Forum

Kuchenne porady

Opadajacy biszkopt

  • Autor: Ania112 Data: 2006-10-22 15:27:06

    Witam wszystkich mam pytanie co trzeba zrobić aby pieczony biszkopt nie opadł,ile razy go nie piekłam zawsze mi po upieczeniu opadał

  • Autor: holly Data: 2006-10-22 16:01:13

    nigdy nie miałam tego problemu - naprawdę polecam ten przepis: http://wielkiezarcie.com/przepis20126.html

  • Autor: jagoda85 Data: 2006-10-22 21:04:53

    Z proszkiem do pieczenia, to już nie jest biszkopt. Prawdziwy biszkopt jest bez proszku.

  • Autor: holly Data: 2006-10-23 13:16:16

    nie jestem konserwatywna przy pieczeniu biszkopta

  • Autor: Ania112 Data: 2006-10-23 08:56:57

    Dziękuję postaram się go wykorzystać pozdrawiam

  • Autor: Pyszniutka Data: 2006-10-22 17:37:30

    Witam! Aby biszkopt nie opadł, czyli moje 3 grosze:
    1)Ciasto należy zrobić jak najszybciej, ale delikatnie.
    2)Mieszać je w jedną strone.
    3)Po zrobieniu jak najszybciej włożyć do piekarnika.
    4)Nie poruszać w trakcie pieczenia, ani od razu po upieczeniu.
    Ja zawsze stosuję te swoje rady i w całym moim życiu biszkopt opadł mi najwyżej 2 razy. Pozdrawiam!

  • Autor: sylwia123 Data: 2006-10-22 18:48:56

    Aniu ja zawsze po upieczeniu  zostawiam ciasto w piekarniku,potem uchylę trochę drzwiczki i tak zostawiam i po kilku minutach wyjmuję ciasto.

  • Autor: Ania112 Data: 2006-10-23 08:59:01

    Dzi,ękuję za odpowiedz ja też tak robię ale mimo wszystko opada pozdrawiam

  • Autor: Bubel Data: 2006-10-22 18:49:55

    Spróbuj ten http://wielkiezarcie.com/przepis9709.html

  • Autor: Ania112 Data: 2006-10-23 09:00:41

    Witam Grażynko też tak robiłam i nic z tego mi nie wyszło pozdrawiam

  • Autor: maria Data: 2006-10-23 11:50:10

    Aniu , spróbuj nie smarować boków tortownicy .

Przejdź do pełnej wersji serwisu