jaki przepis polecacie ? jadłam w niedzielę super kruche z jagodami , rozpływało się w ustach, mniam :) moje dobre po 2-3 dniach dopiero:( mam jagody i muszę coś z nich zrobić szybciutko:) zjedzone przeze mnie ciasto było z kratką na wierzchu , posypane pudrem,marzenie ... proszę o podpowiedź:)
Już podpowiadam .. Jak chcesz bezę chrup- chrup należy starannie ubić pianę ,a póżniej dodać partiami miałki cukier , na koniec usztywniamy (budyń , kisiel ). Pieczemy zgodnie z przepisem i .. suszymy bezę w lekko uchylonym piekarniku .. Nie ma bata ... musi wyjść .Powodzenia !
Jeśli pytanie było skierowane do mnie to już odpowiadam . Niestety jeszcze nie zrobiłam , bo w ostatni weekend zaliczyliśmy dwie imprezy i do tej pory nie mogę dojść do siebie z przejedzenia .
Oj Beatko .. nie bój się soli ..Słony sernik ... brzmi ciekawie . Moja wtopa przed przyszłymi teściami to .. jabłecznik suto posypany papryką .. robiąca za cynamon . Nie zrezygnowałam ani z papryki ani z cynamonu. bo czemuż one winne .
jaki przepis polecacie ? jadłam w niedzielę super kruche z jagodami , rozpływało się w ustach, mniam :) moje dobre po 2-3 dniach dopiero:( mam jagody i muszę coś z nich zrobić szybciutko:) zjedzone przeze mnie ciasto było z kratką na wierzchu , posypane pudrem,marzenie ... proszę o podpowiedź:)
Zrób to http://wielkiezarcie.com/recipes/11488233873255134958 . Robiłam ostatnio właśnie z jagodami i jest przepyszne.
Może zaryzykujesz... to nie pożałujesz ... ))
http://wielkiezarcie.com/recipes/30110782
zaryzykuję :)))n dzięki dziewczyny :)
zrobiłam, pyszne ... nie dałam ani budyniu ani kisielu - bo nie miałam, ale i tak super, dzięki za przepis:)
To bardzo mi miło ... pozdrawiam ..
Też chętnie zaryzykuję tylko ja lubię bezę taką wysuszoną i nie bardzo wiem jak ją upiec . Może ktoś podpowie ?
mnie żadna bez nie wyszła :((( tylko kruszonka na wierzchu - dlaczego ?
Już podpowiadam .. Jak chcesz bezę chrup- chrup należy starannie ubić pianę ,a póżniej dodać partiami miałki cukier , na koniec usztywniamy (budyń , kisiel ). Pieczemy zgodnie z przepisem i .. suszymy bezę w lekko uchylonym piekarniku ..
Nie ma bata ... musi wyjść .Powodzenia !
Dzięki , spróbuję zrobić tak jak piszesz
Jestem ciekawa czy beza udała się .. wyszła jak trzeba ?
Jeśli pytanie było skierowane do mnie to już odpowiadam . Niestety jeszcze nie zrobiłam , bo w ostatni weekend zaliczyliśmy dwie imprezy i do tej pory nie mogę dojść do siebie z przejedzenia .
No to łap formę i do .....bezy startuj
aaa i ważne szczypta soli w białkach musi być .. zresztą do każdego ciasta dodaje sól a do drożdżowego nawet ''dwa sóla'' ...
Ja zrezygnowałam ze szczypty soli, odkąd upiekłam słony sernik. Wydawało mi się, że dałam przysłowiową szczyptę . I teraz się boję . Nie daję.
Oj Beatko .. nie bój się soli ..Słony sernik ... brzmi ciekawie .
Moja wtopa przed przyszłymi teściami to .. jabłecznik suto posypany papryką .. robiąca za cynamon . Nie zrezygnowałam ani z papryki ani z cynamonu. bo czemuż one winne .