Forum

Gawędy o jedzeniu

Co dziś na obiad , pomóżcie szybciutko...

  • Autor: messua27 Data: 2006-09-08 11:42:15

    obiadek dla dwójki dorosłych i dwójki dzieci.

  • Autor: ekkore Data: 2006-09-08 11:54:03

    U mnie makaron w sosie pomidorowym ze swieżych pomidorów

  • Autor: bogs Data: 2006-09-08 12:19:13

    Właśnie nie mam pomysłu

  • Autor: elo Data: 2006-09-08 12:26:36

    Teraz można nazbierać albo kupić grzyby typu czarne łebki. Ja kupiłam. Pokroję w drobną kosteczkę podsmażę na oleju z cebulą dodam vegetę, pieprz i zawinę w naleśniki. Następnie w jajko, bułkę tartą i na patelnię. Do tego czerwony barszcz.Pycha

  • Autor: siabasia Data: 2006-09-08 18:02:44

    Ha ha faktycznie, jak komu czas pili niech do lasu biegusiem grzybków nazbierać. I obiadek jak nic gotowy

  • Autor: MonikaK Data: 2006-09-08 15:33:44

    Ale narobiłaś mi smaczku Ekkore, jutro robię na obiad, bo na dzisiaj panga, pozdrawiam

  • Autor: jola Data: 2006-09-08 12:29:41

    U mnie dzisiaj rybka smażona.

  • Autor: chmurki Data: 2006-09-08 12:34:02

    Ja polecam http://wielkiezarcie.com/przepis16736.html
    Razem z warstwą pomidorków. Ja tak robię pangę, naprawdę dobre i szybkie danie.Polecam

  • Autor: maniuś Data: 2006-09-08 13:51:20

    A może to http://wielkiezarcie.com/przepis14092.html smacznego

  • Autor: ilka76 Data: 2006-09-08 13:51:29

    Ja polecam takie kotleciki http://wielkiezarcie.com/przepis14420.html

  • Autor: Emila Data: 2006-09-11 22:56:07

    Propozycja raczej na jutrzejszy obiad, bo dziś to może być już problem ;) Ale proponuję placki po węgiersku:

    Danie o raczej ostrym smaku, którego można jednak uniknąć rezygnując z papryki peperoni i ostrych przypraw. Obie wersje godne polecenia! Skład: 50 dkg mięsa wieprzowego (może być łopatka, karkówka)
    2 cebule
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryczka peperoni
    3 ogórki konserwowe
    1 paczka fixu do gulaszu
    sól, pieprz, papryka ostra i słodka
    majeranek, bazylia, oregano - po ok. pół łyżeczki
    olej do smażenia oraz ok. 1 szklanki wody do duszenia mięsa i warzyw opcjonalnie:
    10 dkg fasolki szparagowej
    2 marchewki
    10 dkg groszku zielonego Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki, podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem, dolewamy wody i dusimy do miękkości pod przykryciem (można skorzystać z garnka szybkowarowego w celu skrócenia czasu przygotowania potrawy). Następnie do mięsa dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (papryka, ogórki) lub słupki (marchewka, fasolka), dusimy do miękkości, dolewamy fix do gulaszu rozprowadzony w wodzie (według przepisu na opakowaniu), doprawiamy przyprawami według własnego gustu i gotujemy jeszcze jakieś 5 minut. Tak przygotowany gulasz podajemy z dość dyżymi (wielkości talerza) plackami ziemniaczanymi - nakładając odpowiednią porcję gulaszu na każdy placek.Życzę smacznego!

  • Autor: Martyniak Data: 2006-09-13 14:24:38

    proponuję rybke z pomidorami i serem, pyyyycha i szybka   http://wielkiezarcie.com/przepis19878.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu