Kochani , zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź w sprawie : chciała bym zrobić nutellę z truskawkami tak jak się robi ze śliwek http://wielkiezarcie.com/recipe89594.html , ale mam obawy , że konstystencja będzię za rzadka . Co o tym sądzicie ? Może ktoś z Was już robił taką i podzieli się przepisem ?
mysle ze lepiej dac w calosci zeby sok odparowl a pozniej zblendowac -ja tak robie ze sliwkami, wtedy sie nie przypalaja
dzięki , jutro będę robiła :) w zeszłym roku robiłam ze śliwkami ale dziecku i mężowi nie pasował smak śliwek :( a z truskawkami myślę , że będzie smakowała napewno :)
Kochani , zwracam się do Was z prośbą o podpowiedź w sprawie : chciała bym zrobić nutellę z truskawkami tak jak się robi ze śliwek http://wielkiezarcie.com/recipe89594.html , ale mam obawy , że konstystencja będzię za rzadka . Co o tym sądzicie ? Może ktoś z Was już robił taką i podzieli się przepisem ?
nie powinna, ale ewentualnie dłużej potrzymaj na ogniu
nie powinna, ale ewentualnie dłużej potrzymaj na ogniu
dzięki :) myślę też aby zblendować może truskawki bo nie rozpadną się jak śliwki , a smak napewno będzię obłędny :)Ja robie ze sliwek i wiem ze im dluzej smaze tym bardziej jest zwarta konsystencja, musi byc bardzo zwarta wtedy sie nie leje
Ja robie ze sliwek i wiem ze im dluzej smaze tym bardziej jest zwarta
dzięki , jak myślisz : czy lepiej zblendować truskawki na mus czy najpierw włożyć w całości a później zblenować i dodać czekoladę ?konsystencja, musi byc bardzo zwarta wtedy sie nie leje
wrzuć w Google nutella truskawkowa... ktoś pisze tam i podaje przepis, że truskawki zmiksowane
wrzuć w Google nutella truskawkowa... ktoś pisze tam i podaje przepis, że
dzięki :)truskawki zmiksowane
mysle ze lepiej dac w calosci zeby sok odparowl a pozniej zblendowac -ja tak robie ze sliwkami, wtedy sie nie przypalaja
mysle ze lepiej dac w calosci zeby sok odparowl a pozniej zblendowac -ja
dzięki , jutro będę robiła :) w zeszłym roku robiłam ze śliwkami ale dziecku i mężowi nie pasował smak śliwek :( a z truskawkami myślę , że będzie smakowała napewno :)tak robie ze sliwkami, wtedy sie nie przypalaja
Tak sobie myślę , że zamiast kakao dam 2 czekolady gorzkie i 2 mleczne i na 3kg truskawek dać na pocztek 300 gr cukru ? :)
http://isia.blox.pl/2009/07/Nutella-Truskawkowa.html
http://isia.blox.pl/2009/07/Nutella-Truskawkowa.html
dzięki już tam zjrzałam :) , ale myślę o zamianie kakao na czekolady :) co o tym myślisz ?...mam w przepisach z biala czekolada, moze bedzie Ci odpowiadac, pozdrawiam.