Moje drogie, poradźcie mi proszę jak zrobić żeberka, żeby smakowały. Kupiłam dziś w Polo markecie kilogram, i teraz nie mam pojęcia jak je przyrządzić. Cena była okazjonalna 12,99 zł/kg więc wzięłam.
Możecie mi poradzić jak je zrobić? Tylko proszę o mało skomplikowane przepisy, żebym była je w stanie wykonać.
Pierwszą wersję robiłam,ale akurat nie z tego przepisu z podobnego,bo tam był miód zamiast cukru i nam smakowały bardzo.Sos zawiera więcej składników i chyba dlatego wychodzą smaczne.Ale to kwestia gustu.
Kilka razy robiłam podobnie jak schabowe.Podzielone na porcje żeberka poddusiłam do miękkości,wyjełam kości,następnie obtoczyłam w jajku,bułce i na patelnię.Przyprawiłam przed obtoczeniem-sól i sporo pieprzu.Bardzo smaczne.
Pyyyyyycha, ja też je lubię najbardziej. Jadłam też kiedyś cudowne żeberka po chińsku u chińczyka, ale niestey nie znam przepisu.Były absolutnie pyszne.
http://wielkiezarcie.com/recipe19107.html te są bardzo dobre ja jeszcze dodatkowo robie marynatę z sosem sojowym i przyprawami dodaję keczup wszystko mieszam i są pyszne tak jak napisane rozpływają się w ustach
Moje drogie, poradźcie mi proszę jak zrobić żeberka, żeby smakowały. Kupiłam dziś w Polo markecie kilogram, i teraz nie mam pojęcia jak je przyrządzić. Cena była okazjonalna 12,99 zł/kg więc wzięłam.
Możecie mi poradzić jak je zrobić? Tylko proszę o mało skomplikowane przepisy, żebym była je w stanie wykonać.
Zobacz te:
http://wielkiezarcie.com/recipe40252.html
http://wielkiezarcie.com/recipe19107.html
Który z tych dwóch byś polecała bardziej?
Pierwszą wersję robiłam,ale akurat nie z tego przepisu z podobnego,bo tam był miód zamiast cukru i nam smakowały bardzo.Sos zawiera więcej składników i chyba dlatego wychodzą smaczne.Ale to kwestia gustu.
Ja zawsze robię z tego pierwszego przepisu, bo rodzince bardzo smakują.
Ja też robie często te i są pyszne :)
http://wielkiezarcie.com/recipe40252.html
Kilka razy robiłam podobnie jak schabowe.Podzielone na porcje żeberka poddusiłam do miękkości,wyjełam kości,następnie obtoczyłam w jajku,bułce i na patelnię.Przyprawiłam przed obtoczeniem-sól i sporo pieprzu.Bardzo smaczne.
Pyszne są podsmażone na złoty kolor, a potem duszone do miękkości w kiszonej kapuście (Wkładamy do surowej i dusimy razem)
Pyyyyyycha, ja też je lubię najbardziej. Jadłam też kiedyś cudowne żeberka po chińsku u chińczyka, ale niestey nie znam przepisu.Były absolutnie pyszne.
http://wielkiezarcie.com/recipe19107.html te są bardzo dobre ja jeszcze dodatkowo robie marynatę z sosem sojowym i przyprawami dodaję keczup wszystko mieszam i są pyszne tak jak napisane rozpływają się w ustach
Dzięki dziewczyny:) Zrobiłam wg waszych wskazówek i wyszły pyszne.