Mam ogromny problem z fasolką szparagową bardzo mi obroddziła i teraz nie wiem co z nią zrobić .Macie może jakies pomysły na dania z fasolka lub zaprawy, bo już się przejedliśmy fasolka z bułką tarta
Mam ten sam problem - no problem , mam dużo znajomych i po ... fasolce . Jeśli chciałabyś poznać inny smak fasolki szpargowej niż tej taplanej w bułce tartej polecam :
Koło kilograma wołowiny , kroimy w kostkę obsypujemy mąka i smażymy dodajemy podsmażoną cebule, potem dusimy. Dodajemy pieprz i sól, jak ktoś lubi mozna dodać vegety. Jak mięso miękkie dodajemy dwie łyżki koncentratu i kilogram pokrojonej na 3 cm kawałki. fasolki szparagowej dusimy do miękkości.
Całkiem smaczny rodzaj gulaszu. Dobra jest też zupa z fasolki szparagowej
Witam wszystkich :)
Mam ogromny problem z fasolką szparagową bardzo mi obroddziła i teraz nie wiem co z nią zrobić .Macie może jakies pomysły na dania z fasolka lub zaprawy, bo już się przejedliśmy fasolka z bułką tarta
Mam ten sam problem - no problem , mam dużo znajomych i po ... fasolce . Jeśli chciałabyś poznać inny smak fasolki szpargowej niż tej taplanej w bułce tartej polecam :
http://wielkiezarcie.com/recipe86688.html
Smacznego )))
Tylko że ta taplana w bułce tartej z masełkiem, jest najlepsza:)
Tylko że ta taplana w bułce tartej z masełkiem, jest najlepsza:)
Czy najlepsza? Kwestia gustu.
Mnie też bardzo smakuje z tymiankiem. Nigdy nie dodawałam cebuli, spróbuję, jak zdobędę fasolkę.
Dzisiaj była u nas '' najlepsza'' fasolka ale to wszystko kwestia smaku i gustu ..
Nie koniecznie....Bardzo lubię ugotowaną a następnie smażoną na maśle z dodatkiem czosnku (sporo) i przed podaniem posypaną zieloną pietruszką.
megi65 (dodano 2012-07-31 18:26:59)
sałatka z fasolki autorka alidab, może tez zamrozić lub do słoików na zimę, lub się z kims podzielić:)
Popieram, do słoików i na zime jak znalazł.
A może takie danie dla odmiany:http://wielkiezarcie.com/recipe84888.html
Ja polecam Wam taką.... http://wielkiezarcie.com/recipe85362.html
Blanszuje i mrożę, a potem zimową porą, wsuwamy aż nam się uszy trzęsą, mniam:)
http://wielkiezarcie.com/recipe61726.html Ta jest bardzo smaczna i sprawdzona, od zeszłego roku ma stałych wielbicieli.
Jak miałam urodzaj fasolki robiłam tak :
Koło kilograma wołowiny , kroimy w kostkę obsypujemy mąka i smażymy dodajemy podsmażoną cebule, potem dusimy. Dodajemy pieprz i sól, jak ktoś lubi mozna dodać vegety. Jak mięso miękkie dodajemy dwie łyżki koncentratu i kilogram pokrojonej na 3 cm kawałki. fasolki szparagowej dusimy do miękkości.
Całkiem smaczny rodzaj gulaszu. Dobra jest też zupa z fasolki szparagowej
Proponuję zrobic szparagówkę po bretońsku zastępując ziarna fasoli zblanszowaną szparagówką.
Jestem za ... gdyż uwielbiam fasolke po bretońsku bez .... mączytch ziaren fasoli :DD
No i mamy nowe danie, a i fasolka zielona, żółta czy szeroka tyczkowa będzie ładnie się prezentować na talerzu.
dziekuję Wambardzoza cenne rady i przepisy :) napewno spróbuje za tomoja córka i tak chce fasolkę z bibułką ( bułka tarta)
No,ma to po mnie,
Moja wnusia chciała...palasolki.
polecam taki przepis.
1 kg malych czerwonych ziemniaczkow
1/2-1 kg fasolki szparagowej
1 czerwona cebula
1/4 szkl posiekanej bazylii
Sos:
1/4 szkl balsamicznego octu
2 lyzki Dijon musztardy
2 lyzki soku z cytryny
1 zgnieciony zabek czosnku
1/4 szkl extra virgin oliwy
Ziemniaki ugotowac w mundurkach jezeli sa wieksze przekroic na pol.Zostawic w skorce.
Fasaole obgotowac jezeli dluga przekroi na pol.
Wyszystkie skladniki wymieszac doprawic do smaku sola i pieprzem.
dla dodania koloru mozna dac czerwona papryke .
Pyszne-polecam
Maria