Witam, czy ktos moze wie czy mozna odgrzewac w piekarniku takie pierozki nazywane Bin Ladenki ? Ciasto jest z dodatkiem sody oczyszczonej i smazy sie je na patelni. Prosze o rade bo chcialam zrobic je na "gosci" wczesniej i odgrzac a nie wiem czy beda dobre.
Drożdżowe, z dodatkiem sody? Drożdżowe to pięknie, na chrupiąco, odgrzewam w piekarniku, ale takie 'terrorystyczne' z sodą, to nie wiem czy nie będą gumowate.
Dziekuje za odpowiedzi. niestety nie mialam czasu sprawdzac przepisu bo impreze mam dzis, zrobilam "strogonowa" ale pierozki w najblizszym czasie wyprobuje i moze przepis przyda sie przy jakiejs innej okazji :-)
Witam, czy ktos moze wie czy mozna odgrzewac w piekarniku takie pierozki nazywane Bin Ladenki ? Ciasto jest z dodatkiem sody oczyszczonej i smazy sie je na patelni. Prosze o rade bo chcialam zrobic je na "gosci" wczesniej i odgrzac a nie wiem czy beda dobre.
A na kiedy musisz je przygotować? Najprościej parę dni wcześniej zrobić test i odgrzać kilka sztuk w piekarniku, żeby sprawdzić smak :)
Drożdżowe, z dodatkiem sody?
Drożdżowe to pięknie, na chrupiąco, odgrzewam w piekarniku, ale takie 'terrorystyczne' z sodą, to nie wiem czy nie będą gumowate.
Mi tez sie wydaje ze moga byc gumowate ale kiedys to sprawdze.
Moje pierogi z patelni z powodzeniem można odgrzać. Wypróbowane!
Pierogi z patelni
Dziekuje za odpowiedzi. niestety nie mialam czasu sprawdzac przepisu bo impreze mam dzis, zrobilam "strogonowa" ale pierozki w najblizszym czasie wyprobuje i moze przepis przyda sie przy jakiejs innej okazji :-)