prawdopodobnie w niedziele na kawe wpadnie do nas przyjaciel meza z zona. Chcialabym przygotowac cos slodkiego, ale nie mam pomyslu co. Najwazniejsze, abe nie bylo czasochlonne i kosztowne, a smaczne!!! Macie jakis koncept?
Może zrób coś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis9695.html , zamiast jabłek można użyć truskawek lub jagód ( zmielić je w malakserze) , dodać żelatynę i oczywiście masło i jajko
Tort kokosowo-truskawkowy SKŁADNIKI · Po 12 dag miękkiego masła i cukru · 4 jajka · 10 dag mąki pszennej · łyżeczka proszku do pieczenia · 5 dag wiórków kokosowych · 40 dag truskawek · 400 ml kremówki · 10 dag cukru pudru · 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny · wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, połączyć z mąką, proszkiem, wiórkami i pianą, piec 30 min. w 180°C, ostudzić, przekroić na pół. Truskawki oczyścić, połowę zmiksować, kremówkę ubić z cukrem, wymieszać z żelatyną, 1/3 masy połączyć z masą truskawkową. Blaty przełożyć kremem i truskawkami, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną, ozdobić śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.
dla mnie i moich znajomych absolutnym hitem sezonu jest "biszkopt z truskawkami trochę inny" z przepisu aintno1. ciasto po prostu przepyszne i błyskawiczne
prawdopodobnie w niedziele na kawe wpadnie do nas przyjaciel meza z zona. Chcialabym przygotowac cos slodkiego, ale nie mam pomyslu co. Najwazniejsze, abe nie bylo czasochlonne i kosztowne, a smaczne!!! Macie jakis koncept?
Zobacz sobie tam http://wielkiezarcie.com/przepis12375.html komentarze mówią same za siebie.
Atenko bardzo ładnie się prezentuje i smakuje wyśmienicie Biedroneczka, masy wychodzi tak dużo, że na dużą blaszkę wystarczy http://wielkiezarcie.com/przepis17498.html
lub inne propozycje również bardzo smaczne
http://wielkiezarcie.com/przepis17699.html
http://wielkiezarcie.com/przepis18058.html
http://wielkiezarcie.com/przepis17438.html
http://wielkiezarcie.com/przepis9949.html
Może zrób coś takiego
http://wielkiezarcie.com/przepis9695.html , zamiast jabłek można użyć truskawek lub jagód ( zmielić je w malakserze) , dodać żelatynę i oczywiście masło i jajko
http://wielkiezarcie.com/przepis11628.html ,
Tort kokosowo-truskawkowy
SKŁADNIKI
· Po 12 dag miękkiego masła i cukru
· 4 jajka
· 10 dag mąki pszennej
· łyżeczka proszku do pieczenia
· 5 dag wiórków kokosowych
· 40 dag truskawek
· 400 ml kremówki
· 10 dag cukru pudru
· 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny
· wiórki kokosowe
SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, połączyć z mąką, proszkiem, wiórkami i pianą, piec 30 min. w 180°C, ostudzić, przekroić na pół. Truskawki oczyścić, połowę zmiksować, kremówkę ubić z cukrem, wymieszać z żelatyną, 1/3 masy połączyć z masą truskawkową. Blaty przełożyć kremem i truskawkami, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną, ozdobić śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.
dla mnie i moich znajomych absolutnym hitem sezonu jest "biszkopt z truskawkami trochę inny" z przepisu aintno1. ciasto po prostu przepyszne i błyskawiczne
Myślę że wata cukrowa spełniłaby wszystkie kryteria, które podałaś
Bahus
i tu sie mylisz
Zrobilam wczoraj wieczorem zaproponowany 3 bit i wiem juz, ze na pewno na niedziele znow bedzie! Pozdrawiam ;)
A wszystkim dziekuje za pomoc!