Cześć, od początku to będzie tak: mniej więcej rok temu znalazłam na WŻ przepis na tort, postanowiłam zrobić go babci na urodziny, był pyszny i chciałabym zrobić go mężowi na urodziny. Teraz zaczynają się schody- nie dodałam go do ulubionych, a jedynie do zakładek, format i te sprawy, a teraz płacz i zgrzytanie zębów bo za nic nie potrafię go znaleźć :( Zatem szukam przepisu na tort, co o nim pamiętam to: był pyszny;), dość czasochłonny, miał duży biszkopt biały, jedną warstwę czekoladowego i jeszcze jedna warstwa miała być ale jej nie zrobiłam bo mi się do lodówki nie mieścił, prawdopodobnie był to orzechowy biszkopt. Masy były dwie- kawowa i orzechowa, na wierzchu i dookoła miał mieć masę a na niej położone orzechy w karmelu (to się na pewno gotowało samemu). Pamiętam jeszcze że przepis znalazłam prawdopodobnie przeglądając forum. Czy jest ktoś komu mój opis cokolwiek przypomina?
Jak tylko wejdę na komputer albo znajdę okulary bo na telefonie za nic w świecie nie widzę przycisku dodaj do ulubionych;) Oprócz tego oczywiście wpiszę go do tradycyjnego zeszytu:)
Cześć,
od początku to będzie tak:
mniej więcej rok temu znalazłam na WŻ przepis na tort, postanowiłam zrobić go babci na urodziny, był pyszny i chciałabym zrobić go mężowi na urodziny. Teraz zaczynają się schody- nie dodałam go do ulubionych, a jedynie do zakładek, format i te sprawy, a teraz płacz i zgrzytanie zębów bo za nic nie potrafię go znaleźć :(
Zatem szukam przepisu na tort, co o nim pamiętam to:
był pyszny;), dość czasochłonny, miał duży biszkopt biały, jedną warstwę czekoladowego i jeszcze jedna warstwa miała być ale jej nie zrobiłam bo mi się do lodówki nie mieścił, prawdopodobnie był to orzechowy biszkopt. Masy były dwie- kawowa i orzechowa, na wierzchu i dookoła miał mieć masę a na niej położone orzechy w karmelu (to się na pewno gotowało samemu).
Pamiętam jeszcze że przepis znalazłam prawdopodobnie przeglądając forum.
Czy jest ktoś komu mój opis cokolwiek przypomina?
Zapewne to nie ten tort ale co tam ... jak nie znajdziesz to bardzo polecam..
http://wielkiezarcie.com/recipes/30055270
Megi65, to nie ten ale ten również dobrze wygląda, więc okazja na niego pewno się znajdzie, dziękuje:)
W moich ulubionych mam między innymi taki (jak nie ten, to poszperam jeszcze):
http://wielkiezarcie.com/recipes/30074076
SMOSIA dziękuję bardzo bardzo bardzo to TEN!! Najbardziej dziękuję za to że zrozumialaś mój opis;)
Nie ma za co, opisałaś dokładnie, a naprowadziły mnie orzechy.
Smacznego :))
Dodaj do ulubionych, bo znów Ci zginie :D
Jak tylko wejdę na komputer albo znajdę okulary bo na telefonie za nic w świecie nie widzę przycisku dodaj do ulubionych;) Oprócz tego oczywiście wpiszę go do tradycyjnego zeszytu:)