Forum

Kuchenne porady

Jakie ciasta na chrzciny

• Autor: justyna1984 Data: 2013-04-21 21:35:43

Witam. Pierwszy raz robie chrzciny i nie mam pojecia jakie placuszki piecze sie na taką uroczystość. Może ktoś mi podpowie i poleci dobre wypróbowane placki które pasują na chrzciny?

• Autor: PATI :) Data: 2013-04-22 08:22:05

Ja urządzałam chrzciny tydzień temu na 16 osób i powiem Ci że to zależy od jadłospisu.

Robiłam barszcz czerwony z pasztecikami z mięsem z ciasta francuskiego , schab z pieczarkami w sosie z kremówki z ziemniakami , potem tort , sałatki , jajka faszerowane , wędlina i ciasta każdy tylko dziubnął bo chrzciny mielismy o 14 w domu bylismy kioł15.30 i kazdy juz tak pojadł że ciasto pakowałam jako prezent na dowidzenia

Robiłam sernik , roladę z jabłkami , ciasto podobne do shreka tyle że na poziomkowym pysiu i z malinową galaretką  i oczywiście tort :)

• Autor: megi65 Data: 2013-04-22 12:39:16

Nie rozumiem kategorii '' chrzcinowej '' . Ciasto zawsze powinno być smacznego i dobre , czasem wykwitne.W domowych pielaszach czasem szybkie a czasem spontanicznie bez okazji może nam '' wyjść tort '' a co nie można ... można prawdaż ?

Makusia podopwiedziała całą gamę suuperaśnych ciast .. Moim zdaniem i dobra żółciutka , pachnacą cynamonem szaroltka też może pojawić się na stole z gałką lodów waniliowo - burbone . Albo puszysty sernik z gorącą wiśnowa frużeliną z posmakiem rumu też będzie miał wzięcie .. )) Proste a jakie pyszne !

Powodzenia ..

• Autor: Ania35 Data: 2013-04-22 14:40:52

Ostatnio piekłam Cytrynowiec wg. Wkn. Ciasto rewelacyjne! Szybkie, tanie i przy tym niebiańsko smaczne. Masę cytrynową zrobiłam z półtorej porcji. Możesz zrobić również miodownik z kaszą manną, lub sernik gotowany. Zrób coś co Tobie i Twoim najbliższym najbardziej odpowiada. Jeśli zostanie, możesz zamrozić, lub rozdać gościom. Powodzenia!

• Autor: kucharek43 Data: 2013-04-22 16:03:01

Moim skromnym zdaniem , to najlepiej zrób te ciasta , które Ci najlepiej wychodzą. Nowe przepisy to wymagają wypróbowania tak na spokojnie i oczywiście jak się robi ciasto po raz pierwszy to różnie bywa.Coś może smakować mnie a Tobie nie i mimo mojego polecenia nie będziesz zadowolona.

Przejdź do pełnej wersji serwisu