Forum

Gawędy o jedzeniu

Typowe ciasto dla dzieci

• Autor: nadia Data: 2007-05-21 13:22:11

Kochani, chcialabym na Dzień Dziecka upiec specjalnie dla dzieci i z dziecmi ciasto, które byłoby np. czekoladowe z ryżem preparowanym i cukierkami ( przypominające gąbkę - zapomniałam nazwy ), widziałam to kiedyś na filmie amerykańskim i bardzo mnie to zainteresowało, może ktoś z Was robił podobne cudo, lub zna przepis? Czekam z niecierpliwością :)

• Autor: sunny Data: 2007-05-21 15:47:09

Mogę ci polecić takie popularne na tej stronce przepisy :
    Tort motyl
    Dzięcięcy tort urodzinowy
    Princepolo - dzieciom na pewno zasmakuje :)

Poza tym jest jeszcze pełno przepisów na różne smaczne torty, wystarczy poszukać ( wpisz w wyszukiwarce "tort"). A z ryżem preparowanym ??? Nie mam pojęcia - może pokombinujesz sama. Np. wymieszać ryż z roztopioną czekoladą lub masą toffi i wyłożyć na tort ?? ;)

• Autor: nadia Data: 2007-05-21 18:17:22

Dzięki dziewczyny, przepisy są naprawdę piękne, ale jak i widac czasochłonne, bardziej zależy mi na szybkim cieście ( może bez pieczenia? ) z kolorowymi i pysznymi dodatkami, które dzieciaki mogłyby robic razem ze mną i miały radochę, że szybko się robi a potem pysznie i też szybko je
    Jeśli nic nie znajdę, to spróbuję trochę pokombinowac ( jak się nie odezwe po dniu dziecka to znaczy,że za bardzo kombinowałam ;) ) Pozdrowionka!

• Autor: sunny Data: 2007-05-22 15:15:49

Nadio, torciki wcale nie są trudne :)). Możesz upiec biszkopt, przekroić jak na motylka, przełożyć dowolnym kremem. Jeśli nie chcesz piec - możesz użyć okrągłych biszkopcikow na spód i zrobić masę z serka, galaretki i bitej śmietany ( myślę, że wiesz o co chodzi). Dzieci bardzo lubią takie serniczki na zimno, mogę ci polecić też białą damę ( poszukaj). Udekoruj żelkami, puderkami, lentilkami... To się spodoba :). troszkę wyobraźni i stworzysz na pewno cudo. No i oczywście pochwal sie :)).

• Autor: nadia Data: 2007-05-22 18:51:12

Myśle, że w końcu coś wymyśle ;))

• Autor: Mloda Data: 2007-05-21 17:05:42

Moze TORT PIŁKA NOŻNA- http://wielkiezarcie.com/przepis21729.html
    Sama go jeszcze nie robiłam,ale wygląda smacznie i czeka w moich ulubionych na wypróbowanie

• Autor: sabia Data: 2007-05-22 23:21:32

A może coś takiego http://wielkiezarcie.com/przepis17575.html ? Siostra robiła na urodzinki synka i dzieci były zachwycone

• Autor: nadia Data: 2007-05-23 11:40:17

O i to jest pomysł!!! Tylko u nas rybki są nie do dostania, tylko miśki - ale to pikuś, pokombinuje coś... Dzięki!!!!!!! 

Przejdź do pełnej wersji serwisu