Witam,chcę jutro zrobić na obiad pieczone ziemniaki z kurczakiem,plus ewentualnie inne warzywa.Wiecie taki misz-masz z piekarnika.I diabeł ogonem przykrył przepisy.Podpowiedzcie proszę jakiś wypróbowany.
A moze to - udka w rekawie , ziemniaki ( surowe - doprawione ) tez w rekawie i to razem na jednaj blasze 1 - 1,5 godziny
A moze to - skrzydelka w rekawie doprawione jak na grilla - tak samo ziemniaki - na jednej blasze w oddzielnych workach
A moze tak - wszystko doprawione i na jednej blasze - bez rekawa . Obiad robi sie sam, a Ty pijesz kawe...
a warzywka, - podawalam cos surowego - juz konkretnie nie pamietam co tam do czego bylo. Mam z "tej serii" jeszcze fotki karkowki i zeberek - ale ty jestes zainteresowana kurczakiem. Wszystko sprawdzone - wszystko smakowalo. Smacznego.
( na spod blachy troche oleju i pol szklanki wody )
Jeszcze słóweczko, - prosilas o przepis, a ja podałam Tobie "final" - danie wyjęte już z pieca. Linki do konkretnych przepisow podaly Ci kolezanki wyzej. Nie wiem jak lubisz. Ja do kurczaka - przewaznie ziola prowansalskie, sol, pieprz, i szczypta przyprawy - do ziemniakow ( zawsze surowych! ) szczypta przyprawy, sól, pieprz, i podstawa - duzo kopru. Zjem skrzydelka lub inne mięso z miodem - ale miód nie rzuca mnie na kolana.
Zrobione i zjedzone. W wersji wszystko razem na blasze plus ziemniaki, marchew,cebula,czosnek i oczywiście przyprawy.Było pyszne.Dziękuję za pomoc.Jaki to komfort mieć poczucie ,że nie jestem sama i zawsze ktoś pomoże.Jak ja żyłam bez Was?
Oczywiscie, ze nie jestes sama ! W kazdej dziedzinie zycia tu znajdziesz poradę czy wsparcie. A co do podniebienia, to ja chyba nigdy nie jadlam marchwi z piekarnika - dzięki Tobie przy najbliższej okazji będę miala okazję sprobowac.
Jeszcze jedno - moze się przydać na wypadek gosci, braku czasu itp...... Opłukane ziemniaki wrzuć do woreczka, dodaj przyprawy i ok. 1/4 szklaneczki oleju - zamknij woreczek i dobrze przez folie wszystko wymieszaj. Tak przygotowany surowy ziemniak nie zciemnieje, moze poczekać nawet kilka godzin - a jak przyjdzie pora to w tym worku do pieca. Pozdrawiam !
Witam,chcę jutro zrobić na obiad pieczone ziemniaki z kurczakiem,plus ewentualnie inne warzywa.Wiecie taki misz-masz z piekarnika.I diabeł ogonem przykrył przepisy.Podpowiedzcie proszę jakiś wypróbowany.
Pozdrawiam
Może przepis Glumandy ? http://wielkiezarcie.com/recipe20524.html
Może to ...
http://wielkiezarcie.com/recipe20524.html
http://wielkiezarcie.com/recipe47430.html Może ten
A moze to - udka w rekawie , ziemniaki ( surowe - doprawione ) tez w rekawie i to razem na jednaj blasze 1 - 1,5 godziny
A moze to - skrzydelka w rekawie doprawione jak na grilla - tak samo ziemniaki - na jednej blasze w oddzielnych workach
A moze tak - wszystko doprawione i na jednej blasze - bez rekawa . Obiad robi sie sam, a Ty pijesz kawe...
a warzywka, - podawalam cos surowego - juz konkretnie nie pamietam co tam do czego bylo. Mam z "tej serii" jeszcze fotki karkowki i zeberek - ale ty jestes zainteresowana kurczakiem. Wszystko sprawdzone - wszystko smakowalo. Smacznego.
( na spod blachy troche oleju i pol szklanki wody )
Jeszcze słóweczko, - prosilas o przepis, a ja podałam Tobie "final" - danie wyjęte już z pieca. Linki do konkretnych przepisow podaly Ci kolezanki wyzej. Nie wiem jak lubisz. Ja do kurczaka - przewaznie ziola prowansalskie, sol, pieprz, i szczypta przyprawy - do ziemniakow ( zawsze surowych! ) szczypta przyprawy, sól, pieprz, i podstawa - duzo kopru. Zjem skrzydelka lub inne mięso z miodem - ale miód nie rzuca mnie na kolana.
Zrobione i zjedzone. W wersji wszystko razem na blasze plus ziemniaki, marchew,cebula,czosnek i oczywiście przyprawy.Było pyszne.Dziękuję za pomoc.Jaki to komfort mieć poczucie ,że nie jestem sama i zawsze ktoś pomoże.Jak ja żyłam bez Was?
Pozdrawiam.
Oczywiscie, ze nie jestes sama ! W kazdej dziedzinie zycia tu znajdziesz poradę czy wsparcie. A co do podniebienia, to ja chyba nigdy nie jadlam marchwi z piekarnika - dzięki Tobie przy najbliższej okazji będę miala okazję sprobowac.
Jeszcze jedno - moze się przydać na wypadek gosci, braku czasu itp...... Opłukane ziemniaki wrzuć do woreczka, dodaj przyprawy i ok. 1/4 szklaneczki oleju - zamknij woreczek i dobrze przez folie wszystko wymieszaj. Tak przygotowany surowy ziemniak nie zciemnieje, moze poczekać nawet kilka godzin - a jak przyjdzie pora to w tym worku do pieca. Pozdrawiam !