Forum

Kuchenne porady

ciasteczka owsiane

  • Autor: welina Data: 2014-06-08 22:56:28

    Ktory przepis na w/w ciasteczka jest wg was najlepszy, jest tego sporo i nie wiem na ktory sie zdecydowac

  • Autor: megi65 Data: 2014-06-09 09:31:53

    Oj tam .. tragedii nie będzie . Przetestuj te , które podpowiada Tobie intuicja i kubki smakowe i trafisz na swój '' typ''. Pozdrawiam

  • Autor: welina Data: 2014-06-09 10:17:25

    chyba zaczne od przepisu Wkn smawicie wygladaja i tyle pozytywnych opini :)

  • Autor: Laugasel1 Data: 2014-06-09 12:08:42

    To bardzo dobry przepis od Wkn!!! Tyle,że czasami trzeba dłużej te ciasto powyrabiać, bo się na początku okropnie sypie. Ja dodaję do niego tylko nasiona słonecznika. Na pewno dobre będą jeszcze z sezamem.

    Pozdrawiam .

  • Autor: JoAnn67 Data: 2014-06-09 12:45:22

    nie mówię,że najlepszy ale intuicja mi podpowiadała,ze będą smaczne.No i nie zawiodłam się Od siebie dodaję żurawinę i jeszcze więcej nasion bo tak lubię

    http://wielkiezarcie.com/recipe45605.html

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-06-09 13:02:23

    Próbowałam tylko tego, by MAGDAITYLE więc nie mam porównania.

    http://wielkiezarcie.com/recipe73386.html

    Nam smakują.

  • Autor: Lea2 Data: 2014-06-09 13:37:23

    Ja robię takie ciasteczka. Są proste i szybkie do zrobienia.

    CIASTECZKA  OWSIANE

    Składniki:

    400 g płatków owsianych

    200 g masła,

    2 szklanki mąki

    2 jajka

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    6 łyżek miodu

    garść ulubionych bakalii

    W rondelku roztop masło i odstaw, żeby ostygło. Jeżeli używasz robota, to chłodne masło przelej do misy robota kuchennego i zmiksuj razem z jajkami. Dodaj miód, znów dokładnie zmiksuj i stopniowo, ciągle mieszając, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodaj płatki owsiane i bakalie, i delikatnie rozmieszaj mikserem na niższych obrotach. Wstaw masę na 20 minut do lodówki. Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia. Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz ręką na blasze. Piecz przez 25 minut w temperaturze 160 stopni C.

Przejdź do pełnej wersji serwisu