Forum

Kuchenne porady

Biszkopt na tort jeszcze raz

  • Autor: hanka Data: 2005-11-30 08:00:27

    Witam jestem tu nowa chociaz od jakiegos czasu was "podgladam".
    Fajne forum.
    Prosze o rade.Chce upiec mozliwie wysoki biszkopt na tort.Wymiary mojej tortownicy sr. 24cm,wys.6cm.
    Z ilu jajek upiec biszkopt zeby "nie wykipial".
    Pozdrawiam hanka

  • Autor: renataz36 Data: 2005-11-30 08:13:42

    Ja myślę że z 4 jajek będzie w sam raz, wysoki ale raczej nie "wyskoczy" Ci z tortownicy. Pozdrawiam

  • Autor: irena sikora Data: 2005-11-30 08:49:09

    Wypróbuj mój przepis na biszkopt do tego tortu, ja często z niego korzystam. http://wielkiezarcie.com/przepis9728.html Pozdrawiam!.

  • Autor: Sweetya Data: 2005-11-30 10:10:00

    http://wielkiezarcie.com/przepis4134.html
    -jeszcze nigdy nie było żeby mi się nie udał;)))
    Ale powinnaś napewno zmniejszyć proporcje do 4-5 jajek,wieksze pól szkl. cukru,ok.1.5 łyż. soku z cytryny i 8-10 dag mąki.Przy szczypcie soli pozostańmy;)))Pozdrawiam

  • Autor: hanka Data: 2005-11-30 15:39:29

    Dzieki za odzew!
    Pozdrawiam

  • Autor: asieksza Data: 2012-03-24 18:30:12

    Polecam mój biszkopt. Często też piekę z takich proporcji: tyle łyżek mąki i cukru ile jajek.

  • Autor: Fiddle Data: 2012-03-24 20:07:44

    uważam tak jak poprzedniczka , z 4 jaj będzie odpowiedni.

  • Autor: martynka 13 Data: 2012-03-24 22:15:47

    Biszkopt z 4 jajek wyrośnie Ci po brzegi tortownicy 24 cm, ale nic nie "wykipi".

  • Autor: toffik Data: 2012-03-24 22:43:57

    Czy widzicie datę założenia wątku:) Już 7 lat minęło:)

  • Autor: piotrekkk Data: 2012-03-25 19:13:30

    Czy widzicie datę założenia wątku:) Już 7 lat minęło:)

    heheh

Przejdź do pełnej wersji serwisu