Witam wszystkich? Mam ogromny problem, gdyż moja mama dostała 4 kabaczki i nie wiemy co z nich zrobić. Raczej chodzi mi o przetwory bo mój tato nie jest fanem warzyw w lecie.
A może leczo? danie i dla kobiety bo można użyć dużo warzyw, dla mężczyzny bo można użyć dużo mięsa - wszystko w zależności od indywidualnych preferencji
Szkoda (no i raczej nietypowe),Że Twój tato nie przepada za warzywami,zwłaszcza,że latem sa najzdrowsze,nieprzetworzone.Jeśli jednak zaryzykowałabyś,polecam kabaczek faszerowany,zapieczony.Przepisów mnóstwo w internecie.Można nadziać farszem podobnym do tego na popularne gołąbki,ale i każdym innym.Ja czasami nadziewam różyczkami brokułów,polewam to sosem holenderskim (biały beszamel) i posypuje startym serem.
Zależ,jakiej wielkości są te kabaczki,czy są młode.Możesz je usmażyć jak cukinię,zrobić leczo,jak koleżanka pisała (do słoików równiez,tylko radziłabym wówczas bez kiełbasy czy mięsa) oraz sałatki na zimę,z każdego przepisu z użyciem ogórków czy cukinii.
Kroję na grubsze plastry, panieruję w jajku i bułce tartej, doprawiam solą i pieprzem i nie czekam do jesieni :) A przetwory, ciężko mi cokolwiek powiedzieć na temat kabaczka w słoiku :) Pozdrawiam :)
Jeśli twój tato lubi bigos to gorąco polecam ci zrobić z kabaczka bigos właśnie,skorzystaj z przepisu zosiek,jest rewelacyjny!!!!!Garnkami mogę go jeść.Wstawiłabym link ale nie umiem sprawić by był podświetlony,może ktoś pomoże?
Do słoików polecam "kawior z kabaczka". Nie dlatego, że akurat ja wstawiłam ten przepis, ale dlatego, że smaczne, nadaje sie do podawania i na zimno i na gorąco i elegancko i na działce.
Witam wszystkich? Mam ogromny problem, gdyż moja mama dostała 4 kabaczki i nie wiemy co z nich zrobić. Raczej chodzi mi o przetwory bo mój tato nie jest fanem warzyw w lecie.
A może leczo? danie i dla kobiety bo można użyć dużo warzyw, dla mężczyzny bo można użyć dużo mięsa - wszystko w zależności od indywidualnych preferencji
Szkoda (no i raczej nietypowe),Że Twój tato nie przepada za warzywami,zwłaszcza,że latem sa najzdrowsze,nieprzetworzone.Jeśli jednak zaryzykowałabyś,polecam kabaczek faszerowany,zapieczony.Przepisów mnóstwo w internecie.Można nadziać farszem podobnym do tego na popularne gołąbki,ale i każdym innym.Ja czasami nadziewam różyczkami brokułów,polewam to sosem holenderskim (biały beszamel) i posypuje startym serem.
Zależ,jakiej wielkości są te kabaczki,czy są młode.Możesz je usmażyć jak cukinię,zrobić leczo,jak koleżanka pisała (do słoików równiez,tylko radziłabym wówczas bez kiełbasy czy mięsa) oraz sałatki na zimę,z każdego przepisu z użyciem ogórków czy cukinii.
Aja dodaje kabaczek starty do plackow takich zwykłych z mąki pycha!
Oczywiście,że pycha,ja robiłam z cukinii,a to właściwie mała róznica.
Kroję na grubsze plastry, panieruję w jajku i bułce tartej, doprawiam solą i pieprzem i nie czekam do jesieni :)
A przetwory, ciężko mi cokolwiek powiedzieć na temat kabaczka w słoiku :)
Pozdrawiam :)
Jeśli twój tato lubi bigos to gorąco polecam ci zrobić z kabaczka bigos właśnie,skorzystaj z przepisu zosiek,jest rewelacyjny!!!!!Garnkami mogę go jeść.Wstawiłabym link ale nie umiem sprawić by był podświetlony,może ktoś pomoże?
http://wielkiezarcie.com/recipe24319.html
http://wielkiezarcie.com/recipe24319.html
Pomożemy :)
Gluba666-dziękuję!
Do słoików polecam "kawior z kabaczka". Nie dlatego, że akurat ja wstawiłam ten przepis, ale dlatego, że smaczne, nadaje sie do podawania i na zimno i na gorąco i elegancko i na działce.
http://wielkiezarcie.com/recipe102336.html