Mam prosbe !Syn jutro na obiad zazyczyl sobie ryz z jogurtem truskawkowym!My z mezem akurat takowego-slodkiego nie lubimy,ale ryz -owszem!Pytanie i prosba???- co mozna wykombinowac do ryzu ,ale na slono???? dziekuje!!!!! ......
u mnie robi sie takie jakby leczo ale do ryżu bez jajka na patelni podsmazamy cebulke dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę (dużo), ugotowaną pokrojoną fasolkę szparagową,pomidory i jak ktoś lubi to może kabaczka, i na koniec sparzone pieczarki. Potem jeszcze odrobinka keczupu ostrego do smaku. Pycha z ryżem :D Polecam takze włożyć do pojemniczków i zamrozic, wtedy szybki obiad gotowy!!
bardzo pyszne są warzywa na patelnię z przyprawą włoską,[mrożonka].pierś z kurczaka podsmażyc dodac warzywa dusic 10min.dodac przyprawę która jest wewnątrz mrożonki i wymieszac z ryżem.pyyyyyyyyyycha!
Mam prosbe !Syn jutro na obiad zazyczyl sobie ryz z jogurtem truskawkowym!My z mezem akurat takowego-slodkiego nie lubimy,ale ryz -owszem!Pytanie i prosba???- co mozna wykombinowac do ryzu ,ale na slono???? dziekuje!!!!! ......
a może sosik grzybowy-np. pieczarkowo-cebulowo-czosnkowy...
curry z kurczaka, kurczak w cebuli, gulasz wieprzowy, dro
b w sosie koperkowym, paprykarz, ryba duschona, bigos z cukinii itd., itp., itd
dziekuje za wszystkie propozycje!!!.....sosiki mile widziane!!!!! no......!!!taki pieczarkowy brzmi dobrze!!!!!
a moze zamiast z jogurtem z musem jabłkowym. To też na słodko, ale jak smacznie..
A tu dodatkowe propozycje, choć moze bez sosu i już pełnoobiadowe, ale jakże smaczne:
http://wielkiezarcie.com/przepis11225.html
http://wielkiezarcie.com/przepis7915.html
u mnie robi sie takie jakby leczo ale do ryżu bez jajka
na patelni podsmazamy cebulke dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę (dużo), ugotowaną pokrojoną fasolkę szparagową,pomidory i jak ktoś lubi to może kabaczka, i na koniec sparzone pieczarki. Potem jeszcze odrobinka keczupu ostrego do smaku. Pycha z ryżem :D
Polecam takze włożyć do pojemniczków i zamrozic, wtedy szybki obiad gotowy!!
dziekuje wszystkim !
bardzo pyszne są warzywa na patelnię z przyprawą włoską,[mrożonka].pierś z kurczaka podsmażyc dodac warzywa dusic 10min.dodac przyprawę która jest wewnątrz mrożonki i wymieszac z ryżem.pyyyyyyyyyycha!
Do ryżu? To samo co do kartofelków i klusek. I już!