Poszukuję pilnie przepisu na paelę(hiszpańską czy meksykańską-jakąkolwiek). W wyszukiwarce znalazłam tylko dyskusję na forum dotyczącą przypraw ale samego przepisu chyba nie ma. Jadłam wprawdzie paelę i wiem mniej więcej co powinno w niej być ale,od strony technicznej, nie mam zielonego pojęcia jak się do niej zabrać.Jeśli ktoś z Was posiada wiedzę na temat tej potrawy to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam, woila.
@woila: Poszukuję pilnie przepisu na paelę (hiszpańską czy meksykańską-jakąkolwiek). W wyszukiwarce znalazłam tylko dyskusję na forum dotyczącą przypraw ale samego przepisu chyba nie ma
już dziewczyny podały odnośniki, to tylko dodam, że źle szukałaś: było wpisać w "szukaju" hasło: paella
Dziękuję bardzo za szybką reakcję. Jestem jakaś taka roztrzepana i nie pomyślałam żeby napisać w "szukaju" przez dwa"l" więc nie ma co się dziwić, że nic mi nie pokazało. Jeszcze raz dzięki wszystkim!
Witam woila.ja uwielbiam paelle sa rozne sposoby przyzadzania najprostrzy to z kurczaka w dosyc sporym garnku wlewac troche oleju wrzuc pokrojona w kostke cebulke i troche czosnku do tego pokrojonego w kawalki kurczaka posypac go wegeta alba sola i pieprzem do smaku to co lubisz skrzydelka piers lub nozki co kolwiek podsmazasz to na zloty kolor i wrzucasz papryke czerwona, zielona groszek kukurydz fasolka zielona marchewka warzywa te co lubisz ja kupuje torebke wazywna mrozona z warzywami roznymi wsypuje to chwile pomieszam wsypuje 2 szklanki ryzu i zalewam 4 szklanki wody na malutkim ogniu to gotuje co chwile przemieszam i jak juz ryz jest na pol miekki to wylaczam palnik wsypuje colorante taki proszek zolty on nie ma smaku tylko zabarwia ryz na zolto zakrywam garnek folia aluminiowa i odstawiam az ryz napecznieje no i smacznego rowniez jest tez z owocow morza jak bedziesz chciala to ci napisze mieszkam w Hiszpani juz 10 lat i bardzo mi smakuje jedzenie i znam pare dobrych przepisow i tanich.pozdawiam!!!
Watek jest ponad 6 lat stary,zerknij na date.Ja znam przewaznie paelle z krewetkami,badz wlasnie z owocami morza,za ktorymi nie przepadam,moze skusze sie na twoj przepis.Mam znajomego hiszpana,ktory swietnie gotuje,ale paelle robi wlasnie z owocami morza.
Piszesz ze masz przepisy smaczne i tanie,poprosimy w takim razie ,zebys je wpisala,w swoich przepisach,zeby mogli wszyscy korzystac,bo tutaj sie zgubia.
Poszukuję pilnie przepisu na paelę(hiszpańską czy meksykańską-jakąkolwiek). W wyszukiwarce znalazłam tylko dyskusję na forum dotyczącą przypraw ale samego przepisu chyba nie ma. Jadłam wprawdzie paelę i wiem mniej więcej co powinno w niej być ale,od strony technicznej, nie mam zielonego pojęcia jak się do niej zabrać.Jeśli ktoś z Was posiada wiedzę na temat tej potrawy to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam, woila.
http://wielkiezarcie.com/przepis8210.html
http://wielkiezarcie.com/przepis4022.html
http://wielkiezarcie.com/przepis4021.html
http://wielkiezarcie.com/przepis3852.html
szukajcie a znajdziecie
@woila:

Poszukuję pilnie przepisu na paelę (hiszpańską czy meksykańską-jakąkolwiek). W wyszukiwarce znalazłam tylko dyskusję na forum dotyczącą przypraw ale samego przepisu chyba nie ma
już dziewczyny podały odnośniki, to tylko dodam, że źle szukałaś: było wpisać w "szukaju" hasło: paella
pozdrawiam,
shiludek
\/
/..\
---o00- \-00o---
== shoffix ==
Dziękuję bardzo za szybką reakcję. Jestem jakaś taka roztrzepana i nie pomyślałam żeby napisać w "szukaju" przez dwa"l" więc nie ma co się dziwić, że nic mi nie pokazało. Jeszcze raz dzięki wszystkim!
Witam woila.ja uwielbiam paelle sa rozne sposoby przyzadzania najprostrzy to z kurczaka w dosyc sporym garnku wlewac troche oleju wrzuc pokrojona w kostke cebulke i troche czosnku do tego pokrojonego w kawalki kurczaka posypac go wegeta alba sola i pieprzem do smaku to co lubisz skrzydelka piers lub nozki co kolwiek podsmazasz to na zloty kolor i wrzucasz papryke czerwona, zielona groszek kukurydz fasolka zielona marchewka warzywa te co lubisz ja kupuje torebke wazywna mrozona z warzywami roznymi wsypuje to chwile pomieszam wsypuje 2 szklanki ryzu i zalewam 4 szklanki wody na malutkim ogniu to gotuje co chwile przemieszam i jak juz ryz jest na pol miekki to wylaczam palnik wsypuje colorante taki proszek zolty on nie ma smaku tylko zabarwia ryz na zolto zakrywam garnek folia aluminiowa i odstawiam az ryz napecznieje no i smacznego rowniez jest tez z owocow morza jak bedziesz chciala to ci napisze mieszkam w Hiszpani juz 10 lat i bardzo mi smakuje jedzenie i znam pare dobrych przepisow i tanich.pozdawiam!!!
Watek jest ponad 6 lat stary,zerknij na date.Ja znam przewaznie paelle z krewetkami,badz wlasnie z owocami morza,za ktorymi nie przepadam,moze skusze sie na twoj przepis.Mam znajomego hiszpana,ktory swietnie gotuje,ale paelle robi wlasnie z owocami morza.
Piszesz ze masz przepisy smaczne i tanie,poprosimy w takim razie ,zebys je wpisala,w swoich przepisach,zeby mogli wszyscy korzystac,bo tutaj sie zgubia.