Makaron kokardki (500g) gotuję do miękkości. W rondlu podsmażam pieczarki , dodaję pokrojona cebulę, po odparowaniu płynu dodaje poszatkowaną na dużych oczkach cukinię, pokrojona kolorową paprykę i duszę do miękkości kilka minut. Doprawiam solą pieprzem, czasem kostką rosołowa. Można tez dodać marchewkę starta tak jak cukinia i pietruszkę korzeniową . Po odcedzeniu makaronu, wrzucam go z powrotem do garnka i dodaję warzywa uduszone. Mieszam, lekko studzę. Naczynie żaroodporne smaruję masłem. Przekładam połowę makaronu z warzywami do naczynia, posypuje mozarellą lub innym serem, w zależności jaki mam w lodówce, następnie wykładam resztę makaronu, lekko ugniatam. Szerokim nożem nakłuwam całość w kilku miejscach. Jajka roztrzepuję widelcem, doprawiam solą mieloną papryką i pieprzem i zalewam powierzchnię zapiekanki. Posypuję obficie zółtym serem. Najlepiej mozarellą. Zapiekam w piekarniku kilkanaście minut, aż ser się lekko zrumieni. Jest to wersja wegetariańska bo taka nam odpowiada. Osobiście nie próbowałam z żadną kiełbasą ani szynka bo nie sadzę żebym coś takiego przełknęła. Moja zapiekanka smakuje wszystkim domownikom, a najbardziej mojej córce, która mogłaby ja jeść codziennie. Zapiekanka całkowicie mojego autorstwa. Proporcje dowolne. Smacznego!
Polećcie mi, proszę Wasze ulubione przepisy na zapiekanki z ziemniaków z dodatkami
http://wielkiezarcie.com/recipes/30016619
http://wielkiezarcie.com/recipes/30107512
Niestety coś mi się zrypało Może zaraz ktoś z odsieczą przybędzie
Proszę bardzo
http://wielkiezarcie.com/recipes/30107512
http://wielkiezarcie.com/recipes/30016619
Bardzo dziękuję
W rondlu podsmażam pieczarki , dodaję pokrojona cebulę, po odparowaniu płynu dodaje poszatkowaną na dużych oczkach cukinię, pokrojona kolorową paprykę i duszę do miękkości kilka minut. Doprawiam solą pieprzem, czasem kostką rosołowa. Można tez dodać marchewkę starta tak jak cukinia i pietruszkę korzeniową .
Po odcedzeniu makaronu, wrzucam go z powrotem do garnka i dodaję warzywa uduszone. Mieszam, lekko studzę.
Naczynie żaroodporne smaruję masłem.
Przekładam połowę makaronu z warzywami do naczynia, posypuje mozarellą lub innym serem, w zależności jaki mam w lodówce, następnie wykładam resztę makaronu, lekko ugniatam.
Szerokim nożem nakłuwam całość w kilku miejscach.
Jajka roztrzepuję widelcem, doprawiam solą mieloną papryką i pieprzem i zalewam powierzchnię zapiekanki. Posypuję obficie zółtym serem. Najlepiej mozarellą.
Zapiekam w piekarniku kilkanaście minut, aż ser się lekko zrumieni.
Jest to wersja wegetariańska bo taka nam odpowiada.
Osobiście nie próbowałam z żadną kiełbasą ani szynka bo nie sadzę żebym coś takiego przełknęła. Moja zapiekanka smakuje wszystkim domownikom, a najbardziej mojej córce, która mogłaby ja jeść codziennie.
Zapiekanka całkowicie mojego autorstwa. Proporcje dowolne.
Smacznego!
Kotlety z ziemniakami ,trochę pokombinuj z przyprawianiem w/g własnego uznania i poczytaj komentarze .Pycha :)
http://wielkiezarcie.com/recipes/30017702
Przepis usunięty i go nie widać.
Raczej autor usunął swoje konto.
Możliwe.
Prosze moje najpyszniejsze, jarskie :)
Zapiekanka ziemniaczana
smacznego :)