Mam mrożone owoce,konkretnie maliny i chcę zrobić masą owocową do przełożenia ciasta.Wiem,że dodaje się galaretkę lub kisiel( co lepsze?) Miałam gdzieś przepis na taką masę,ale diabeł przykrył ogonem i nie mogę znalezć. Podzielcie się swoimi pomysłami.
Mam mrożone owoce,konkretnie maliny i chcę zrobić masą owocową do przełożenia ciasta.Wiem,że dodaje się galaretkę lub kisiel( co lepsze?) Miałam gdzieś przepis na taką masę,ale diabeł przykrył ogonem i nie mogę znalezć. Podzielcie się swoimi pomysłami.
http://wielkiezarcie.com/recipe51465.html
Ja tu robiłam z wisniami myśle ze malinami tez można tylko zastapilabym kisiel na malinowy
http://wielkiezarcie.com/recipe42511.html
A tu z galaretka i malinami
Kisiel będzie najlepszy. Bardzo fajnie wychodzi.