Forum

Kuchenne porady

buraki na zimę

  • Autor: Przybudówka Data: 2016-09-09 11:00:25

    Od trzech lat usiłuję zrobić buraczki na zimę. Próbowałam różnych przepisów, ale efekt jest zawsze ten sam: po jakimś czasie (od tygodnia do dwóch miesięcy) zapasteryzowane i zamknięte słoiki "puszczają". Macie pomysł co może być tego przyczyną? Co robię źle?

  • Autor: Figutka Data: 2016-09-09 11:25:29

    Hej, ja nie pasteryzuję i nic się z nimi nie dzieje. Jednak staram się w miarę szybko zużyć zrobioną partię , mniej więcej w ciągu miesiąca . Później robię następną. Korzystam z przepisu korozji i irkabielen. Polecam!

  • Autor: mggi63 Data: 2016-09-09 11:39:34

    Ja robię od lat z mojego przepisu nie potrzebuję pasteryzować a buraczki dobrze sie przechowują.

    http://wielkiezarcie.com/przepisy/salatka-z-buraczkow-na-zime-30110952

  • Autor: Agapis Data: 2016-09-09 14:50:38

    Zrób te, które poleca mggi63 są idealne i nigdy się nie psują a dodatkowo oszczędzasz czas, bo nie pasteryzujesz ;) Moze winne sa zakrętki? hmmm

  • Autor: Przybudówka Data: 2016-09-09 16:48:11

    Dzięki. Spróbuję. Skoro Wam się udało, to może i mnie tym razem przetrzymają.

Przejdź do pełnej wersji serwisu