ja oczami wyobraźni widzę go jak grilluje się na patelni i służy jako dodatek do jajecznicy lub jajka sadzonego... mmm :) ale na 20 plastrów to potrzeba kilku głodnych facetów :)
Ale ta najbardziej to lubie boczek wysmażony na rumiano, po prostu schrupać z kawałkiem chleba. Możesz też przesmażyć z cebulką, jabłkiem i ziołami i zrobić pyszne smarowidło do chleba
zrobiłam tak- cieniutkie plastry boczku położyłam na zakładkę jeden na drugi po 4 szt, wyszło mi 5 takich prostokątów, sól, pieprz,przyprawy i na to drobno posiekaną pierś z kurczaka gotowaną / bo miałam/ cebula, papryka i zwinęłam na rolady, posypałam wędzoną papryką i do piekarnika na kratkę , tłuszcz obciekł, boczuś chrupki - mniam...
mam długich surowych plasterków boczku ok. 20 szt, -ok. 60 dkg. Nie mam miejsca z zamrażalniku - jak go zużyć ? poradźcie proszę ...
http://wielkiezarcie.com/recipe106040.html polecam:)
ja oczami wyobraźni widzę go jak grilluje się na patelni i służy jako dodatek do jajecznicy lub jajka sadzonego... mmm :) ale na 20 plastrów to potrzeba kilku głodnych facetów :)
http://wielkiezarcie.com/recipe79144.html
Jestem za, tylko ja układam na papierze do pieczenia i robię w piekarniku.
to jest pyszne, jadłam, ale ja mam boczek surowy a nie wędzony
Masz rację, nie doczytałam. Boczek pieczony jako pieczeń z mlekiem robiłam na chrzciny córki, pycha.
http://wielkiezarcie.com/recipe8017.html, zdziwisz się jak smakuje , polecam
hmmm ,,, nie znaleziono
http://wielkiezarcie.com/recipe8017.html
dziękuję :)
:)
Ale ta najbardziej to lubie boczek wysmażony na rumiano, po prostu schrupać z kawałkiem chleba. Możesz też przesmażyć z cebulką, jabłkiem i ziołami i zrobić pyszne smarowidło do chleba
Tak,taki jest super,jeszcze gorący czy ciepły,wprost z patelni.
miało się podpiąć do autorki wątku
Ja polecam ostre papryki jalapenio faszerowane serkiem typy philadelfia, owinięte plastrem boczku. Poezja, pozbawiona ostrości.
Całego nie zużyjesz ale zapewniam, że rewelacja
http://wielkiezarcie.com/recipe58476.html
zrobiłam tak- cieniutkie plastry boczku położyłam na zakładkę jeden na drugi po 4 szt, wyszło mi 5 takich prostokątów, sól, pieprz,przyprawy i na to drobno posiekaną pierś z kurczaka gotowaną / bo miałam/ cebula, papryka i zwinęłam na rolady, posypałam wędzoną papryką i do piekarnika na kratkę , tłuszcz obciekł, boczuś chrupki - mniam...
dziękuję wszystkim za pomoc :) buziaki.