Forum

Kuchenne porady

Ciasto dużą ilością owoców

  • Autor: Ju$tysia222 Data: 2013-05-31 15:55:32

    Czy macie sprawdzony przepis na ciasto, takie proste, ucierane, na które można nałożyć duuuużo owoców bez obawy o zakalec? Chętnie przygarnę taki przepis lub wskazówki dotyczące układania owoców/ konsystencji ciasta. Czekam na pomysły i z góry dziękuję

  • Autor: monia3 Data: 2013-05-31 16:06:46

    http://wielkiezarcie.com/recipe50612.html

    polecam ciacho ewki63 zawsze wychodzi

  • Autor: ewka63 Data: 2013-05-31 19:37:03

    Ojej :) Moniu, jakże mi miło :)

    Ale naprawdę wychodzi :)

  • Autor: monia3 Data: 2013-05-31 20:58:12

    Wiem że wychodzi bo nie raz robiło u mnie furorę na imprezkach rodzinnych . Wersję z kakao też wypróbowałam ...

  • Autor: Ju$tysia222 Data: 2013-06-01 19:10:19

    Robiłam je kiedyś ale jakoś nie wyrosło. W ogóle ostatnio wkurzają mnie efekty wypieków bo ciasta marnie rosną i często mają zakalec. Są wypieczone u góry i od spodu a w środku surowe. Proszek niby dobry, może trzeba spróbować zmienić mąkę. Niestety piekarnik mam elektryczny wolnostojący i nie ma tam możliwości manewrowania temperaturą. 

  • Autor: Ju$tysia222 Data: 2013-06-02 12:58:05

    O, tego przepisu jeszcze nie widziałam. Dodany do ulubionych. Będę eksperymentować aż znajdę ciacho na miarę swojego piekarnika

  • Autor: anusia_m Data: 2013-06-02 13:21:15

    Spróbuj, moim zdaniem warto :)

  • Autor: kate5134 Data: 2013-06-03 07:54:57

    hej, podaje przepisik na ciasto, które robię jak tylko nastaje sezon owocowy : http://wielkiezarcie.com/recipe83366.html

    Do tego ciasta wykorzystuję niemalże każdy owoc: rabarbar, truskawki, jabłka, wiśnie, śliwki. Spód , mimo iż jest dość gęsty i trzeba rozsmarować łyżką to zawsze wyrasta, a ja szczerze mam nieciekawe doświadczenia z babkami i ciastami ucieranymi, ale ten przepis jest super! Na dodatek wykorzystuje sie surowy rabarbar i pozostałe owoce- jest szybciej, bo nie trzeba przesmażać.Polecam wypróbować.

Przejdź do pełnej wersji serwisu