Witam! Aby biszkopt nie opadł, czyli moje 3 grosze: 1)Ciasto należy zrobić jak najszybciej, ale delikatnie. 2)Mieszać je w jedną strone. 3)Po zrobieniu jak najszybciej włożyć do piekarnika. 4)Nie poruszać w trakcie pieczenia, ani od razu po upieczeniu. Ja zawsze stosuję te swoje rady i w całym moim życiu biszkopt opadł mi najwyżej 2 razy. Pozdrawiam!
Witam wszystkich mam pytanie co trzeba zrobić aby pieczony biszkopt nie opadł,ile razy go nie piekłam zawsze mi po upieczeniu opadał
nigdy nie miałam tego problemu - naprawdę polecam ten przepis: http://wielkiezarcie.com/przepis20126.html
Z proszkiem do pieczenia, to już nie jest biszkopt. Prawdziwy biszkopt jest bez proszku.
nie jestem konserwatywna przy pieczeniu biszkopta
Dziękuję postaram się go wykorzystać pozdrawiam
Witam! Aby biszkopt nie opadł, czyli moje 3 grosze:
1)Ciasto należy zrobić jak najszybciej, ale delikatnie.
2)Mieszać je w jedną strone.
3)Po zrobieniu jak najszybciej włożyć do piekarnika.
4)Nie poruszać w trakcie pieczenia, ani od razu po upieczeniu.
Ja zawsze stosuję te swoje rady i w całym moim życiu biszkopt opadł mi najwyżej 2 razy. Pozdrawiam!
Aniu ja zawsze po upieczeniu zostawiam ciasto w piekarniku,potem uchylę trochę drzwiczki i tak zostawiam i po kilku minutach wyjmuję ciasto.
Dzi,ękuję za odpowiedz ja też tak robię ale mimo wszystko opada pozdrawiam
Spróbuj ten http://wielkiezarcie.com/przepis9709.html
Witam Grażynko też tak robiłam i nic z tego mi nie wyszło pozdrawiam
Aniu , spróbuj nie smarować boków tortownicy .