Forum

Kuchenne porady

goscie -czym zablysnac?

  • Autor: atena Data: 2006-07-06 07:19:12

    prawdopodobnie w niedziele na kawe wpadnie do nas przyjaciel meza z zona. Chcialabym przygotowac cos slodkiego, ale nie mam pomyslu co. Najwazniejsze,  abe nie bylo czasochlonne i kosztowne, a smaczne!!! Macie jakis koncept?

  • Autor: asiaff Data: 2006-07-06 08:59:42

    Zobacz sobie tam http://wielkiezarcie.com/przepis12375.html komentarze mówią same za siebie.

  • Autor: MonikaK Data: 2006-07-06 10:46:31

    Atenko bardzo ładnie się prezentuje i smakuje wyśmienicie Biedroneczka, masy wychodzi tak dużo, że na dużą blaszkę wystarczy http://wielkiezarcie.com/przepis17498.html

    lub inne propozycje również bardzo smaczne

    http://wielkiezarcie.com/przepis17699.html
    http://wielkiezarcie.com/przepis18058.html
    http://wielkiezarcie.com/przepis17438.html
    http://wielkiezarcie.com/przepis9949.html

  • Autor: aryt Data: 2006-07-06 12:55:11

    Może zrób coś takiego
    http://wielkiezarcie.com/przepis9695.html , zamiast jabłek można użyć truskawek lub jagód ( zmielić je w malakserze) , dodać żelatynę i oczywiście masło i jajko

    http://wielkiezarcie.com/przepis11628.html ,

    Tort kokosowo-truskawkowy
    SKŁADNIKI
    · Po 12 dag miękkiego masła i cukru
    · 4 jajka
    · 10 dag mąki pszennej
    · łyżeczka proszku do pieczenia
    · 5 dag wiórków kokosowych
    · 40 dag truskawek
    · 400 ml kremówki
    · 10 dag cukru pudru
    · 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny
    · wiórki kokosowe
    SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA
    Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, połączyć z mąką, proszkiem, wiórkami i pianą, piec 30 min. w 180°C, ostudzić, przekroić na pół. Truskawki oczyścić, połowę zmiksować, kremówkę ubić z cukrem, wymieszać z żelatyną, 1/3 masy połączyć z masą truskawkową. Blaty przełożyć kremem i truskawkami, wierzch i boki posmarować bitą śmietaną, ozdobić śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.

  • Autor: katya Data: 2006-07-06 15:39:23

    dla mnie i moich znajomych absolutnym hitem sezonu jest "biszkopt z truskawkami trochę inny" z przepisu aintno1. ciasto po prostu przepyszne i błyskawiczne

  • Autor: bahus Data: 2006-07-07 00:00:06

    Myślę że wata cukrowa spełniłaby wszystkie kryteria, które podałaś
    Bahus

  • Autor: atena Data: 2006-07-07 19:15:09

    i tu sie mylisz Zrobilam wczoraj wieczorem zaproponowany 3 bit i wiem juz, ze na pewno na niedziele znow bedzie! Pozdrawiam ;)

    A wszystkim dziekuje za pomoc!

Przejdź do pełnej wersji serwisu