Dobry wieczór :)) A chcę poruszyć temat podwieczorkowy - sernikowy, ważny dla każdej ambitnej Pani domu. Każda z nas chce by smakował rodzince i znajomym. Jaki ma być ten naj, naj?: - pieczony na kruchym cieście; - bez ciasta, spodu; - na pokruszonych ciastkach... Najważniejsze są jednak składniki masy serowej, ich proporcje, sposób pieczenia i zdobienia
Zapraszam, może uda się odkryć tajemnicę idealnego sernika, by nigdy już nie wyszedł nam za niski lub za słodki, zbyt rzadki lub niezbyt puszysty...
Dobrej nocy, słodkich snów i genialnych pomysłów o poranku
Kolejnym odkryciem jest sernik od Goplany, z malinami, u nas świeżymi, prosto z krzaka. Polecam, szybki i niezawodny, z dobrym serem /ja miałam śmietankowy w kostkach/ zawsze wychodzi. Bez ucierania, zmielone wszystko po kolei nożem w malakserze: masło z cukrem, żółtka, ser i reszta składników. A białka z kisielem i wiórkami to HIT. Mam w planach wersję wiśniową
Nie może zabraknąć na podium sernikowym pysznego odkrycia WŻ, "Sernika kalinowskiego od teresy55. Jest najbardziej tradycyjny ze wszystkich, smaczny i też prosty w wykonaniu.
Witam w sernikowym wątku Jaki sernik preferuję? Jaki najlepszy? Chyba na swojskim serze,ale gdzie teraz taki dostać? A tak,u nas przed świętami na targu taka babcinka sprzedaje. Kiedyś robiła moja,ale to wszystko zamierzchłe czasy. Tak czy inaczej u mnie zawsze na kruchym cieście,rzadziej na herbatnikach. Bez spodu jeszcze nigdy nie piekłam. Ogólnie to lubię wszystkie serniki. Ten tradycyjny koniecznie z rodzynkami i skórką pomarańczową. Latem sernik na zimno z owocami. Ciężko wybrać ten ulubiony Tak czy inaczej teraz muszę ograniczyć,ale od święta sobie pozwolę na kawałeczek
Dobry wieczór :))
A chcę poruszyć temat podwieczorkowy - sernikowy, ważny dla każdej ambitnej Pani domu. Każda z nas chce by smakował rodzince i znajomym.
Jaki ma być ten naj, naj?:
- pieczony na kruchym cieście;
- bez ciasta, spodu;
- na pokruszonych ciastkach...
Najważniejsze są jednak składniki masy serowej, ich proporcje, sposób pieczenia i zdobienia
Zapraszam, może uda się odkryć tajemnicę idealnego sernika, by nigdy już nie wyszedł nam za niski lub za słodki, zbyt rzadki lub niezbyt puszysty...
Dobrej nocy, słodkich snów i genialnych pomysłów o poranku
Dobry piątuś' Wszystkim

Kolejnym odkryciem jest sernik od Goplany, z malinami, u nas świeżymi, prosto z krzaka.
Polecam, szybki i niezawodny, z dobrym serem /ja miałam śmietankowy w kostkach/ zawsze wychodzi.
Bez ucierania, zmielone wszystko po kolei nożem w malakserze:
masło z cukrem, żółtka, ser i reszta składników.
A białka z kisielem i wiórkami to HIT.
Mam w planach wersję wiśniową
Sernik kremowy z malinami, pyszny wg mnie
Dziękuję za uznanie tego sernika. Cieszę się,że Ci smakuje
Nie może zabraknąć na podium
sernikowym pysznego odkrycia WŻ, "Sernika kalinowskiego od teresy55.
Jest najbardziej tradycyjny ze wszystkich, smaczny i też prosty w wykonaniu.
Sernik kalinowski
Witam w sernikowym wątku
Jaki sernik preferuję? Jaki najlepszy? Chyba na swojskim serze,ale gdzie teraz taki dostać? A tak,u nas przed świętami na targu taka babcinka sprzedaje. Kiedyś robiła moja,ale to wszystko zamierzchłe czasy. Tak czy inaczej u mnie zawsze na kruchym cieście,rzadziej na herbatnikach. Bez spodu jeszcze nigdy nie piekłam. Ogólnie to lubię wszystkie serniki. Ten tradycyjny koniecznie z rodzynkami i skórką pomarańczową. Latem sernik na zimno z owocami. Ciężko wybrać ten ulubiony
Tak czy inaczej teraz muszę ograniczyć,ale od święta sobie pozwolę na kawałeczek