słodki lub zapachowy? Nie wiem bo nigdy nie
    kupowałam.

Tak, twaróg jest lekko słodkawy i również zapachowy,więc obiad w wersji słodkiej musiałby być.

• Autor: irenab Data: 2013-04-03 21:08:15

Pyrki z gzikiem :) Do sera dajesz szczypiorek, sol, pieprz. Do tego ziemniaki
    ugotowane w mundurkach, pycha :). A po swiatecznym obzarstwie jak znalazł

Twaróg jest słodkawy więc Twój pomysł niestety odpada...

• Autor: ulla* Data: 2013-04-03 19:19:34

Serniczki ziemniaczane-kotlety- miks twarogu 0,5kg + 1kg gotowanych ziemniaków,1-2 jajka ,sól,cukier do smaku,aromat, ok.2 łyżek mąki, połączyć,zmielić lub potłuc,formować kotlety,usmażyć, podawać ze śmietanką.. albo racuszki twarogowe- z samego twarogu plus jajka,mąka,cukier,rodzynki itp. lub pączusie twarogowe- twaróg,jajka,mąka tworzyć kuleczki smażyć na głębokim tłuszczu.

A może pierogi,z samym twarogiem na słodko lub na słono z dodatkiem kaszy gryczanej,leniwe pierogi...

Kotlety z twarogiem i kaszą gryczaną,Pycha! Przepis na wż..

Możliwości masz mnnóstwo//

• Autor: domia Data: 2013-04-04 12:55:51

Ja resztki wszelakiego białego serka wykorystuję jako nadzienie do pierogów. Fakt, trzeba sie poświęcić i ulepić, ale wrzucone do zamrażarki są jak znalazł na obiad w dzien bez pomysłu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu