Jolka! bądź tak miła i się odczep ode mnie, dobrze:?Jesteś zwykłą prowokatorką, która wszędzie węszy intrygi,więc wyluzuj!
Teraz wyjaśnienie do autorki wątku, życzyłam Ci smacznego, bo sama miałam okazję próbować takie policzki, uduszone w sosie, z suszonymi grzybkami i bardzo mi smakowały.Nie zdążyłam skończyć postu, bo wyłączyli mi prąd, potem zapomniałam o tym wątku.:)
Smacznego. Możesz śmiało robić, bo są pyszne i to chciałam napisać w moim pierwszym poście.
Faktycznie,może się do Ciebie trochę uprzedziłam.Bywałaś niemiła.Nie jestem prowokatorka,mylisz sie.Jeśli się pomyliłam,przepraszam.Wiem,że policzki są smaczne,chociaż ich nie robiłam jako osobnej potrawy.natomiast bardzo mi smakują w galarecie,tzw "głowizna".
Hehehe, to najlepsza cześć z wieprzowiny, lub wołowiny. W sklepach tego nie ma, bo albo się nie znają, albo wykupują na pniu najlepsze restauracje. TO RARYTAS! Czasem mozna zamówić w prywatnych sklepach, albo tam, gdzie się prowadzi rozbiór tusz na zapleczu.Jadłam raz, czy dwa. Robić nie miałam niestety okazji. Wspaniałe, lekko kleiste mięso, podobne do ozorów, ale jeszcze bardziej delikatne. Jeśli macie okazję- próbujcie, bo WARTO!!! Podobno najbardziej super-delikatne i smaczne są ryjki wieprzowe)) Jadłam w dzieciństwie, ale nie pamiętam już(( A policzki to absolutny rarytas. Polecam spróbować, jeśli macie możliwości je zdobyć.Pozdrawiam.
Ja właśnie wczoraj jadłam w knajpie wołowe duszone w winie, no cóż bardzo smaczne. Dlatego teraz poszukuje i produktu i przepisu by je samodzielnie przyrządzić.
A teraz chciałabym znaleźć fajny przepis na wieprzowe poliki, bo możliwe że na dniach dostane taki towar:)
Wiem jak smakują wołowe, ale nie znam smaku wieprzowych i pytanie jak się je przyrządza, bo raczej nie dusi się ich w winie jak wołowe? Pewnie w bulionie.
Jeśli ktoś takowe robił to będę wdzięczna za podzielenie się przepisem, pozdrawiam.
Czy któraś z Was robi takie frykasy???poszukuje przepisów.
przepisy mojego męża
http://wielkiezarcie.com/recipe107002.html
http://wielkiezarcie.com/recipe107218.html
Z policzków można robić również bardzo dobra galaretę. W Kamiennej Górze można je kupić prawie codziennie. Są tylko w jednym sklepie. (13 zł/kg. ok 10-12 sztuk).
Czy któraś z Was robi takie frykasy???poszukuje przepisów.
Smacznego.
Ale się popisałaś,Mamo Różyczki.Miałaś się niby nie odzywać,oprócz kulinarnego wątku Bahusa,Czyż nie???
Słyszałam, że mają dużo kolagenu, który świetnie wypełnia zmarszczki :(
Jolka! bądź tak miła i się odczep ode mnie, dobrze:?Jesteś zwykłą prowokatorką, która wszędzie węszy intrygi,więc wyluzuj!
Teraz wyjaśnienie do autorki wątku, życzyłam Ci smacznego, bo sama miałam okazję próbować takie policzki, uduszone w sosie, z suszonymi grzybkami i bardzo mi smakowały.Nie zdążyłam skończyć postu, bo wyłączyli mi prąd, potem zapomniałam o tym wątku.:)
Smacznego. Możesz śmiało robić, bo są pyszne i to chciałam napisać w moim pierwszym poście.
Faktycznie,może się do Ciebie trochę uprzedziłam.Bywałaś niemiła.Nie jestem prowokatorka,mylisz sie.Jeśli się pomyliłam,przepraszam.Wiem,że policzki są smaczne,chociaż ich nie robiłam jako osobnej potrawy.natomiast bardzo mi smakują w galarecie,tzw "głowizna".
http://wielkiezarcie.com/recipe107002.html
http://wielkiezarcie.com/recipe107002.html
W żadnym sklepie mięsnym nie zauważyłam policzków ani wieprzowych ani wołowych
Hehehe, to najlepsza cześć z wieprzowiny, lub wołowiny. W sklepach tego nie ma, bo albo się nie znają, albo wykupują na pniu najlepsze restauracje. TO RARYTAS! Czasem mozna zamówić w prywatnych sklepach, albo tam, gdzie się prowadzi rozbiór tusz na zapleczu.Jadłam raz, czy dwa. Robić nie miałam niestety okazji. Wspaniałe, lekko kleiste mięso, podobne do ozorów, ale jeszcze bardziej delikatne. Jeśli macie okazję- próbujcie, bo WARTO!!! Podobno najbardziej super-delikatne i smaczne są ryjki wieprzowe)) Jadłam w dzieciństwie, ale nie pamiętam już(( A policzki to absolutny rarytas. Polecam spróbować, jeśli macie możliwości je zdobyć.Pozdrawiam.
Uwielbiam ozorki, najlepszy jest wołowy, uwielbiam w sosie chrzanowym:) Ale też ciężko go kupić, chyba że na zamówienie.
hehehe, wiem, że je lubisz)))Hehe, JA TEZ!!!
Ja właśnie wczoraj jadłam w knajpie wołowe duszone w winie, no cóż bardzo smaczne. Dlatego teraz poszukuje i produktu i przepisu by je samodzielnie przyrządzić.
A teraz chciałabym znaleźć fajny przepis na wieprzowe poliki, bo możliwe że na dniach dostane taki towar:)
Wiem jak smakują wołowe, ale nie znam smaku wieprzowych i pytanie jak się je przyrządza, bo raczej nie dusi się ich w winie jak wołowe? Pewnie w bulionie.
Jeśli ktoś takowe robił to będę wdzięczna za podzielenie się przepisem, pozdrawiam.
Czy któraś z Was robi takie frykasy???poszukuje przepisów.
przepisy mojego męża
http://wielkiezarcie.com/recipe107002.html
http://wielkiezarcie.com/recipe107218.html
Z policzków można robić również bardzo dobra galaretę. W Kamiennej Górze można je kupić prawie codziennie. Są tylko w jednym sklepie. (13 zł/kg. ok 10-12 sztuk).