Witam jestem tu nowa chociaz od jakiegos czasu was "podgladam". Fajne forum. Prosze o rade.Chce upiec mozliwie wysoki biszkopt na tort.Wymiary mojej tortownicy sr. 24cm,wys.6cm. Z ilu jajek upiec biszkopt zeby "nie wykipial". Pozdrawiam hanka
http://wielkiezarcie.com/przepis4134.html -jeszcze nigdy nie było żeby mi się nie udał;))) Ale powinnaś napewno zmniejszyć proporcje do 4-5 jajek,wieksze pól szkl. cukru,ok.1.5 łyż. soku z cytryny i 8-10 dag mąki.Przy szczypcie soli pozostańmy;)))Pozdrawiam
Witam jestem tu nowa chociaz od jakiegos czasu was "podgladam".
Fajne forum.
Prosze o rade.Chce upiec mozliwie wysoki biszkopt na tort.Wymiary mojej tortownicy sr. 24cm,wys.6cm.
Z ilu jajek upiec biszkopt zeby "nie wykipial".
Pozdrawiam hanka
Ja myślę że z 4 jajek będzie w sam raz, wysoki ale raczej nie "wyskoczy" Ci z tortownicy. Pozdrawiam
Wypróbuj mój przepis na biszkopt do tego tortu, ja często z niego korzystam. http://wielkiezarcie.com/przepis9728.html Pozdrawiam!.
http://wielkiezarcie.com/przepis4134.html
-jeszcze nigdy nie było żeby mi się nie udał;)))
Ale powinnaś napewno zmniejszyć proporcje do 4-5 jajek,wieksze pól szkl. cukru,ok.1.5 łyż. soku z cytryny i 8-10 dag mąki.Przy szczypcie soli pozostańmy;)))Pozdrawiam
Dzieki za odzew!
Pozdrawiam
Polecam mój biszkopt. Często też piekę z takich proporcji: tyle łyżek mąki i cukru ile jajek.
uważam tak jak poprzedniczka , z 4 jaj będzie odpowiedni.
Biszkopt z 4 jajek wyrośnie Ci po brzegi tortownicy 24 cm, ale nic nie "wykipi".
Czy widzicie datę założenia wątku:) Już 7 lat minęło:)
Czy widzicie datę założenia wątku:) Już 7 lat minęło:)
heheh