szukam pomysłu- przepisu na ciasto, ponieważ w lodówce mamy 4 duże kubki śmietany ukwaszonej 18% i muszę jakoś wykorzystać (przez pomyłkę zakupu miało być śmietana słodka,no ale trudno) .Może macie jakiś pomysł?
W-Z całe życie robią ją z normalną 18% z dodatkiem odrobiny żelatyny. W zasadzie każde ciasto, do którego się ubija słodką śmietanę, można zrobić z 18%.
Moja Droga ... z pytań wnioskuje ,ze dopiero zaczynasz przygodę w kuchni . Dobrze radzę , spróbuj, zrób samodzielnie i już będziesz miała swoje wyobrażenie jakie smak ma ciasto czy masa .. Dla mnie to nie jest kwaśne , jest po prostu śmietankowe .. Powodzenia i .... maszeruj bezstresowo do kuchni. Pozdrawiam ..
Bogdziu .. Już podałam przepis na ''styropian'' ale nasza Koleżanka zastanawia się czy nie będzie za kwaśne..Dopóki nie zrobi dopóty nie przekona się . Dla mnie maślanka miodzio dla innego kwas .. i tak to jest .. ))
wybrałam i upiekłam właśnie ciasto trzy śmietanki . Byłam zaskoczona,ma bardzo śnieżnobiały kolor niż z normalnego sera, bliskim smakowało, więc na pewno kiedyś powrócę. To ciasto niby to taki oszukany sernik.
Ciasto trzy śmietanki - http://wielkiezarcie.com/recipe61811.html
witam
szukam pomysłu- przepisu na ciasto, ponieważ w lodówce mamy 4 duże kubki śmietany ukwaszonej 18% i muszę jakoś wykorzystać (przez pomyłkę zakupu miało być śmietana słodka,no ale trudno) .Może macie jakiś pomysł?
W-Z całe życie robią ją z normalną 18% z dodatkiem odrobiny żelatyny. W zasadzie każde ciasto, do którego się ubija słodką śmietanę, można zrobić z 18%.
http://wielkiezarcie.com/recipe110482.html - możesz zrobić choćby z brzoskwiniami
Proszę bardzo .. zostanie tylko 1 kubek ale to możesz do mizerii dołożyć czy to innego kruchego ciasta czy do śledzia w śmietanie ))
http://wielkiezarcie.com/recipe61811.html
Polecam : http://wielkiezarcie.com/recipe65829.html
Ja mam pytanie do autorki w sprawie ciasta :
Ciasto trzy śmietanki - http://wielkiezarcie.com/recipe61811.html,
Biszkopt z czekoladową bitą śmietaną i owocami - http://wielkiezarcie.com/recipe110482.html
czy aby kremy nie będą kwaśne , jesli dam ukwaszoną śmietanę?
Kwestia smaku, ja swoją śmietanę (bo dodajesz też cukier) jeszcze dokwaszam kwaskiem cytrynowym.
Moja Droga ... z pytań wnioskuje ,ze dopiero zaczynasz przygodę w kuchni . Dobrze radzę , spróbuj, zrób samodzielnie i już będziesz miała swoje wyobrażenie jakie smak ma ciasto czy masa .. Dla mnie to nie jest kwaśne , jest po prostu śmietankowe .. Powodzenia i .... maszeruj bezstresowo do kuchni. Pozdrawiam ..
A może faworki?
http://wielkiezarcie.com/recipe9933.html albo też ciasto styropian-sernik bez sera
Bogdziu .. Już podałam przepis na ''styropian'' ale nasza Koleżanka zastanawia się czy nie będzie za kwaśne..Dopóki nie zrobi dopóty nie przekona się . Dla mnie maślanka miodzio dla innego kwas .. i tak to jest .. ))
To prawda, o smakach się nie dyskutuje, tak jak o gustach
OK. wszystkim bardzo dziękuję za pomoc, postanowiłam spróbować "ciasto 3 smietanki", ale mam pytanie, jaki jest wymiar blachy?
Również polecam styropian - zajefajne ciasto. Polecam.
Ok .... 40 cm x 28 cm ... mniej więcej ..Daj nam znać jak poszło ...
To jest bardzo tajne ciasto ze śmietaną http://wielkiezarcie.com/recipe19105.html
Ciastka amoniaczki, najlepsze są właśnie z kwaśną śmietaną.
witam
wybrałam i upiekłam właśnie ciasto trzy śmietanki . Byłam zaskoczona,ma bardzo śnieżnobiały kolor niż z normalnego sera, bliskim smakowało, więc na pewno kiedyś powrócę. To ciasto niby to taki oszukany sernik.
Ciasto trzy śmietanki - http://wielkiezarcie.com/recipe61811.html