Witajcie. Szukam przepisu na pieczone pierogi - rogale z nadzieniem serka przyprawionego na słodko. Jadłam takie w pierogarni w Toruniu. Wielkość zwykłego pieroga z różną zawartością. My akurat wybraliśmy te w wersji na słodko- z nutellą, z serkiem i rodzynkami. Bardzo nam smakowały. Mam ochotę zrobić takie, ale za bardzo nie wiem jak się za nie zabrać. Tak myślę, ze na ciasto mogę wykorzystać ten przepis http://wielkiezarcie.com/recipe81884.html
Jak przyprawić słodkie nadzienie by nie wypłynęło z ciasta podczas pieczenia.
Tiaaa mam Cię .... marzy się Tobie plagiacik . Zachciewa się piergów z pieca z pierogarnii na Moście Paulińskim .. )) . Dobrze kumam . ? uwielbiam te ze śliwkami i piernikiem ..
Zagęścić możesz budyniem ale pamietaj przy pieczeniu 180 C wszystko jest rzadkawe , dopiero pózniej się sciaga ..
A może pierożki były '' ostrzykniete '' nadzieniem po upieczeniu ? Nutella hmm raz próbowałam upiec z rogalikami i .. spora zceść wypłynęła pomimo doładanego zlepiania . :))
Pieczone pierogi na podstawie przepisu Mamy-Różyczki. Połowa z nadzieniem bialego serka z rodzynkami, pozostale z nutellą. Wszystkie dobrze posklejane, nic nie wyplynęło. Z przepisu wyszło 26, wcale niemałych pierogów.
To ja wyciągam łapkę po serowe .. ))) Ale piękniusie Tobie wyszy fiuu , fiuu .. konkurencja dla toruńskich .. )) Może warto taka klimatyczną pierogarnie w rodzimę klimaty wtopić .. jak myślisz ?
Witajcie. Szukam przepisu na pieczone pierogi - rogale z nadzieniem serka przyprawionego na słodko. Jadłam takie w pierogarni w Toruniu. Wielkość zwykłego pieroga z różną zawartością. My akurat wybraliśmy te w wersji na słodko- z nutellą, z serkiem i rodzynkami. Bardzo nam smakowały. Mam ochotę zrobić takie, ale za bardzo nie wiem jak się za nie zabrać. Tak myślę, ze na ciasto mogę wykorzystać ten przepis http://wielkiezarcie.com/recipe81884.html
Jak przyprawić słodkie nadzienie by nie wypłynęło z ciasta podczas pieczenia.
Podsuniecie jakiś przepis, jakiś pomysł?
http://wielkiezarcie.com/recipe55980.html
Może te Ci posmakują,nam smakuja bardzo, są rewelacyjnie, można je robić też ze słodkim nadzieniem:)
Zapowiada sie znakomicie i koniecznie muszę w wolnej chwili machnąć .. Dziekuję za podpowiedz i pozdrawiam pięknie .. ))
Tiaaa mam Cię .... marzy się Tobie plagiacik . Zachciewa się piergów z pieca z pierogarnii na Moście Paulińskim .. )) . Dobrze kumam . ? uwielbiam te ze śliwkami i piernikiem ..
Zagęścić możesz budyniem ale pamietaj przy pieczeniu 180 C wszystko jest rzadkawe , dopiero pózniej się sciaga ..
A może pierożki były '' ostrzykniete '' nadzieniem po upieczeniu ? Nutella hmm raz próbowałam upiec z rogalikami i .. spora zceść wypłynęła pomimo doładanego zlepiania . :))
Nie mniej Powodzenia !
Jednak niedokładnie zlepiałaś Mnie nigdy nie wypłynęła
Megi65..dobrze kumasz..Marzą mi sie pierogi na wzór tych z pierogarnii toruńskiej. Ten smak i nastrój tamtego miejsca...
Mamo Różyczki, dziękuję za przepis.. Ciasto mam, nadzienie będę kombinować i dobrze sklejać.
Pieczone pierogi na podstawie przepisu Mamy-Różyczki. Połowa z nadzieniem bialego serka z rodzynkami, pozostale z nutellą. Wszystkie dobrze posklejane, nic nie wyplynęło. Z przepisu wyszło 26, wcale niemałych pierogów.
Polizałam monitor - te z nutellą mi bardziej smakują!
To ja wyciągam łapkę po serowe .. ))) Ale piękniusie Tobie wyszy fiuu , fiuu .. konkurencja dla toruńskich .. )) Może warto taka klimatyczną pierogarnie w rodzimę klimaty wtopić .. jak myślisz ?