Witam. Będę robić pleśniak z malinami (też macie odczucie, że do tego ciasta te owoce nie pasują? nie mam niestety innych). Maliny zamroziłam, więc nie wiem, czy powinnam zapiec spód, a dopiero potem położyc owoce? I czy rozmrozić je najpierw?
Maliny rozmrożone "rozciapią" się, a nierozmrożone zrobią zakalec. Chyba optymalnie należałoby lekko podpiec spód i wrzucić zamrożone? Taka sugestia :)
Malina jest soczystym , delikatnym owocem ..Podaruj sobie pleśniak , może wyjść klasyczna ciapka - zakalczyk .
Jeśli upierasz się na pleśniaka to zamień na jabłka , tego akurat u nas nie brakuje .
Jeśli masz ochotę na coś z malinami to malina mrożona pięknie zachowuje się pod galaretką ! Klasyka : biszkopt , kremówka lub masa budyniowa , maliny ( zamrożone ) i galaretka .
Witam. Będę robić pleśniak z malinami (też macie odczucie, że do tego ciasta te owoce nie pasują? nie mam niestety innych). Maliny zamroziłam, więc nie wiem, czy powinnam zapiec spód, a dopiero potem położyc owoce? I czy rozmrozić je najpierw?
Pasują, bo mają lekko kwaskowy posmak:) Osobiście spód pleśniaka lekko podpiekam, a maliny bym lekko rozmroziła.
Maliny rozmrożone "rozciapią" się, a nierozmrożone zrobią zakalec. Chyba optymalnie należałoby lekko podpiec spód i wrzucić zamrożone? Taka sugestia :)
Malina jest soczystym , delikatnym owocem ..Podaruj sobie pleśniak , może wyjść klasyczna ciapka - zakalczyk .
Jeśli upierasz się na pleśniaka to zamień na jabłka , tego akurat u nas nie brakuje .
Jeśli masz ochotę na coś z malinami to malina mrożona pięknie zachowuje się pod galaretką ! Klasyka : biszkopt , kremówka lub masa budyniowa , maliny ( zamrożone ) i galaretka .
Inna opcja to : Malinowa ekstaza ..cuuudo .
http://wielkiezarcie.com/recipe79258.html
lub zastępując porzeczkę maliną wyczaruj :
http://wielkiezarcie.com/recipe45513.html
Ja mam też pudełeczka z malinami mrożonymi i wykorzystam pod galaretkę albo na '' Kluko '' suuper ciacho .. jesienno- zimową porą lub na fantazję
Wystarczy samo połączenie malinyi galaretka