Forum

Kuchenne porady

Ciasto z mrożonymi malinami - proszę o poradę

  • Autor: Torunianka Data: 2014-10-16 12:05:16

    Witam. Będę robić pleśniak z malinami (też macie odczucie, że do tego ciasta te owoce nie pasują? nie mam niestety innych). Maliny zamroziłam, więc nie wiem, czy powinnam zapiec spód, a dopiero potem położyc owoce? I czy rozmrozić je najpierw?

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-10-16 12:18:47

    Pasują, bo mają lekko kwaskowy posmak:) Osobiście spód pleśniaka lekko podpiekam, a maliny bym lekko rozmroziła.

  • Autor: matani Data: 2014-10-16 14:11:14

    Maliny rozmrożone "rozciapią" się, a nierozmrożone zrobią zakalec. Chyba optymalnie należałoby lekko podpiec spód i wrzucić zamrożone? Taka sugestia :)

  • Autor: megi65 Data: 2014-10-16 15:05:53

    Malina jest soczystym , delikatnym owocem ..Podaruj sobie pleśniak , może wyjść klasyczna ciapka - zakalczyk .

    Jeśli upierasz się na pleśniaka to zamień na jabłka , tego akurat u nas nie brakuje .

    Jeśli masz ochotę na coś z malinami to malina mrożona pięknie zachowuje się pod galaretką ! Klasyka : biszkopt , kremówka lub masa budyniowa , maliny ( zamrożone ) i galaretka .

    Inna opcja to : Malinowa ekstaza ..cuuudo .

    http://wielkiezarcie.com/recipe79258.html

    lub zastępując porzeczkę maliną wyczaruj :

    http://wielkiezarcie.com/recipe45513.html

    Ja mam też pudełeczka z malinami mrożonymi i wykorzystam pod galaretkę albo na '' Kluko '' suuper ciacho .. jesienno- zimową porą lub na fantazję

  • Autor: Ares Data: 2014-10-18 19:13:07

    Wystarczy samo połączenie malinyi galaretka

Przejdź do pełnej wersji serwisu