To bardzo dobry przepis od Wkn!!! Tyle,że czasami trzeba dłużej te ciasto powyrabiać, bo się na początku okropnie sypie. Ja dodaję do niego tylko nasiona słonecznika. Na pewno dobre będą jeszcze z sezamem.
nie mówię,że najlepszy ale intuicja mi podpowiadała,ze będą smaczne.No i nie zawiodłam się Od siebie dodaję żurawinę i jeszcze więcej nasion bo tak lubię
Ja robię takie ciasteczka. Są proste i szybkie do zrobienia.
CIASTECZKA OWSIANE
Składniki:
400 g płatków owsianych
200 g masła,
2 szklanki mąki
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek miodu
garść ulubionych bakalii
W rondelku roztop masło i odstaw, żeby ostygło. Jeżeli używasz robota, to chłodne masło przelej do misy robota kuchennego i zmiksuj razem z jajkami. Dodaj miód, znów dokładnie zmiksuj i stopniowo, ciągle mieszając, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodaj płatki owsiane i bakalie, i delikatnie rozmieszaj mikserem na niższych obrotach. Wstaw masę na 20 minut do lodówki. Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia. Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz ręką na blasze. Piecz przez 25 minut w temperaturze 160 stopni C.
Ktory przepis na w/w ciasteczka jest wg was najlepszy, jest tego sporo i nie wiem na ktory sie zdecydowac
Oj tam .. tragedii nie będzie . Przetestuj te , które podpowiada Tobie intuicja i kubki smakowe i trafisz na swój '' typ''. Pozdrawiam
chyba zaczne od przepisu Wkn smawicie wygladaja i tyle pozytywnych opini :)
To bardzo dobry przepis od Wkn!!! Tyle,że czasami trzeba dłużej te ciasto powyrabiać, bo się na początku okropnie sypie. Ja dodaję do niego tylko nasiona słonecznika. Na pewno dobre będą jeszcze z sezamem.
Pozdrawiam .
nie mówię,że najlepszy ale intuicja mi podpowiadała,ze będą smaczne.No i nie zawiodłam się Od siebie dodaję żurawinę i jeszcze więcej nasion bo tak lubię
http://wielkiezarcie.com/recipe45605.html
Próbowałam tylko tego, by MAGDAITYLE więc nie mam porównania.
http://wielkiezarcie.com/recipe73386.html
Nam smakują.
Ja robię takie ciasteczka. Są proste i szybkie do zrobienia.
CIASTECZKA OWSIANE
Składniki:
400 g płatków owsianych
200 g masła,
2 szklanki mąki
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 łyżek miodu
garść ulubionych bakalii
W rondelku roztop masło i odstaw, żeby ostygło. Jeżeli używasz robota, to chłodne masło przelej do misy robota kuchennego i zmiksuj razem z jajkami. Dodaj miód, znów dokładnie zmiksuj i stopniowo, ciągle mieszając, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Na samym końcu dodaj płatki owsiane i bakalie, i delikatnie rozmieszaj mikserem na niższych obrotach. Wstaw masę na 20 minut do lodówki. Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia. Ze schłodzonej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz ręką na blasze. Piecz przez 25 minut w temperaturze 160 stopni C.