Forum

Kuchenne porady

Chleb pszenno-zytni na zakwasie.

  • Autor: nadia Data: 2020-09-20 18:32:17

    Bardzo proszę o pomoc. Chciałabym upiec chleb pszenno-zytni bez dodatku drożdży, na samym zakwasie i to w taki sposób, żeby chleb się nie kleił, ale ładnie kroił i dobrze smakował. Wiem, że za dużo tego dobrego, ale może ktoś da mi dobre rady na upieczenie chleba na zakwasie, który smakuje prawie jak pszenny. Dziękuję i pozdrawiam ;)

  • Autor: alman Data: 2020-09-21 06:38:22

    A ten widziałaś?
    Chleb delikatny na zakwasie

  • Autor: nadia Data: 2020-09-21 15:53:16

    O dziękuję Alman za pierwszą propozycję, spróbuję upiec przy najbliższej okazji, ale bez dodatku drożdży :)

  • Autor: nadia Data: 2020-10-10 15:58:25

    Wyprobowałam ten przepis, ale niestety chlebek mi niewiele wyrósł, wizualnie na pierwszy rzut oka ładnie się prezentował, smakowo również był niezły, no ale gniot.sad2
    Widocznie nie są mi przeznaczone chleby na samym zakwasie do pieczenia i czas się z tym pogodzić chef Pozdrawiam :)

  • Autor: as Data: 2020-10-11 16:59:34

    może za krótko go wyrabiałaś? Przy zagniataniu takiego chleba trzeba bardzo dużo siły i czasu. Trzeba "się spocić".

  • Autor: nadia Data: 2020-10-13 17:57:55

    Tak w przybliżeniu, to ile minut trzeba zagniatać?

Przejdź do pełnej wersji serwisu