Muszę upiec na niedzielę tort bez bitej śmietany. Do tej pory ze względu na dietę syna przekładałam po prostu różnymi musami, dżemami i galaretkami. Teraz mogę użyć do kremu masła i mleka. Wyjątkowo. Przeglądałam wczoraj przepisy i zakręciło mi się w głowie tyle ich jest. Możecie polecić jakiś przepis tortowy z własnych doświadczeń, godny zaufania? Będę wdzięczna.
Polecam : Pyszny i pysznymi masami . Co prawda jest dodana śmietana kremowa ale ona tylko podkreśla , daje lekkość masom . Możesz zrobić w formie prostokąta
Uzyj kremu "Kremuś" z Biedronki zamiast Nutelli - bedzie taniej i również jest dobre. A co do wiśni jak pisze koleżanka - to ma racje - wychodzi z owocem pyszne
Przekładanie owocami czy dzemem też w smaku i wyglądzie będzie prezentowac się znakomicie,jednak jeżeli ma to być coś bardziej oryginalnego,to proponuję nutellę,na pewno posmakuje.
Dzięki Wam wszystkim i przepraszam, że robię to dopiero dziś. Zrobiłam krem z nutellą, a wiśnie z kompotu poleżały w rumie i były ok. Wszyscy byli zachwyceni mocno czekoladowym tortem :)
Muszę upiec na niedzielę tort bez bitej śmietany. Do tej pory ze względu na dietę syna przekładałam po prostu różnymi musami, dżemami i galaretkami. Teraz mogę użyć do kremu masła i mleka. Wyjątkowo. Przeglądałam wczoraj przepisy i zakręciło mi się w głowie tyle ich jest. Możecie polecić jakiś przepis tortowy z własnych doświadczeń, godny zaufania? Będę wdzięczna.
Przejrzyj te wypowiedzi, może znajdziesz coś da siebie :))
Polecam : Pyszny i pysznymi masami . Co prawda jest dodana śmietana kremowa ale ona tylko podkreśla , daje lekkość masom . Możesz zrobić w formie prostokąta
http://wielkiezarcie.com/recipe55270.html
Powodzenia !
Proponuję ukręcić masło z nutellą. Wyjdzie pyszny krem czekoladowy. Dla smaku dodałam jeszcze do masy wiśnie z syropu. Pycha.
Nie mam wiśni z syropu:( Zawsze je mrożę i zużywam do pleśniaka lub kompotów... Można je jakoś spreparować do tego kremu?
ja jak niemiałam wiśni w syropie to użyłam całych wiśni z dżemu. Masa wyszła słodka ale dobra.
Albo posmaruj biszkopt dżemem i dopiero na dzem wyłuż masę.
Ugotuj mrożone wiśnie w małej ilości wody z cukrem,wystudź,odcedź i gotowe.
Uzyj kremu "Kremuś" z Biedronki zamiast Nutelli - bedzie taniej i również jest dobre. A co do wiśni jak pisze koleżanka - to ma racje - wychodzi z owocem pyszne
można też wiśnie w syropie kupić.
Przekładanie owocami czy dzemem też w smaku i wyglądzie będzie prezentowac się znakomicie,jednak jeżeli ma to być coś bardziej oryginalnego,to proponuję nutellę,na pewno posmakuje.
Dzięki Wam wszystkim i przepraszam, że robię to dopiero dziś. Zrobiłam krem z nutellą, a wiśnie z kompotu poleżały w rumie i były ok. Wszyscy byli zachwyceni mocno czekoladowym tortem :)