Teraz można nazbierać albo kupić grzyby typu czarne łebki. Ja kupiłam. Pokroję w drobną kosteczkę podsmażę na oleju z cebulą dodam vegetę, pieprz i zawinę w naleśniki. Następnie w jajko, bułkę tartą i na patelnię. Do tego czerwony barszcz.Pycha
Propozycja raczej na jutrzejszy obiad, bo dziś to może być już problem ;) Ale proponuję placki po węgiersku:
Danie o raczej ostrym smaku, którego można jednak uniknąć rezygnując z papryki peperoni i ostrych przypraw. Obie wersje godne polecenia! Skład: 50 dkg mięsa wieprzowego (może być łopatka, karkówka) 2 cebule 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryczka peperoni 3 ogórki konserwowe 1 paczka fixu do gulaszu sól, pieprz, papryka ostra i słodka majeranek, bazylia, oregano - po ok. pół łyżeczki olej do smażenia oraz ok. 1 szklanki wody do duszenia mięsa i warzyw opcjonalnie: 10 dkg fasolki szparagowej 2 marchewki 10 dkg groszku zielonego Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki, podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem, dolewamy wody i dusimy do miękkości pod przykryciem (można skorzystać z garnka szybkowarowego w celu skrócenia czasu przygotowania potrawy). Następnie do mięsa dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (papryka, ogórki) lub słupki (marchewka, fasolka), dusimy do miękkości, dolewamy fix do gulaszu rozprowadzony w wodzie (według przepisu na opakowaniu), doprawiamy przyprawami według własnego gustu i gotujemy jeszcze jakieś 5 minut. Tak przygotowany gulasz podajemy z dość dyżymi (wielkości talerza) plackami ziemniaczanymi - nakładając odpowiednią porcję gulaszu na każdy placek.Życzę smacznego!
obiadek dla dwójki dorosłych i dwójki dzieci.
U mnie makaron w sosie pomidorowym ze swieżych pomidorów
Właśnie nie mam pomysłu
Teraz można nazbierać albo kupić grzyby typu czarne łebki. Ja kupiłam. Pokroję w drobną kosteczkę podsmażę na oleju z cebulą dodam vegetę, pieprz i zawinę w naleśniki. Następnie w jajko, bułkę tartą i na patelnię. Do tego czerwony barszcz.Pycha
Ha ha faktycznie, jak komu czas pili niech do lasu biegusiem grzybków nazbierać. I obiadek jak nic gotowy
Ale narobiłaś mi smaczku Ekkore, jutro robię na obiad, bo na dzisiaj panga, pozdrawiam
U mnie dzisiaj rybka smażona.
Ja polecam http://wielkiezarcie.com/przepis16736.html
Razem z warstwą pomidorków. Ja tak robię pangę, naprawdę dobre i szybkie danie.Polecam
A może to http://wielkiezarcie.com/przepis14092.html smacznego
Ja polecam takie kotleciki http://wielkiezarcie.com/przepis14420.html
Propozycja raczej na jutrzejszy obiad, bo dziś to może być już problem ;) Ale proponuję placki po węgiersku:
2 cebule
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryczka peperoni
3 ogórki konserwowe
1 paczka fixu do gulaszu
sól, pieprz, papryka ostra i słodka
majeranek, bazylia, oregano - po ok. pół łyżeczki
olej do smażenia oraz ok. 1 szklanki wody do duszenia mięsa i warzyw opcjonalnie:
10 dkg fasolki szparagowej
2 marchewki
10 dkg groszku zielonego Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki, podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą, doprawiamy solą, pieprzem, dolewamy wody i dusimy do miękkości pod przykryciem (można skorzystać z garnka szybkowarowego w celu skrócenia czasu przygotowania potrawy). Następnie do mięsa dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (papryka, ogórki) lub słupki (marchewka, fasolka), dusimy do miękkości, dolewamy fix do gulaszu rozprowadzony w wodzie (według przepisu na opakowaniu), doprawiamy przyprawami według własnego gustu i gotujemy jeszcze jakieś 5 minut. Tak przygotowany gulasz podajemy z dość dyżymi (wielkości talerza) plackami ziemniaczanymi - nakładając odpowiednią porcję gulaszu na każdy placek.Życzę smacznego!
proponuję rybke z pomidorami i serem, pyyyycha i szybka http://wielkiezarcie.com/przepis19878.html