Forum

Kuchenne porady

Pomysł -przepis na pieczone pierogi

  • Autor: domia Data: 2013-05-23 15:41:04

    Witajcie. Szukam przepisu na pieczone pierogi - rogale z nadzieniem serka przyprawionego na słodko. Jadłam takie w pierogarni w Toruniu. Wielkość zwykłego pieroga z różną zawartością. My akurat wybraliśmy te w wersji na słodko- z nutellą, z serkiem i rodzynkami. Bardzo nam smakowały. Mam ochotę zrobić takie, ale za bardzo nie wiem jak się za nie zabrać. Tak myślę, ze na ciasto mogę wykorzystać ten przepis http://wielkiezarcie.com/recipe81884.html

    Jak przyprawić słodkie nadzienie by nie wypłynęło z ciasta podczas pieczenia.

    Podsuniecie jakiś przepis, jakiś pomysł?


  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-05-23 16:01:32

    http://wielkiezarcie.com/recipe55980.html

    Może te Ci posmakują,nam smakuja bardzo, są rewelacyjnie, można je robić też ze słodkim nadzieniem:)

  • Autor: megi65 Data: 2013-05-23 19:35:58

    Zapowiada sie znakomicie i koniecznie muszę w wolnej chwili machnąć .. Dziekuję za podpowiedz i pozdrawiam pięknie .. ))

  • Autor: megi65 Data: 2013-05-23 19:30:17

    Tiaaa mam Cię .... marzy się Tobie plagiacik . Zachciewa się piergów z pieca z pierogarnii na Moście Paulińskim .. )) . Dobrze kumam . ? uwielbiam te ze śliwkami i piernikiem ..

    Zagęścić możesz budyniem ale pamietaj przy pieczeniu 180 C wszystko jest rzadkawe , dopiero pózniej się sciaga ..

    A może pierożki były '' ostrzykniete '' nadzieniem po upieczeniu ? Nutella hmm raz próbowałam upiec z rogalikami i .. spora zceść wypłynęła pomimo doładanego zlepiania . :))

    Nie mniej Powodzenia !

  • Autor: mggi63 Data: 2013-05-23 22:12:36

    Jednak niedokładnie zlepiałaś Mnie nigdy nie wypłynęła

  • Autor: domia Data: 2013-05-23 22:46:40

    Megi65..dobrze kumasz..Marzą mi sie pierogi na wzór tych z pierogarnii toruńskiej. Ten smak i nastrój tamtego miejsca... 

    Mamo Różyczki, dziękuję za przepis.. Ciasto mam, nadzienie będę kombinować i dobrze sklejać.

  • Autor: domia Data: 2013-05-24 15:32:39

    Pieczone pierogi na podstawie przepisu Mamy-Różyczki. Połowa z nadzieniem bialego serka z rodzynkami, pozostale z nutellą. Wszystkie dobrze posklejane, nic nie wyplynęło. Z przepisu wyszło 26, wcale niemałych pierogów.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2013-05-24 17:27:28

    Polizałam monitor - te z nutellą mi bardziej smakują!

  • Autor: megi65 Data: 2013-05-24 17:50:59

    To ja wyciągam łapkę po serowe .. ))) Ale piękniusie Tobie wyszy fiuu , fiuu .. konkurencja dla toruńskich .. )) Może warto taka klimatyczną pierogarnie w rodzimę klimaty wtopić .. jak myślisz ?

Przejdź do pełnej wersji serwisu