Forum

Gawędy o jedzeniu

surowy boczek w plastrach

  • Autor: iza1 Data: 2014-10-20 20:59:41

    mam długich surowych plasterków boczku ok. 20 szt, -ok. 60 dkg. Nie mam miejsca z zamrażalniku - jak go zużyć ? poradźcie proszę ...

  • Autor: dorotaibasia Data: 2014-10-20 21:12:52

    http://wielkiezarcie.com/recipe106040.html polecam:)

  • Autor: sylvija Data: 2014-10-20 21:32:06

    ja oczami wyobraźni widzę go jak grilluje się na patelni i służy jako dodatek do jajecznicy lub jajka sadzonego... mmm :) ale na 20 plastrów to potrzeba kilku głodnych facetów :)

  • Autor: pwyso Data: 2014-10-20 22:13:52

    http://wielkiezarcie.com/recipe79144.html

  • Autor: a. Data: 2014-10-21 08:18:26

    Jestem za, tylko ja układam na papierze do pieczenia i robię w piekarniku.

  • Autor: iza1 Data: 2014-10-21 08:28:59

     to jest pyszne, jadłam, ale ja mam boczek surowy a nie wędzony

  • Autor: a. Data: 2014-10-21 14:01:27

    Masz rację, nie doczytałam. Boczek pieczony jako pieczeń z mlekiem robiłam na chrzciny córki, pycha.

  • Autor: bogdzia Data: 2014-10-20 22:21:30

    http://wielkiezarcie.com/recipe8017.html, zdziwisz się jak smakuje , polecam

  • Autor: iza1 Data: 2014-10-21 07:49:23

    hmmm ,,, nie znaleziono

  • Autor: heiworth Data: 2014-10-21 07:53:57

    http://wielkiezarcie.com/recipe8017.html

  • Autor: iza1 Data: 2014-10-21 08:16:04

    dziękuję :)

  • Autor: heiworth Data: 2014-10-21 08:27:02

    :)

  • Autor: bogdzia Data: 2014-10-21 08:47:11

    Ale ta najbardziej to lubie boczek wysmażony na rumiano, po prostu schrupać z kawałkiem chleba. Możesz też przesmażyć z cebulką, jabłkiem i ziołami i zrobić pyszne smarowidło do chleba

  • Autor: jolka60 Data: 2014-10-21 12:04:50

    Tak,taki jest super,jeszcze gorący czy ciepły,wprost z patelni.

  • Autor: bogdzia Data: 2014-10-21 08:48:33

    miało się podpiąć do autorki wątku

  • Autor: ekkore Data: 2014-10-20 22:27:28

    Ja polecam ostre papryki jalapenio faszerowane serkiem typy philadelfia, owinięte plastrem boczku. Poezja, pozbawiona ostrości.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2014-10-21 09:10:13

    Całego nie zużyjesz ale zapewniam, że rewelacja

    http://wielkiezarcie.com/recipe58476.html

  • Autor: iza1 Data: 2014-10-21 20:03:50

    zrobiłam tak- cieniutkie plastry boczku położyłam na zakładkę jeden na drugi po 4 szt, wyszło mi 5 takich prostokątów, sól, pieprz,przyprawy i na to drobno posiekaną pierś z kurczaka gotowaną / bo miałam/ cebula, papryka i zwinęłam na rolady, posypałam wędzoną papryką i do piekarnika na kratkę , tłuszcz obciekł, boczuś chrupki - mniam...

    dziękuję wszystkim za pomoc :) buziaki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu