Do miski wbijamy 3 jajka oraz dwie łyżki cukru i mieszamy za pomocą rózgi (nie ubijamy!). Następnie dodajemy pół łyżeczki soli, 200 ml mleka, 2-3 łyżki Irish cream lub zamiast alkoholu pół łyżeczki ekstraktu waniliowego i 2 szklanki mąki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy pozbywając się grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wymieszane ciasto ostawiamy na 15-20 minut, a potem przekładamy do plastikowej butelki zakończonej stożkiem lub worka cukierniczego. Rozgrzewamy tłuszcz do smażenia w rondelku lub frytkownicy do temperatury 180 stopni C. Wyciskamy spiralne chruściki i smażymy na złoty kolor. W trakcie smażenia obracamy ciastka i wyjmujemy je przy pomocy długiego patyka do szaszłyków. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu wykładając na papierowy ręcznik. Posypujemy cukrem pudrem. :)
jestes nienormalna ,nie wiem masz jakies zachwiania nastroju ,moze po pijanemu ,raz ublizasz kazdemu ,raz normalnie rozmawiasz ,a tak swoja droga kłamstwo ma krótkie nogi niesamczne ze innych nabierasz zdjeciami z netu
tak twoje ,szkoda ze je przerobiłas ,szkoda ze tłuman cie rozszywrował chyba ci w tym szpitalu psychiatrycznym co przebywasz na czas leków nie podali.....
pisownia jak twoje kradzione zdjecia.Co jeszcze wymyslisz na forum ,ze twoj syn pracuje u Magdy.G, za duzo naogladałas sie o niej programów,byłas radną buahhaahah ,i strasznie ublizasz megi 65,i wielu innym,jestes prostaczką zal mi ciebie kobieto ,pojawiłas się nie wiadomo skad i te twoje zaburzenia osobowosci zal mi ciebie
Zazdrość cię zżera...cały mózg ci zeżarł!!! nie czytaj tego co piszę...zresztą nie z tobą rozmawiałam..a ty siedzisz ukradkiem....i czytasz hihhiih WSTYD !!!durna babo !!
Myślisz że u pMagy to krasnoludki pracują???? Albo kosmici hihihihi
jestes chora kobieta ,nie chce mi sie z toba rozmawiac dziwie się tylko ze inni to robią ,to zdjecie wydało mi się znajome .Lubisz kłamac i tworzyc mitomanistyczne historie smieszna jestes baw sie dalej Pa
Są piękne, złote, a nie przypalone, jak to czasem bywa. Nie wiem, co ludzie widzą ładnego i czują smacznego w czarnych pąkach smażonych w zbyt gorącym tłuszczu. Ale Twoje są idealne!
Tak się zastanawiam czy można by zarobic dziś wieczorem ciasta na pączki i faworki. Pozostawic w zimnym pomieszczeniu a jutro wykrawać i smażyć? Jutro mniej roboty i szybciej by było......
Tarta (a właściwie to były dwie tarty, ale połowę zabrałam do pracy, połowę zjadła teściowa;) - coś się kobiecie należy skoro opiekuje się chętnie wnukiem;)) z jabłkami i pomarańczami.
a ja w tłusty czwartek zrobiłam pączki wegańskie pieczone. Zamiast mleka -mleko sojowe i jeszcze dodatek...batatów. Polecam!! Były niesamowicie smaczne, cała rodzina się nie mogła oderwać ;D
Makusiu to nie do konca tak.Juz drugi rok z kolei pieke paczki i na prawde sa wysmienite.Troche z lenistwa i troche z rozsadku staram sie jak najmniej tluszczow uzywac.Jestem raczej wybredna, uwielbiam paczki i te pieczone wcale jak buleczki nie smakuja.........to sa paczki.
Bogdziu, Twój pleśniak wręcz sprowokował mnie do upieczenia... pleśniaka :) Tymczasem siedzi w piekarniku i już oddaje zapach araku :) A Ty, jaki olejek dajesz? Załączam fotkę, wprawdzie sprzed roku, ale przeważnie tak się prezentuje :)
Rozkoszne szklanice przygotowane na deser ... galaretka,krem z mascarpone,posiekane kiwi,krem z mascarpone,galaretka,borówki,galaretka,krem,sos czekoladowy,uprażone orzechy,kiwi ;)
Hahahahahahahah no Twoje jest pięęęękne i takie profesjonalne chciałoby się rzec. Kiedyś, z litości, dostałam przepis "dla największego tumana ciastowego". Ha! nawet tumanem się nie okazałam, wyszedł zakalec, czyli listewka hihihi.
Bogusiu, uprzejmie donoszę; samodzielne ciasto moje pierwsze. Jedno - to Ty mnie za rączkę prowadziłaś, drugie - to tylko masa, wykonana również dzięki Twojej i Janki instrukcji . Tak, wszystko okazuje się możliwym hahahahahah, może kiedyś, w dalekiej przyszłości, Twoja kukułka ????
No takiej szarlotki to się chyba nie da zjeść... tylko jednej. A jak by jeszcze lody waniliowe były, a szarlotka jeszcze ciepła, to koniec świata. Cała blacha w brzuchu i nie ma inaczej :D
Dziekuje, to tylko pol truskawki, odrobina sosu truskawkowego, tego, ktorego użyłam do przygotowania lodów i kawałek ciasteczka, jednego z tych, których...uzyłam do przygotowania lodów. Fajnie wygladają, są kremowe i naprawdę smaczne. Przepis juz masz. :)
Tak to twaróg takie resztki w ramach sprzątania lodówki : masa makowa, masa serowa ciapnięte na rulon drożdżowego ciasta zawinięty i pocięty. Na koniec kleks morelowej marmolady . Na dobry dzień do porannej caffy ... idealne ))
Rozpoczynam nowy wątek słodkościowy :) U nas "Usta Adama"
My dzisiaj dokańczamy kruche ciasto kokosowo-orzechowe wg kasi.m
Ostatni kawałek piernika staropolskiego.
Witam, u mnie w domu kończy się ''Królewicz ''inna nazwa Królewiwc , piernik upieczony dojrzewa po jutrze przekładam dżemem wschodnim przepis na WŻ.
Jeszcze kilka pierniczków /staropolski ciasto/ kołacze się w pudełku.
U nas, tydzień temu się skończyły pierniki ;)
Muffinki czekoladowe bez proszku do pieczenia :)
Jakie puszyste:)
Jeszcze ciepłe pączki :) i do nich kawy naparzyłam
...lecę
Pyszne te paczki nia ma to jak super kucharczka mniam
Oj, to i ja się w kolejce ustawiam :)
Brioszka z automatu:)) Pyszna do kawusi, rozpływa się w ustach....a jutro, jak coś zostanie, będzie pyszne śniadanko
Wygląda na puszystą, aż ślinka leci :)
Pączki ... z powidłami śliwkowymi i cukrem pudrem ... Kto lubi ,ktoś chętny ? ;)
Ja, ja.............wirtualnie mogę ;))
Misiu....słonko.....nie rób tych czerwonych zdjęć..plisse
miałaś poprzednio takie cudne kolory
Misiu ... obojętnie czy focia na czerwono czy zielono ...w Twojej kuchni wszystko apetyczne ))
Pączusie jak marzenie ... )))
Megi65..masz rację do pięt Misi nie dostajesz:( a nawet pazurów...
Coś Ty ... ja nawet do najmniejszego paluszka od stópki ..taka ciamajda jestem .
pączków dzisiaj nasmażyłam
Ale Wam dobrze, pyszności:)
Chruścik lany o smaku Irish cream :)
Czy mogę prosić o przepis?
Do miski wbijamy 3 jajka oraz dwie łyżki cukru i mieszamy za pomocą rózgi (nie ubijamy!). Następnie dodajemy pół łyżeczki soli, 200 ml mleka, 2-3 łyżki Irish cream lub zamiast alkoholu pół łyżeczki ekstraktu waniliowego i 2 szklanki mąki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy pozbywając się grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wymieszane ciasto ostawiamy na 15-20 minut, a potem przekładamy do plastikowej butelki zakończonej stożkiem lub worka cukierniczego. Rozgrzewamy tłuszcz do smażenia w rondelku lub frytkownicy do temperatury 180 stopni C. Wyciskamy spiralne chruściki i smażymy na złoty kolor. W trakcie smażenia obracamy ciastka i wyjmujemy je przy pomocy długiego patyka do szaszłyków. Odsączamy je z nadmiaru tłuszczu wykładając na papierowy ręcznik. Posypujemy cukrem pudrem. :)
Ale fajne, ażurowe łakocie.....do tego coffi i pełnia zadowolenia:))
Robi się je szybciorkiem i równie migusiem znikają, a do kawki idealne... :))
Pomysłowe :)
Szybkie i smaczne... :)
No ale to ciasto nalesnikowe.......
Tylko trochę gęściejsze i bardziej aromatyczne, ale jakie smaczniutkie...
Z poczatku myslałam, że jak na karpatkę takie parzone bo z takiego też sie smaży.....
Takie zwykłe ciasto, ale wychodzą ciekawe fantazyjne wzorki...
Wzetka
Pączusie..dla moich dzieciaków
Piękne pączusie :)
Noo kochana jak nie jem pączuchów tak skusiłabym się bo tak apetycznie wyglądają :)
Lea.dziękuję
Mggi..zapraszam...
Tiaaaa.... a jak ja chciałam, to już podobno nie było.
Dzianino...sorry ostały się....jeszcze ino dwa:))
Starsi mają pierszeństwo
Dżieki juz śmigam !
Dzianino..ale mam jeszcze nalewkę..pigwę i wiśnie...swojaki:)))
Uuuuu.... alkoholu nie odmawiam. :D
O, to i ja też się chętnie przysiadam... :D
Pod pączusia..to wskazane:)
Piękne pączki ...Mam nadzieję,że jeden dla mnie został ;)
no popatrz gdzies w sieci identyczne jak twoje ,widze ze masz swietna zabawe bawiac sie tu nie którymi osobami i wiekszosc zmyslajac załosne
Hi, hi a może bajaderka to Renia.....skąd wiadomo?
Alem sie obsliniła ile tam łakoci........
Fajna stronka.......
tak trudno nie sprawdzic adres obrazka hahaah daje dziewczyna popis jej historie i pisanie sa nie wiarygodne
Kaszano..moje są zielone..w prążek i z kupą na środku...ot takie zwykłe paczki.....tylko kolor inny
a jak wygląda paczek?
PACZEK JAK KAŻDY INNY!!!!!
NIEWIARYGODNE!!!! Kaszano TUMANIE !!!
jestes nienormalna ,nie wiem masz jakies zachwiania nastroju ,moze po pijanemu ,raz ublizasz kazdemu ,raz normalnie rozmawiasz ,a tak swoja droga kłamstwo ma krótkie nogi niesamczne ze innych nabierasz zdjeciami z netu
Psychopatko zdjęcie jest moje
tak twoje ,szkoda ze je przerobiłas ,szkoda ze tłuman cie rozszywrował chyba ci w tym szpitalu psychiatrycznym co przebywasz na czas leków nie podali.....
Kaszano!!! TŁUMAN ???? co to za pisownia hihihihihihihihi
Kup sobie słownik!!!
pisownia jak twoje kradzione zdjecia.Co jeszcze wymyslisz na forum ,ze twoj syn pracuje u Magdy.G, za duzo naogladałas sie o niej programów,byłas radną buahhaahah ,i strasznie ublizasz megi 65,i wielu innym,jestes prostaczką zal mi ciebie kobieto ,pojawiłas się nie wiadomo skad i te twoje zaburzenia osobowosci zal mi ciebie
Zazdrość cię zżera...cały mózg ci zeżarł!!! nie czytaj tego co piszę...zresztą nie z tobą rozmawiałam..a ty siedzisz ukradkiem....i czytasz hihhiih WSTYD !!!durna babo !!
Myślisz że u pMagy to krasnoludki pracują???? Albo kosmici hihihihi
jestes chora kobieta ,nie chce mi sie z toba rozmawiac dziwie się tylko ze inni to robią ,to zdjecie wydało mi się znajome .Lubisz kłamac i tworzyc mitomanistyczne historie smieszna jestes baw sie dalej Pa
Zajmij sie sobą!! rada dla ciebie
Dopisano 2016-1-29 16:35:23:
Aha.. w międzyczasie KASZANO...słowniczek do łap !!!Chociaż coś się dzieje.......bo tak można by umrzeć z nudów.......no przecież ile można jeść
Babka odrywana i bułeczki z nadzieniem bananowo-orzechowo-żurawinowym z gorzką czekoladą :)
mini rogaliki krucho-drożdżowe, z marmoladą w środku
Na jednego bym się skusiła, wyglądają super ;)
Sernik o smaku toffi:)) Szybki prościuch:))
Serniki kochamy:) Przepis jaki? :)
Aaaa skomentowałam.....sernik Bożeny Dykiel.....coś tam, coś tam:) Zaglądnij w komentarze Makusiu:))
Widziałam, dzięki:)
jak co roku tuż przed tłustym czwartkiem w niedzielę popełniam pączusie wg przepisu Makusi :)
Piękne!
dziękuję, sama jestem z nich dumna w końcu wyszły mi takie jakie zawsze chciałam żeby mi wyszły :)
Są piękne, złote, a nie przypalone, jak to czasem bywa. Nie wiem, co ludzie widzą ładnego i czują smacznego w czarnych pąkach smażonych w zbyt gorącym tłuszczu. Ale Twoje są idealne!
A to samo widza co w kotletach przypalonych :D
O, to, to!!! Mieloniaki też niemal spalone. No cóż, taki mam zboczony gust, nie do ogarnięcia przez niektórych! :P
Nie smażę pączków w zbyt gorącym tłuszczu ale zawsze są na granicy przypalenia. Bo takie lubię!!!
Gusta i guściki.
dziękuję, w końcu mam pączki tak jak zawsze chciałam że aż się chce je jeśś oczami :)
Tak się zastanawiam czy można by zarobic dziś wieczorem ciasta na pączki i faworki. Pozostawic w zimnym pomieszczeniu a jutro wykrawać i smażyć?
Jutro mniej roboty i szybciej by było......
Idealne, aż chce się sięgnąć :)
Jeszcze raz dziękuję za przepis, już kolejny rok pączki goszczą na moim stole według Twojego przepisu :)
faworki i oponki serowe :)
U nas by tak faworki nie poleżały, muszę piec na bieżąco :D
Wczoraj wieczorem upieczona i nieco pochłonięta na ciepło, Brioszka w wersji Piekarnikowej:))
Apetyczna :)
taka mała rozkosz - beza z kremem orzechowym
Matkoooooooooo, dobrze że mam czym zagryźć :D
Tarta (a właściwie to były dwie tarty, ale połowę zabrałam do pracy, połowę zjadła teściowa;) - coś się kobiecie należy skoro opiekuje się chętnie wnukiem;)) z jabłkami i pomarańczami.
Pączki
a ja w tłusty czwartek zrobiłam pączki wegańskie pieczone. Zamiast mleka -mleko sojowe i jeszcze dodatek...batatów. Polecam!! Były niesamowicie smaczne, cała rodzina się nie mogła oderwać ;D
Takie pieczone "niby pączki" to są bułeczki, pączki muszą być smażone, szczególnie w Tłusty Czwartek :)
Makusiu to nie do konca tak.Juz drugi rok z kolei pieke paczki i na prawde sa wysmienite.Troche z lenistwa i troche z rozsadku staram sie jak najmniej tluszczow uzywac.Jestem raczej wybredna, uwielbiam paczki i te pieczone wcale jak buleczki nie smakuja.........to sa paczki.
Śliczne, wyglądają bardzo apetycznie! Jak nie przepadam za pączkami to takiego chętnie zjadłabym z kubkiem ciepłego mleka:)
Dla mnie to bułeczki, pączki to pączki :) Nie twierdzę że nie dobre, tylko że pączkami nie są :)
Ciasto "Toffi" :)
Wygląda obłędnie ... uwielbiam to ciacho :)
Dziękuję misiu :) Masz rację, to ciacho jest pyszniaste... :)
napoleonka właśnie stygnie sobie
Drożdżówki ... budyń śmietankowy,borówki amerykańskie,śliwki,kruszonka,lukier :)
Cudniaste drożdżóweczki... :) Takie to mogę jeść zawsze, bo bardzo lubię wszelkie bułeczki drożdżowe... .)
Pseudopączki:)
Świetny pomysł.Na pewno skorzystam:)
Ciasteczka "Słodkie usteczka" :)
Obłędnie czekoladowe muffinki..:)
Ostatnio czekoladowo.
Ciekawi mnie ciasto w prawym górnym rogu co to takiego?
Blaty bezowe z orzechami wloskimi i krem czekoladowo-budyniowy. :)
Bahati...Twoje słodkości są takie inne...wyjątkowe...W zasadzie mnie nie wzruszają tego typu wypieki ale Twoje przykuwają wzrok :)
Dziekuje :)
Trudno powiedzieć, ale wygląda tak, że się człowiek tylko denerwuje..
Obśliniłam się, buuu, a mi nie wolno takich pyszności:((
Oj tam i mi nie wolno ale co się napatrzę to moje !
To prawda ;)
Kolejna porcja ciasteczek "Słodkich usteczek" :)
Znow czekolada...ale tez sernik. Moje dwa ulubione ciasta w jednym. :)
Pleśniaka stworzyłam
Porywam cały kawałek, a ta marmoladka to jaka???
to własnoręczny dżem z czarnej porzeczki
Ale mi smaka narobilas chyba tez sobie zrobię a z jakiego przepisu bo taki super kruchy wyglada .
Bogdziu, Twój pleśniak wręcz sprowokował mnie do upieczenia... pleśniaka :) Tymczasem siedzi w piekarniku i już oddaje zapach araku :) A Ty, jaki olejek dajesz?
Załączam fotkę, wprawdzie sprzed roku, ale przeważnie tak się prezentuje :)
Ja nie daję zadnego olejku. Robię z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipes/30022635 tylko zamiast margaryny daje masło
Kremówka z wczorajszego urobku :)
Tarta (a właściwe to dwie) z jabłkami..
Rozkoszne szklanice przygotowane na deser ... galaretka,krem z mascarpone,posiekane kiwi,krem z mascarpone,galaretka,borówki,galaretka,krem,sos czekoladowy,uprażone orzechy,kiwi ;)
szarlotka w cieście na śmietanie
Oreo, mascaropne, nutella, truskawki, czekoladki...bo czasem dzien w szkole jest zwyczajnie do du**. ;)
Słodkie szaleństwo
TO jest szalenstwo. :)
Takie szalenstwo :)
Wygląda znakomicie i pewnie tak smakuje :)
waniliowe mini paczki
Chyba wanilinowe
Tak czy siak do espresso w sam raz
a niby dlaczego wanilinowe jeżeli dodana jest wanilia (ziarenka) a nie wanilina ?
Przecież mrugnęłam do Ciebie, żadnej złośliwości z mojej strony...
Ech...
Muffinki na prośbę synusia:))
Czekoladowo-Sernikowe
A z jakiego przepisu bo wyglądają obłędnie ?
Aaaa Kochana, to z repertuaru przepisów izaa_a :)) Zobacz sobie ostatnie komentarze Pozdrowionka:))
Nieśmiertelna, stara jak świat, upragniona karpatka ;)
1/2 części pojedzie ze mną do Białegostoku :)
Uuuuu jak pięknie pofalowana :)) Ale, że stara to bym nie zgadła....wygląda mega świeżo
miodownik z kremem z kaszy manny i z dżemem z czarnych porzeczek
Pysznie było ;)
Cudny torcik :)
Dzieło mojej przyjaciółki, sernik z brzoskwiniami i rosą (czy jakoś tak). Właśnie ostatni kawałek pożeram, mniam. Fajnie być tak obdarowaną.
Na pewno smaczny, śliczna rosa wyszła:)
Bardzo świeża szarlotka
No bardzo piękna! Ja miałam piec drożdżaka z serem, ale przełożyłam na potem - może jutro mi się zachce :)
stygnie sobie taki wynalazek ;)
Wygląda apetycznie, ale co to jest? :)
teraz już mogę pokazać co :) Musiało wystygnąć abym mogła ukroić.
Coś sernikowego z masą czekoladowo-serową (?) i wiśniami na kakowym spodzie z odrobiną proszku do pieczenia?
proszku do pieczenia wcale tam nie ma, tak jak i sera :)
Fajnie wygląda ten eksperyment, poczekamy i może się dowiemy, co to za pyszność :)
Wczoraj pieczony, dziś obfotografowany i pochłonięty drożdżak :)
Placek z dwóch jaj z jabłakami wg s_anka88. Pierwszy raz zrobiłam ciasto samodzielnie od początku aż do pożarcia. Mniam chwalę się....hihihi
"Pierwszy raz zrobiłam ciasto samodzielnie od początku"
Najnormalniej w świecie nie wierzę :)
Michał, ja też jeszcze nie , ale tak jak mówiłam Tobie, jakieś upośledzenie mózgowe załapałam chyba w nocy. Mam nadzieję , że uleczalne.
Coś czułem, że patologia
Brawo, widać, że ciacho się udało!
Smaczne, wiesz, i nawet wyrosło a nie jakaś tam "listewka"
Pisząc "listewka", masz na myśli mojego drożdżaka?
Hahahahahahahah no Twoje jest pięęęękne i takie profesjonalne chciałoby się rzec.
Kiedyś, z litości, dostałam przepis "dla największego tumana ciastowego". Ha! nawet tumanem się nie okazałam, wyszedł zakalec, czyli listewka hihihi.
A zachowałaś ten przepis? Bo on po tym, jak wcieliłaś go w... listewkę historyczny się stał
Brawo Patrycja,super ciacho Ci wyszło :)
jejku jak mi miło i radośnie, dzięki.
O Patrycjo, jestem pod wrażeniem . Jak sobie przypominam, to twoje samodzielne 3 ciasto. Super , już nie wątpię, że w życiu wszystko jest możliwe .
Bogusiu, uprzejmie donoszę; samodzielne ciasto moje pierwsze. Jedno - to Ty mnie za rączkę prowadziłaś, drugie - to tylko masa, wykonana również dzięki Twojej i Janki instrukcji .
Tak, wszystko okazuje się możliwym hahahahahah, może kiedyś, w dalekiej przyszłości, Twoja kukułka ????
Będę cię prowadzić po przepisie, jak dziecko we mgle
Brawo Patrycjo ! Piękniusie ciasteczko :)
Dzięki wielkie, nawet całkiem smaczne, blacha wieczorem pustaki swieciła hahahah.
Powiem tak :
I co ? Da się ? :):):)
Zaskoczyłaś mnie na całego, tak trzymaj i nic nie lecz :):):)
Szarlotka z bitą śmietaną :)
No takiej szarlotki to się chyba nie da zjeść... tylko jednej. A jak by jeszcze lody waniliowe były, a szarlotka jeszcze ciepła, to koniec świata. Cała blacha w brzuchu i nie ma inaczej :D
Sernik
Mietusek :)
Wygląda obłędnie i zapewnie tak smakuje. Mogę o przepis prosić?
Oczywiscie. :)
Dziękuję
Mus czekoladowo-bananowy. Obłędny! Pyszny! Mrrrr, udał się, udał! Ale się cieszę :)
OOo jeeejku to czyste barbarzyństwo tak od rana maltretować ludzia (czyt. mnie). Czy jest na to jakiś przepis, którego nawet Były-Nie-tuman pojmie?
Nie wiem, czy to jest przepis dla tumanów, ale ja nie jestem szczególnie mądrą cukierniczką, wręcz przeciwnie, a deser wyszedł obłędny, więc nie widze powodu, dla którego Tobie by się miał nie udać :)
http://wielkiezarcie.com/przepisy/mus-czekoladowo-bananowy-8593226839556356312
poczciwa zebra, w formie babki
Był miętusek, teraz jest orzeszek. :)
Ale fajne ... tak brązowa płytka tylko paluszkiem liznę .. ))
Na powitanie poniedziałku ...wjechały ''drożdżmaki'' do piekarnika..
... z glanzem po retuszu
Ślinka leci
Poczciwa szarlotka
Obśliniłam się mniam!!! Podaj do kawy którą przyniosłam
Babka kolorowa :)
Tarta z budyniem śmietankowym, śliwkami i borówkami amerykańskimi oraz rogaliki krucho- drożdżowe z budyniem i cukrem pudrem :)
Lody o smaku truskawkowego sernika. To bedzie hit lata. :)
Oblednie wygladaja, ale to tylkoTwoja zasluga.Pieknie podalas ten deser.
Dziekuje, to tylko pol truskawki, odrobina sosu truskawkowego, tego, ktorego użyłam do przygotowania lodów i kawałek ciasteczka, jednego z tych, których...uzyłam do przygotowania lodów. Fajnie wygladają, są kremowe i naprawdę smaczne. Przepis juz masz. :)
Mam i jestem Ci wdzieczna.
Szarlotka.. po prostu:)
Nechcący zrobiony, nie wiem jak to się stało!!! Red velvet chocolate cheesecake. :)
Yyhhhyyyy, niechcący ha! Też tak mam niechcący zawsze mi wychodzi NIC hihihi. Pysznie wygląda, ale ja chce przepis na lody Jednorożca.
Ok .. Makuś zamykaj wątek moim drożdżowym 3 smakowym . Na razie w piekarniku grzecznie rumienią się )))
To białe to jest twarożek?
Tak to twaróg takie resztki w ramach sprzątania lodówki : masa makowa, masa serowa ciapnięte na rulon drożdżowego ciasta zawinięty i pocięty. Na koniec kleks morelowej marmolady .
Na dobry dzień do porannej caffy ... idealne ))
Takie resztki z lodówki to są, hm... idealne!
Małe rogaliczki z marmoladą :)
http://wielkiezarcie.com/przepisy/rogaliki-bez-jajek-2808908462430149691
Kontynuacja http://wielkiezarcie.com/forum/4098330202639110502/0#forumbox