Zmielic przez maszynke dodac przysmazonej cebulki i zrobic: -pierogi z miesem, lub: - pyzy ziemniaczane nadziewane miesem, lub: - paszteciki z kruchego ciasta. Ew. Ostudzic, pokroic w kostke (bez skorki z kurczaka) i zrobic salatke dodajac Ananasa i majonez, bardzo smaczna. http://wielkiezarcie.com/przepis15678.html
U mnie też mało kto chce zjadać mięsko z rosołu więc sie wycwaniłam. Zieram mięsko (obrane od kości) w woreczek i do zamrażalnika i tak z kilku rosołków. Potem naraz rozmrażam, mielę w maszynce razem z cebulką i doprawiam do smaku. Potem robie z tego kotlety mielone. Są naprawdę smaczne i mamy II danie z głowy. Pozdrówka
albo mozna risotto zrobic: ryz (parz artykol Uwagi o ryzu ) pod koniec dodac mieso z kurczaka pokrojone w koste lub paseczki, podsmazone pieczarki, zielony groszek z puszki dla odwaznych troche ananasa zeby bylo troszke egzotyczne. Albo w ogole co kto lubi. Pozdrawiam serdecznie!
A ja proponuję beszamel to znaczy margarynę roztapiasz dodajesz mąkę i zalewasz rosołem do tego cytryna pokrojone gotowane mięsko ryż i obiad rewelacyjny
A może pulpety w sosie koperkowym? wystarczy zmielić mięso, dodać jajko, odrobinę masła, trochę kaszy mannej i przyprawy dokładnie wymieszać i formować pulpety obtaczając je w mące. Gotujemy w wodzie lub rosole (albo resztka rosołu z wodą).
Nie, gotowane. Bo u mnie takie z rosołu też nie za bardzo wchodzi domownikom i wymyśliłam, żeby właśnie pulpety. Można też inne sosy np. pomidorowy, ale u mnie najbardziej lubią z koperkowym. Zdarza mi się też dokupić surową pierś, którą mielę razem z gotowanym i robię z tego takie mielone z kurczaka.
My robimy zawsze potrawkę z kurczaka z sosem chrzanowym, koperkowym lub musztardowym ze śmietaną - pychotka. Możesz też zrobić sałatkę z gotowanego kurczaka z ogórkami: świeżymi, małosolnymi lub kiszonymi (http://wielkiezarcie.com/przepis8685.html lub http://wielkiezarcie.com/przepis12455.html). Są bardzo dobre na takie letnie obiadki.
Jak drugie danie,to potrawki.1.z groszkiem i marchewką+śmietana,2.Z rodzynkami w beszamelu,albo paszteciki z gotowego ciasta francuskiego.A tak wogóle to galaretkę drobiową,z groszkiem,marchewką i,jajkiem i np.papryką.
Mam problem: gotuję rosołek z kurczaka i jest ok,ale co zrobić z mięsa?Nie bardzo lubię obsmażane.Może macie jakieś pomysły?
Zmielic przez maszynke dodac przysmazonej cebulki i zrobic: -pierogi z miesem, lub: - pyzy ziemniaczane nadziewane miesem, lub: - paszteciki z kruchego ciasta.
Ew. Ostudzic, pokroic w kostke (bez skorki z kurczaka) i zrobic salatke dodajac Ananasa i majonez, bardzo smaczna. http://wielkiezarcie.com/przepis15678.html
Dzięki.A jakiś pomysła na II danie z tego mięsa?
U mnie też mało kto chce zjadać mięsko z rosołu więc sie wycwaniłam. Zieram mięsko (obrane od kości) w woreczek i do zamrażalnika i tak z kilku rosołków. Potem naraz rozmrażam, mielę w maszynce razem z cebulką i doprawiam do smaku. Potem robie z tego kotlety mielone. Są naprawdę smaczne i mamy II danie z głowy. Pozdrówka
albo mozna risotto zrobic: ryz (parz artykol Uwagi o ryzu ) pod koniec dodac mieso z kurczaka pokrojone w koste lub paseczki, podsmazone pieczarki, zielony groszek z puszki dla odwaznych troche ananasa zeby bylo troszke egzotyczne. Albo w ogole co kto lubi. Pozdrawiam serdecznie!
O ! To jest dobry pomysł! Serdeczne dzięki.
A ja proponuję beszamel to znaczy margarynę roztapiasz dodajesz mąkę i zalewasz rosołem do tego cytryna pokrojone gotowane mięsko ryż i obiad rewelacyjny
Ja zwykle mięsko obieram i dodaję do zupki (na talerzach) lub proponuję http://wielkiezarcie.com/przepis14764.html http://wielkiezarcie.com/przepis14787.html pozdrawiam
Zdarza mi się też dokupić surową pierś, którą mielę razem z gotowanym i robię z tego takie mielone z kurczaka.
My robimy zawsze potrawkę z kurczaka z sosem chrzanowym, koperkowym lub musztardowym ze śmietaną - pychotka. Możesz też zrobić sałatkę z gotowanego kurczaka z ogórkami: świeżymi, małosolnymi lub kiszonymi (http://wielkiezarcie.com/przepis8685.html lub http://wielkiezarcie.com/przepis12455.html). Są bardzo dobre na takie letnie obiadki.
Jak drugie danie,to potrawki.1.z groszkiem i marchewką+śmietana,2.Z rodzynkami w beszamelu,albo paszteciki z gotowego ciasta francuskiego.A tak wogóle to galaretkę drobiową,z groszkiem,marchewką i,jajkiem i np.papryką.