Forum

Kuchenne porady

Makowiec-jaki

  • Autor: reniutka1 Data: 2013-06-13 12:35:14

    kochane żarłoczki, dostałam sporą ilość suchego maku i chciałabym zrobić makowiec. Nigdy nie robiłam z takiego zaparzanego, tylko zawsze miałam gotowy z puszki. Może macie sprawdzone przepisy na taki wilgotny, miękki makowiec na cieście. Bardzo proszę o podpowiedziCzytałam przepis na Japońca,ale wolałabym taki tradycyjny.

  • Autor: ani75 Data: 2013-06-13 13:14:48

    Polecam Ci ten jest wspaniały http://wielkiezarcie.com/recipe94514.html

  • Autor: jannaj Data: 2013-06-13 14:17:06


    http://wielkiezarcie.com/recipe94514.html

  • Autor: anusia_m Data: 2013-06-13 13:33:18

    Mój ulubiony to ten: http://wielkiezarcie.com/recipe21632.html.

  • Autor: butelka Data: 2013-06-13 14:30:36

    Tak ten jest rewelacyjny

  • Autor: piegusowa Data: 2013-06-13 19:31:04

    Przyłączam się! Pyszny!

  • Autor: Alicja9 Data: 2013-06-13 21:30:59

    Potwierdzam, to ciasto jest wspaniałe szybko się robi i szybko  znika  :-)) polecam.

  • Autor: Alicja9 Data: 2013-06-13 21:32:33

    Zrób mój makowiec jest też pyszny bardzo wilgotny i mało pracy.

  • Autor: alana Data: 2013-06-14 07:14:56

    Polecam makowiec mojej babci jest u mnie w przepisach

  • Autor: frytka Data: 2013-06-14 08:19:49

    Robię ten.Makowiec drożdżowy zawijany-topiony.Autor barbarka42.Szybki i smaczny.

  • Autor: reniutka1 Data: 2013-06-14 09:17:07

    Dziękuję bardzo za podpowiedzi. Na pewno któryś z tych przepisów wypróbuję Na pierwszy ogień pójdzie placek makowy krucho-drożdżowy. Pozdrawiam

  • Autor: almad Data: 2013-06-14 22:13:58

    a ja Ci zaproponuje makowiec robiony przeze mnie od wielu lat

    http://wielkiezarcie.com/recipe72044.html

  • Autor: kelly11 Data: 2013-06-14 23:06:06

    http://wielkiezarcie.com/recipe72044.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu